Graphilla.com :: Преглед на тема - Клиентът иска да ми открадне дизайна.

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Клиентът иска да ми открадне дизайна.
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ironhacker

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 12:09 am    Заглавие: Клиентът иска да ми открадне дизайна. Отговорете с цитат

Е и до тука стигна. Сега наистина разбрах каква е мъката на дизайнера като искат да го прекарат. Имам един "клиент" който всъщност ми хоства сайтовете. И един ден стана дума за дизайна му и той ми предложи аз да му направя по-добър и шял да го вземе. Направих му, след дългите критики оправихме нещата. Като стана дума за цената тоя ми каза, че съм му го правил безплатно?! И сега от нещата които съм му показал ще ми свие дизайна. В момента ще пусна един сайт със същия дизайн та да знам, че поне ще имам 2-ро доказателство, че ми го е свил. На всичкото отгоре тоя вика, че имал адвокат и т.н...какво да направя?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
LuPi

Местожителство: eastern hemisphere

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 12:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mai nisto ne mojes da mu napravish:( viz ako suberesh mahlenskite babaiti... samo tka mai sha stani:)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ironhacker

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 1:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дадоха ми идея. Отивам в пощата с принтиран дизайн, PSD файла и готовия HTML файл и снимките на едно CD. Изпрашам си го на себе си, ама не го събирам веднага, а чакам да си пусне ония сайта. След това отивам в пощата с адвокати, там жури или каквото и да е и си получавам пратката пред тях. Яяя...какво е това тук? Същия дизайн. И после вече трябва да им сваля сайта и да ги глобят за плагиатство. Иначе колко струва един патент? (отговори като "много" не ме устройва! Колко горе-долу?)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 1:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ironhacker написа:
Дадоха ми идея. Отивам в пощата с принтиран дизайн, PSD файла и готовия HTML файл и снимките на едно CD.

samo da ne zabravish da sa obadish na nachalnika na poshtata kato idesh tam ..aa i marka moje da si kupish da si ia zalepish deto iskash.

glei samo kato stignete do sada da ne te pitat s kvo si napravil site che togava she se naloji i litzenz za Photoshop da kupuvash i she si 2 puti vutreshno, hem para nema za site hem i legalen soft she trebe da kupish:)))
Върнете се в началото
ironhacker

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 1:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Е не съм само аз със нелегален. И те са. Така че :) За това сигурно са го намерили от село. Познайте къде живее. Некъв град наречен Две Могили. Баах...та аз не знам това къде се намира :) (знам му точния адрес)
Върнете се в началото
Joro*

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 2:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ako si naprawish truda pone edin pyt da prochetesh
zakona za awtorskoto pravo ste namerish otgowor na wsichkite si wyprosi

... i za da te uspokoja ... njama nujda da hodish do postata
ironhacker

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 2:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно това правя в момента. Вече ми става ясно всичко. Следователно, ако видя дизайна си на тяхната страница трябва да повдигна обвинение така ли? И какво точно става след като ги хванат ония, че са ми копирали сайта? Глобяват ги или и аз не знам? (Не го пише в авторското право, или аз просто още не съм стигнал до там)
Върнете се в началото
Joro*

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 3:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

kupuwash si photoshop i se swyrzwash s advokat
ironhacker

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 3:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

kupuwash si photoshop i se swyrzwash s advokat

А защо просто не направя един приятел който има лицензиран Photoshop автора (може, четох го), иначе ако ми се дават пари като oщетение ще си купя :) Или пък да намеря някоя free програма, която да работи като Photoshop и да import-на PSD файла.
Върнете се в началото
ironhacker

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 3:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето какео намерих:

http://www.jasc.com/products/paintshoppro/

Ползвал съм този Trial Version :)
Върнете се в началото
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 3:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ironhacker написа:
Ето какео намерих:

http://www.jasc.com/products/paintshoppro/

Ползвал съм този Trial Version :)

tva da ne zabravish da go kajesh na nachalnika na poshtata! sia idi si pusni cheshmata nalei si edna chasha vodichka poemi dulboko vuzduh i problema ti e reshen:)
Върнете се в началото
ironhacker

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 3:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

В: Това определение означава ли, че всеки в България има право на софтуер?
О: Сделките със софтуер по принцип са сделки с права. Правото винаги възниква за потребителя, но е собственост на този, който е създал този софтуер. Имаме най-различни видове права, които се предоставят по различни начини. Големите компании като Microsoft, Corel, Adobe и т.н. предоставят правото на ползване. Те имат в общия случай един продукт, който се ползва на много компютри и го предоставят на лицето Х да го инсталира на 1, 2, 5, 10 или 100 места и да го ползва. Това право може да бъде еднократно - Х го купува и си го ползва доживотно, ако му върши работа и може да издържи с тази версия. Но може да се купи и под формата на абонамент. Тогава Х си плаща всяка година за това, че ползва този продукт и има право и на нови версии. Друг начин е примерно ако собственикът на продукта предоставя право на трета страна само да произвежда носителите. Тя ги продава чрез дистрибуторите си на клиентите, но те ги ползват само да инсталират продукта, а самото право за ползване отново си го плащат на собственика.

Това е лесно! Намирам лицето X, взимам му фотошопа, инсталирам си го и готово. :) С легален Фотошоп съм! Ще намеря някой приятел, който има Photoshop CS да ми го даде. (малко трудно, защото не познавам такива. Познавам само със 7 ама и тя ще свърши работа :))
Върнете се в началото
zhvihti

Местожителство: Амстердам

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 2:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И по време на процеса адвокатите му се заравят по-надълбоко в товето житие-битие щото им е ясно че си напълно нелегален (Windows-чето????), стигат до тая тема и ти е спукана работата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ironhacker

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 12:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А Format C:\ ? :)

Много благодаря на екипа или по-точно BMF, че ме банва без никаква причина.
Върнете се в началото
ironhacker

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 12:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Охх...пак глупости говоря. Просто имало проблем със сайта/cookies. Искрено се извинявам.
Върнете се в началото
panagonov

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Май е по-добре човек да взима 50% аванс преди да почне работа с непроверен клиент. И мен ме завлякоха клиенти, но аз рисувах карта на София - със всичките му улички, блокчета, пътечки и дупки. Вече без пари не почвам работа
Върнете се в началото
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

неволята учи
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
SIMPLI

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ironhacker написа:
Некъв град наречен Две Могили. Баах...та аз не знам това къде се намира :) (знам му точния адрес)

Бяла, Борово, Две могили, Иваново, Русе ... тва са гарите по ЖП-пътя в последната част по трасето София - Русе
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 11:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Пич, не се насмитай толкова. Пускаш тези дизайни като представяне тук, ние ги хвалиме или освиркваме, според качествата им, след което в момента в който той ги ъплоудне, му пращаш нотариална покана да ти се издължи. Казваш му че дизайните са представяни на конкурс и 100 човека знаят че са твое дело, преди той да ги е ъплоудвал изобщо.
Съвета ми е да го гониш извън съда до последно и да разчиташ да омекне, но стигне ли се до дело - да за**еш нещата, че не си струва парите които ще дадеш...

p.s. ако все пак решиш да им дело - за софтуера не бери грижи, има куп безплатен софтуер с който може да се сглоби сайт, така че да те гонят за пиратство е умряла кауза.
koceto

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 12:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само дето няма как да мине защото постването в обществен форум не е доказателство за авторство. По тази логика всеки може да пусне във форум, който аз не посещявам превюто, което съм му пратил на мейла за одобрение заявявайки, че е негово дело. Да не говорим, че пращайки му ъпдейтите на проекта ще спомогне той да си упдейтва постовете и да сглоби една скромна творческа история на проекта. После в съда - ето аз съм поствал на едикоя си дата еди къде си и 50(100) човека ми ги коментираха.

Не е ли трябвало да мислиш за това в началото, преди да започнесх да му правиш нещата. Па както се казва.. кой както си оплете копницата. Ти си му ги направил, дал си му ги и тогава заговаряте за условия. Сега... иди гони михаля!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети