Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ironhacker

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 12:09 am Заглавие: Клиентът иска да ми открадне дизайна. |
|
|
Е и до тука стигна. Сега наистина разбрах каква е мъката на дизайнера като искат да го прекарат. Имам един "клиент" който всъщност ми хоства сайтовете. И един ден стана дума за дизайна му и той ми предложи аз да му направя по-добър и шял да го вземе. Направих му, след дългите критики оправихме нещата. Като стана дума за цената тоя ми каза, че съм му го правил безплатно?! И сега от нещата които съм му показал ще ми свие дизайна. В момента ще пусна един сайт със същия дизайн та да знам, че поне ще имам 2-ро доказателство, че ми го е свил. На всичкото отгоре тоя вика, че имал адвокат и т.н...какво да направя? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 12:54 am Заглавие: |
|
|
mai nisto ne mojes da mu napravish:( viz ako suberesh mahlenskite babaiti... samo tka mai sha stani:) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 1:03 am Заглавие: |
|
|
Дадоха ми идея. Отивам в пощата с принтиран дизайн, PSD файла и готовия HTML файл и снимките на едно CD. Изпрашам си го на себе си, ама не го събирам веднага, а чакам да си пусне ония сайта. След това отивам в пощата с адвокати, там жури или каквото и да е и си получавам пратката пред тях. Яяя...какво е това тук? Същия дизайн. И после вече трябва да им сваля сайта и да ги глобят за плагиатство. Иначе колко струва един патент? (отговори като "много" не ме устройва! Колко горе-долу?) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 1:08 am Заглавие: |
|
|
ironhacker написа: | Дадоха ми идея. Отивам в пощата с принтиран дизайн, PSD файла и готовия HTML файл и снимките на едно CD. |
samo da ne zabravish da sa obadish na nachalnika na poshtata kato idesh tam ..aa i marka moje da si kupish da si ia zalepish deto iskash.
glei samo kato stignete do sada da ne te pitat s kvo si napravil site che togava she se naloji i litzenz za Photoshop da kupuvash i she si 2 puti vutreshno, hem para nema za site hem i legalen soft she trebe da kupish:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 1:13 am Заглавие: |
|
|
Е не съм само аз със нелегален. И те са. Така че :) За това сигурно са го намерили от село. Познайте къде живее. Некъв град наречен Две Могили. Баах...та аз не знам това къде се намира :) (знам му точния адрес) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Joro*
|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 2:48 am Заглавие: |
|
|
ako si naprawish truda pone edin pyt da prochetesh
zakona za awtorskoto pravo ste namerish otgowor na wsichkite si wyprosi
... i za da te uspokoja ... njama nujda da hodish do postata _________________ Judge Optimized for Repair and Observation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 2:52 am Заглавие: |
|
|
Точно това правя в момента. Вече ми става ясно всичко. Следователно, ако видя дизайна си на тяхната страница трябва да повдигна обвинение така ли? И какво точно става след като ги хванат ония, че са ми копирали сайта? Глобяват ги или и аз не знам? (Не го пише в авторското право, или аз просто още не съм стигнал до там) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Joro*
|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 3:01 am Заглавие: |
|
|
kupuwash si photoshop i se swyrzwash s advokat _________________ Judge Optimized for Repair and Observation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 3:09 am Заглавие: |
|
|
Цитат: |
kupuwash si photoshop i se swyrzwash s advokat
|
А защо просто не направя един приятел който има лицензиран Photoshop автора (може, четох го), иначе ако ми се дават пари като oщетение ще си купя :) Или пък да намеря някоя free програма, която да работи като Photoshop и да import-на PSD файла. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 3:25 am Заглавие: |
|
|
tva da ne zabravish da go kajesh na nachalnika na poshtata! sia idi si pusni cheshmata nalei si edna chasha vodichka poemi dulboko vuzduh i problema ti e reshen:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 3:32 am Заглавие: |
|
|
Цитат: |
В: Това определение означава ли, че всеки в България има право на софтуер?
О: Сделките със софтуер по принцип са сделки с права. Правото винаги възниква за потребителя, но е собственост на този, който е създал този софтуер. Имаме най-различни видове права, които се предоставят по различни начини. Големите компании като Microsoft, Corel, Adobe и т.н. предоставят правото на ползване. Те имат в общия случай един продукт, който се ползва на много компютри и го предоставят на лицето Х да го инсталира на 1, 2, 5, 10 или 100 места и да го ползва. Това право може да бъде еднократно - Х го купува и си го ползва доживотно, ако му върши работа и може да издържи с тази версия. Но може да се купи и под формата на абонамент. Тогава Х си плаща всяка година за това, че ползва този продукт и има право и на нови версии. Друг начин е примерно ако собственикът на продукта предоставя право на трета страна само да произвежда носителите. Тя ги продава чрез дистрибуторите си на клиентите, но те ги ползват само да инсталират продукта, а самото право за ползване отново си го плащат на собственика.
|
Това е лесно! Намирам лицето X, взимам му фотошопа, инсталирам си го и готово. :) С легален Фотошоп съм! Ще намеря някой приятел, който има Photoshop CS да ми го даде. (малко трудно, защото не познавам такива. Познавам само със 7 ама и тя ще свърши работа :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhvihti

|
Пуснато на: Пон Апр 12, 2004 2:05 pm Заглавие: |
|
|
И по време на процеса адвокатите му се заравят по-надълбоко в товето житие-битие щото им е ясно че си напълно нелегален (Windows-чето????), стигат до тая тема и ти е спукана работата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 12:18 am Заглавие: |
|
|
А Format C:\ ? :)
Много благодаря на екипа или по-точно BMF, че ме банва без никаква причина. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 12:20 am Заглавие: |
|
|
Охх...пак глупости говоря. Просто имало проблем със сайта/cookies. Искрено се извинявам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:12 am Заглавие: |
|
|
Май е по-добре човек да взима 50% аванс преди да почне работа с непроверен клиент. И мен ме завлякоха клиенти, но аз рисувах карта на София - със всичките му улички, блокчета, пътечки и дупки. Вече без пари не почвам работа |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:16 am Заглавие: |
|
|
неволята учи |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:53 am Заглавие: |
|
|
ironhacker написа: | Некъв град наречен Две Могили. Баах...та аз не знам това къде се намира :) (знам му точния адрес) |
Бяла, Борово, Две могили, Иваново, Русе ... тва са гарите по ЖП-пътя в последната част по трасето София - Русе |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 11:32 am Заглавие: |
|
|
Пич, не се насмитай толкова. Пускаш тези дизайни като представяне тук, ние ги хвалиме или освиркваме, според качествата им, след което в момента в който той ги ъплоудне, му пращаш нотариална покана да ти се издължи. Казваш му че дизайните са представяни на конкурс и 100 човека знаят че са твое дело, преди той да ги е ъплоудвал изобщо.
Съвета ми е да го гониш извън съда до последно и да разчиташ да омекне, но стигне ли се до дело - да за**еш нещата, че не си струва парите които ще дадеш...
p.s. ако все пак решиш да им дело - за софтуера не бери грижи, има куп безплатен софтуер с който може да се сглоби сайт, така че да те гонят за пиратство е умряла кауза. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 12:42 pm Заглавие: |
|
|
Само дето няма как да мине защото постването в обществен форум не е доказателство за авторство. По тази логика всеки може да пусне във форум, който аз не посещявам превюто, което съм му пратил на мейла за одобрение заявявайки, че е негово дело. Да не говорим, че пращайки му ъпдейтите на проекта ще спомогне той да си упдейтва постовете и да сглоби една скромна творческа история на проекта. После в съда - ето аз съм поствал на едикоя си дата еди къде си и 50(100) човека ми ги коментираха.
Не е ли трябвало да мислиш за това в началото, преди да започнесх да му правиш нещата. Па както се казва.. кой както си оплете копницата. Ти си му ги направил, дал си му ги и тогава заговаряте за условия. Сега... иди гони михаля! _________________ jiv i div |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|