Graphilla.com :: Преглед на тема - Някой правил ли е замяна на лица?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някой правил ли е замяна на лица?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 12, 2004 9:51 pm    Заглавие: Някой правил ли е замяна на лица? Отговорете с цитат

Значи... сигурно много хора ще се сетят за смяната на лица на герои, в редица филми от последните години. Имам пред вид смяната на глава, добавяне на елементи (рани, пипала и всякакви гадости) и т.н. Нямам пред вид работа само с композиране, а главно в 3d track-ване, моделиране на елементи и композиране след това.

интересно ми е дали някой го е правил в България? Не е чак толкова сложно, а ефекта е много добър и използван за много най-различни цели - видео клипове, екшъни, фантастики и т.н.

не знам във филмовите студия дали правят нещо такова. та, казвайте, интересно ми, ако има и някакви примери, покажете :)

бай...
sergage

МнениеПуснато на: Пет Мар 12, 2004 11:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За Blend Shape ли става дума?
А тези рани, не ли ги правят с анимирани текстури?
Uruk Hai

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2004 11:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Da, dosta pyti.
Ne samo za zamyana na chasti, no i za dobavyane na celi elementi e nujen tracking. Izpolzvame chesto trackeri.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nixon

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2004 4:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Uruk Hai написа:
Da, dosta pyti.
Ne samo za zamyana na chasti, no i za dobavyane na celi elementi e nujen tracking. Izpolzvame chesto trackeri.

kade tova? sori, ama ne znam kade bachkash, ako mozesh pokazi nyakoi primer, ili kazi pone neshto, koeto moze da se vidi.

az lichno ne sam vizdal dosega nishto drugo, osven kompositing s mnogo malko zaigravane. To ne che i scenariite pozvolyavat dobri efekti de...

A imam pred vid cyalostna smyana na liceto - kato v "The One" kadeto Jet Li se bie s kaskadior, na koito mu se trakva i se slaga 3D maska na liceto, s mimiki i t.n.
Uruk Hai

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2004 10:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

V momenta v UFO, predi v NUImage. Tova dali e lice ili chast ot dekora e oedno i syshto, samo che ednoto iziskava poveche vreme za trakvane ot drugoto :))
Edin pyt imahme efekt v kojto tryabvashe da se smeni liceto na edin aktior prez nyakolko fazi kato se premine ot normalno systoyanie, compositing kym grimiran aktior i nakraya se premine kym izcyalo CG-lice.
Zamyanata na element ot snimaniya material sys CG e dosta golyama chast ot rabotata mi.
Mislya che moga da ti namerya dosta primeri ama tova sled ponedelnik.
Върнете се в началото
Nixon

МнениеПуснато на: Нед Мар 14, 2004 7:39 pm    Заглавие: opa Отговорете с цитат

Uruk Hai написа:

Zamyanata na element ot snimaniya material sys CG e dosta golyama chast ot rabotata mi.
Mislya che moga da ti namerya dosta primeri ama tova sled ponedelnik.

Super! shte e mnogo got, ako ima nyakakvi materiali, ako mogat da se pokazvat pred publika - oshte po-dobre! Po princip mi se iska da sabiram razni neshta, a i hora, koito iskat da pokazvat, zashtoto rabotata, koyato se pravi, vkluchitelno i vashata, ostava nezabelyazana v BG i horata si mislyat che tuk nikoi ne pravi, koeto e mnogo tapo.

Iskam da napravya edna prezentacia v NBU do 1 mesec, na koyato da pokaza tova-onova, tryabvashe po-rano, no nyamah vreme, organizaciata na izlojbata mi otne poveche vreme otkolkoto misleh, i neshtata mi se izmestiha malko.
Coldblooded

МнениеПуснато на: Нед Мар 14, 2004 10:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

naistina bi bilo adski polezno nqkoj da dade nqkakvo info za takiva raboti...i az shte chakam s netyrpenie:)))
Bio

МнениеПуснато на: Пон Мар 15, 2004 3:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
интересно ми е дали някой го е правил в България? Не е чак толкова сложно, а ефекта е много добър и използван за много най-различни цели - видео клипове, екшъни, фантастики и т.н.

не знам във филмовите студия дали правят нещо такова. та, казвайте, интересно ми, ако има и някакви примери, покажете :)

Az moga da spodelia za moi neshta

Ako ima interes po otnoshenie na napravata moga da raziasnia.
PavKa

МнениеПуснато на: Пон Мар 15, 2004 9:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Razbira se che ima interes Bio!
Razkaji za softwareto... za tehnikata na napravata. Ako moje da pokajesh nezameneni i zamenenite kadri.
Върнете се в началото
Nixon

МнениеПуснато на: Пон Мар 15, 2004 2:19 pm    Заглавие: mda Отговорете с цитат

Bio написа:

Az moga da spodelia za moi neshta

Ako ima interes po otnoshenie na napravata moga da raziasnia.

abslutno! ovcite sa mnogo dobar primer za takova neshto, shte e mnogo got ako ima nyakakvi obyasnenia kak sa praveni :)

Mda...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети