Graphilla.com :: Преглед на тема - Нещо не разбрах конкурса в 3D-то... :-(

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нещо не разбрах конкурса в 3D-то... :-(
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 1:37 pm    Заглавие: Нещо не разбрах конкурса в 3D-то... :-( Отговорете с цитат

Победи една работа, с много високи технически качества, за което поздравявам автора.
Но, колкото и да е перфектна откъм материали и моделиране тази работа, аз във нея добра идея не виждам... просто сравнение не може да става със другите предложени неща. Няма ама абсолютно никаква тръпка в нея... поне за мен нито е забавна, нито е с толкова оригинална концепция, нито с впечатляваща визия...
Не мога да кажа "разочарован съм", защото всички неща бяха на невероятно високо ниво, защото журито вероятно придава тежест на техническото изпълнение много повече, отколкото ние зрителите, защото този конкурс беше невероятен... но все пак аз лично ценя добрата идея много повече от перфектното изпълнение.
Затова казвам "Нещо не разбрах конкурса в 3D-то", а не "сбъркахте победителя"!

p.s. Поствам тук, защото това е лично мое мнение и няма място в 3D или при темата за победителя в конкурса.
Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 8:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Podkrepqm kazanoto do tuk, s malkoto dopylnenie, che osven vsichko ostanalo, koeto si posochil ti finalnia image ne mi se struva nikak po temata.
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 8:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ne znam dali imam prawo na mnenie ... az sum u4astnik..

Robota na Ivelin e mnogo mnogo dobur ...
no sum napulno suglasen s kazanoto do tuk.
NOX

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 9:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ami i az podkrepqm kazanoto..
naistina sa mi mnogo mytni pri4inite i povodite za pobeda...robota ne e nai-dobyr kato izpylnenie. A kolkoto do originalnost...tova s transvestiraneto na robot v 4ovek, osbemmo jena mai go ima v 8 ot 10 SciFi filma i lipsva samo v edna manga...

li4no menie
Zing

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pak se pochna ;)

mi zurito si e zuri
to si reshsva
to kara vlaka
i nisto nema se promeni
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Chizmar

Местожителство: VT

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Победителите не ги съдят!
Тая тема ще приеме застрашителни размери.
И ще има още много такива теми, дори и след като се пръкне новият Алеко Константинов, а ние го убием отново!
И на мен не ми харесва положението, но предпочитам да си мълча.
В БГ това май е въпрос на възпитание.
Айде със здраве.
Върнете се в началото
Boteff

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tctc...ne vijdam nqkoi tuk da e bil nevazpitan.. pone do sega..
ot koga e nevazpitano da izkazva6 mnenie?!
tova mislq tova sum kazal ne osporvam ni6to.. uvajavam re6enieto na jurito.. a nai malkoto koeto e 4e po nikakuv na4in ne me zasqga koi e pobeditelq v contesta.. btw da mu e 4estito na Ivelin :)
NOX

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 11:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Chizmar...tuka sme si izkazali li4nite mneniq...nikoi ne osporva jurito, pobeditelq e pobeditel, da mu e 4estito.

"ne mi haresva, no predpo4itam da si myl4a" e mnogo interesna poziciq
n1x0n

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 11:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tumbi написа:
pak se pochna ;)

mi zurito si e zuri
to si reshsva
to kara vlaka
i nisto nema se promeni

Много държа да се четат загавията на темите и "заглавния" пост! Нямам за цел да обсъждам или критикувам журито или неговото решение, нито искам нещо да се променя.
Казах че аз не го разбирам. Изказах своето виждане. Точка.
Дайте да не измисляме конфликти от нищото...
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 12:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

на мен пък ми харесва и си го казвам.

и целта на темата каква е? Да ви се обясни едно по едно защо е избран?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гавански
12:55 Am

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 11:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не беше моят фаворит, но робот седящ пред огледало..ебаси толкова е просто, че чак бие към гениално..в смисъл огледалото е символ на суета..а един робот може да кибичи където си ще, гледали сме едно кило американски филми където роботите откачат и започват да изпитват чуства (я любов, я омраза в зависмиост от сценария) ама точно пък суета..най-таковата човешко някак си чуство..за мене робот пред огледало беше съвсем нова и неексплоатирана идея и ако мажеше вярно метални устни с машинно масло или червило (както имаше съвети), щеше да измести от сърцето ми Дъ Фюриъс Ейнджъл:)

поздравявам тука ивелин, че в другата тема пропуснах да го направя.
пълен респект!

п.с. а темата след приключване на конкурса е малко неуместна!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
n1x0n

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 1:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, понеже очевидно никой не се постара да прочете написаното от мен, ще се опитам да обясня един за последен път какво имам предвид, и ще помоля модераторите да заключат тази тема, защото върви в кофти посока.

Нямам нищо против Ивелин. Нямам нищо против журито и неговото решение. Не желая никакви отзиви в моя подкрепа или напротив. Става ми супер неприятно че някои хора се опитват да придават изопачен смисъл на изказването ми! Пичове, четете по-внимателно и не между редовете, щото аз там не съм писал!

Исках кротко да измрънкам че АЗ не виждам добра идея, че АЗ смятам че реализацията можеше да е по-добра... че именно ТАЗИ работа можеше да спечели много от една по-задълбочена разработка и това е всичко!
voltaja

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1xn0n написа:
АЗ не виждам добра идея

za idejata
Ivelin написа:
Ne iskah da davam dopylnitelni obqsneniq shtoto ne sym mnogo dobyr pisatel, ama she opitam:) Prosto iskah da zadam mnogo vyprosi s edna kartinka. Kakvo shte stane sled poqvata na izkustveniq intelekt i do kolko shte nasledi 4oveshkite 4erti i emocii? Kak ste misli? Shte 4uvstva li? Za kakvo shte me4tae?Ami SUETATA? (edin ot osnovnite dvigateli na syvremennoto razvitie).....Kakvo shte stane togava?... Tova ne e li prevyplyshtenie na samite nas? .....Vyprosite sa mnogo, a ptgovorite shte doidat......( e tova beshe stil MATRIX:))

A na koito ne mu se zamislq e prosto edna mlada terminatorka (posleden model:)) pred ogledaloto:)))) I za tova iskah da izglejda malko po- esteti4no i da e interesna za gledane:) A do kolko sym uspql.... :)

------------------------------------------------------------
seki ima svoe vijdane za edni dobra za drugi ne

na men mi haresva - tva promenja li neshto za teb?
n1xn0n написа:
АЗ смятам че реализацията можеше да е по-добра

Ivelin написа:
Zabavih se mnogo shtoto si smenih computera. Stariq beshe Duron700MHz MB ASUS 2x512MB SDRAM i se spravqshe do kym 100 000 poligona dobre no na gore beshe myka. Sega sym s P4 2.8 GHz MB Intel 2x512MB DDRAM. Golqm problem beshe dynoto. Smenih tri dyna dokato trygne dobre. Obshto vzeto desetina dena nqmah mashina i za tri dena pozavyrshih robotkata, ma ima oshte rabota.Vyrhu celiaq proekt imam 7-8 dena rabota, ta za tova ne e doizpipana i robotkata i drugite neshta, no v obshti linii ideqta e takava

Аватарче

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Добре, понеже очевидно никой не се постара да прочете написаното от мен, ще се опитам да обясня един за последен път какво имам предвид, и ще помоля модераторите да заключат тази тема, защото върви в кофти посока.

Нямам нищо против Ивелин. Нямам нищо против журито и неговото решение. Не желая никакви отзиви в моя подкрепа или напротив. Става ми супер неприятно че някои хора се опитват да придават изопачен смисъл на изказването ми! Пичове, четете по-внимателно и не между редовете, щото аз там не съм писал!

Исках кротко да измрънкам че АЗ не виждам добра идея, че АЗ смятам че реализацията можеше да е по-добра... че именно ТАЗИ работа можеше да спечели много от една по-задълбочена разработка и това е всичко!

бе има мноо ора дет та разбраха и дет са съгласни с тебе - нидей сиа така :))

и затва шсе присъединя към питанката - щот гаРвански (предай се гавански и каи де са парите на Самоковеца) каза че идеята била толкоз проста, че граничела с гениалното... та някой да ми обясни на мене таз идея че и аз не я схващам... а се пак така почваш да се чувстваш тъпо кат не схващаш нещо дет толкоз ора са схванали па и са харесали.... :((

инак - Ивелине - честито за победата - ти май си от новаците тука - ама дигаш мноо летвата за доста от ората в 3Дто - еваларка :)
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 2:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="voltaja"]
n1xn0n написа:
АЗ не виждам добра идея

za idejata
Ivelin написа:
Ne iskah da davam dopylnitelni obqsneniq shtoto ne sym mnogo dobyr pisatel, ama she opitam:) Prosto iskah da zadam mnogo vyprosi s edna kartinka. Kakvo shte stane sled poqvata na izkustveniq intelekt i do kolko shte nasledi 4oveshkite 4erti i emocii? Kak ste misli? Shte 4uvstva li? Za kakvo shte me4tae?Ami SUETATA? (edin ot osnovnite dvigateli na syvremennoto razvitie).....Kakvo shte stane togava?... Tova ne e li prevyplyshtenie na samite nas? .....Vyprosite sa mnogo, a ptgovorite shte doidat......( e tova beshe stil MATRIX:))

A na koito ne mu se zamislq e prosto edna mlada terminatorka (posleden model:)) pred ogledaloto:)))) I za tova iskah da izglejda malko po- esteti4no i da e interesna za gledane:) A do kolko sym uspql.... :)

seki ima svoe vijdane za edni dobra za drugi ne

na men mi haresva - tva promenja li neshto za teb?

извинявай... ама тука много арт отиваме - аз затва питам - па предполагам и никсон щот той май има навика да чете си4ко :))

некак си неми седи сериозно такова определение - абе аз искам да е едикво си ама който не му са мисли да си мисли че е едикво си... много става абстрактна работата и не е ясно ко оценяваме - то тука най вероятно идва и питанката де. щот журито некак е гледало - а па ние другояче :)

сиа - верно журито искаше оригинален концепт за робот - ама в хуманоиден робот - ако и да се гримира не виждам нищо оригинално кат функция :)

деа знам де... затуй и питам :)
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 3:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи, както и задачата, така и журито бяха представени в самото начало. Всички ние, когато решихме да участваме, всъщност се съгласихме да работим по задачата и да бъдем оценени от въпросните хора. Оспорване на тяхното решение е безмислено.

Са, аз още в самото начало я прочетох темата. Още когато нямаше отговори и прекрасно схванах за какво говори Никсън, още повече, че споделям донякъде неговото мнение.

И ще използвам момента за да го подкрепя в последното му изказване. Нека не използваме темата, за да критикуваме победителя или журито. Имаше си ВИП теми, където всеки може да каже какво мисли за дадена работа, както и да бъде защитена от автора :)

Ако трябва да се обясняваме, аз също не съм запленен от идеята, но изпълнението си беше на ниво. На най-високо ниво, както е преценило журито. За мене това е напълно достатъчно. Ще използвам момента и за да честитя на Ивелин. Поздравления! :)
Върнете се в началото
NOX

МнениеПуснато на: Съб Апр 17, 2004 10:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Не беше моят фаворит, но робот седящ пред огледало..ебаси толкова е просто, че чак бие към гениално..в смисъл огледалото е символ на суета..а един робот може да кибичи където си ще, гледали сме едно кило американски филми където роботите откачат и започват да изпитват чуства (я любов, я омраза в зависмиост от сценария) ама точно пък суета..най-таковата човешко някак си чуство..за мене робот пред огледало беше съвсем нова и неексплоатирана идея

...
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2004 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кво доказваш с тоя пик бе NOX-се ??? че то всеки който нарисува примерно женски портрет би трябвало да се обяви за плагиат....
всичко е в начина по който пресъздаваш нещата, защото "девствени" теми май вече не са останали....
за това и на едни им викат гениални, а на други посредствени..... каквото и да направиш все ще се намерят петима, които да ти "докажат" че ти не си измислил колелото....
ама това не е начина ....
Гавански
12:55 Am

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2004 10:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не скивам пика, ама си залагам кучето и часовника, че е на робот кибичещ пред огледало.

И тъй като Мейс ми е взел думите от устата, ще добавя само, че продължавам да смятам темата за неуместна. И не щотото не съм схванал за какво аджеба иде реч, а защото я намирам за признак на неуважение към Ивелин най-малкото..ся тия неща може и на прайвът да се обсъждат, човека още малко и трябва да се почуства виновен, че е спечелил.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
NOX

МнениеПуснато на: Пон Апр 19, 2004 12:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

syjalqvam, 4e izpolzvam temata ne po prednazna4enie. Nqmam ni6to protiv pobeditelq ili jurito (umorih se da go pisha tova). Da mu 4estito na ivelin.
Oba4e, gavanski, q sega si kaji pravo koq tezi za6titavash posledno:

1. "беше съвсем нова и неексплоатирана идея "
ili
2. "като Мейс ми е взел думите от устата", a imenno ""девствени" теми май вече не са останали.... "

...

Pak se izvinqvam 4e otnemam ot vnimanieto i vremeto na vsi4ki.
4estito na pobeditelq, nqmam ni6to protiv nego!!!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети