Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Whitehell

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2004 1:28 am Заглавие: Texturing |
|
|
Poradi fakta che texturite i materialite pravqt scenata dosta mastita kato MBs, kak tochno procedirate vie? Pravite cqlata scena + animaciq(ako ima) i nakraq texturirane, ili pravite otdelnite detaili s materialite otdelno i nakraq gi mergevate ... ili izbshto ima nqkakyv drug si nachin? _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2004 2:43 am Заглавие: |
|
|
Hm, njama drug na4in....po princip pyrvo se skicira na hartija posle
se modelira, texturira, licevi izrajenija....i togava se animira (ako si napravil "pre viz") po storyboards ili animatika koito si napravil predi tova.Tova e s dve dumi procesa, az li4no predpo4itam da izpolzvam procedurni texturi poradi fakta 4e ne obi4am posle da se zanimavam s failove i pytishtata do tjah,no v njakoi slu4ai realizam moje da se postigne samo sys snimani (ili dobre narisuvani) texturi.
Taka 4e njama kak....
P.S. Po princip procedurnite texturi im trjabva pove4e vreme da se iz4isljat ot komputera (v sravnenie sys failovete). _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2004 11:06 am Заглавие: |
|
|
hmmm dobre de ama kato nalepish sichki texturi i faila kato ti stane 100~1000MBs ne se li zorish mnogo s animiraneto? V smisyl scenata pochva da se save-va po suma si vreme(zavisi ot Pc-to, ma se pak) + taq opciq auto save, v sluchai che neshto se crash-ne, da si imash back-up. Ne te li drazni tva celoto chakane?
I edno lame utochnenie, ot suma ti vreme chuvam tuka da se izpolzva termina procedurni texturi, kvo she reche tva? Checker, Gradient, Noise i t n.? _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2004 4:44 pm Заглавие: |
|
|
Mi az lichno predpochitam da texturiram nakraq, pri uslovie che ima animaciq i texturite shte mi natejat qko v scenata......
A za procedurnite...mi Noise-a e takyv. Mi ne znam kak tochno da ti go obqsnq, tezi karti se syzdavat na bazata na nqkakvi izrazi(proceduri) t.e. nqkakva matem. zavisimost. Ma ne sym 100% siguren... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2004 8:06 pm Заглавие: |
|
|
Ne moga da razbera neshto, kak taka texturite shte okajat vlijanie na animiraneto? No edno super reshenie e naprimer t.n. "referencing". Naprimer pravish modela, texturite i t.n. i posle kato go animirash faila koito se zapisva e samo informacija na samata animacia, modela i texturite ne se zapisvat v samija fail, a ima "reference" t.e. link do tjah. Taka faila stava mnogo malak i edin model naprimer (kakto i texturi) mogat da se polzvat ot mnogo animacionnni failove. Takava e programata kojato polzvame tuk naprimer.Mislja 4e Maya syshto si ima referencing, makar i ne tolkova dobro de.....no vse pak e neshto. _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2004 12:53 pm Заглавие: |
|
|
ok, 10x za otgovorite
oshte edin ama MNOGO vajen i BYRZ help ako mi dadete shte sym mnogo blagodaren! Kak se kazvashe taq programka, nqkakva malka beshe koqto capture-va "what U see" na ekrana .. toest primerno mouse, Winamp & WinMPlayer visualization, DVD&Movie-ta i t.n. be s dve dumi sichko koeto vijdash na ekrana.
10x mnogo _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chrom

Регистриран на: 13 Ное 2002 Мнения: 180 Местожителство: Edmonton AB
|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2004 3:51 pm Заглавие: |
|
|
http://www.techsmith.com/
Camtasia studio e za video tutorials
Snag it e za screen capture
perfectni sa i sa plateni no to se znae kade se namirat inache:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2004 8:15 pm Заглавие: |
|
|
Uuuuu EVALATA batence, tocho te tui mi trebeshe!!! Golemo blagodarsko, ako nekoi pyt se reshi da se organizira nekyv meeting she cherpa :-))) _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|