Graphilla.com :: Преглед на тема - Predstavqne (EYAS PROJECT)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Predstavqne (EYAS PROJECT)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gataca

Местожителство: Cambrige, UK

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2004 9:50 pm    Заглавие: Predstavqne (EYAS PROJECT) Отговорете с цитат

Здравейте!
Обикновено при вас се представят сайтове , които целят голяма посещаемост. Повечето от вас са дизайнери.
Аз не съм дизайнер. В професионално отношение сам далеч от тези технологии. Използвам Флаш, защото намерих в него достатъчно изразни средства.
Сайта , които ви представям е проект , по който работя от доста време. Преди да го разгледате искам да ви помоля поне за момент да излезете от ролята си на дизайнери , да спрете да мислите в нули и еденици, и да погледнете малко по-дълбоко. Ако смятате да ме затрупате с критика относно техническата част, не си хабете времето. Аз няма да се съобразя с тях. Не бих променил нищо саществено в него, защото това означава да видоизменя заложените идеи.
Проекта отразява моите виждания. Основната и най-важна част (на която искам да обърнете внимание) са филмчетата (засега само 3, но с времето ще ги увелича) . Те се намират в My Visions. Малко разяснения, с по две думи:
-the war - отразява противопоставянето на християнството и исляма
-memories- спомени (всеки ги има :)
-code-life -за развитието на ДНК технологии
И си пуснете колонките!
Сайта е : http://www.eyas.hit.bg
Благодаря ви!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2004 9:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само аз ли не разбирам какво целиш с това представяне?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2004 10:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sebastianz55 написа:
Само аз ли не разбирам какво целиш с това представяне?

Нека не нападаме веднага!

За сайта - има идея, има вложено старание и мисъл.
Само че са много къси нещата
стоят като започнати, стигнато е до някъде и набързо завършени защото идеите са свършили

това доста ясно се вижда във "филмчето" за ДНК технологиите
отделните сцени нямат нормална продължителност, нито са къси, нито достатъчно дълги.
Остава осещане за недършеност. преминаването между сцените е рязко според мен - няма преливане

Това са дребни неща кото могат да се изгладят
Като цяло - ДА, но още трябва да се мисли и работи върху него
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 1:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

dam syglasen s ValBo....
interesna ideq...
no az mislq che ne si prav za tova che tehnicheskata hast. Sega nqma da trygna da kritikuvam koe kak e...NO...samo si mislq...che ako ima po-dobro tehnichesko izpylnenie ideqta ti to tq shte dybe mnogo po zavyrshena i naj-veche mnogo po-silno shte vyzdejstva(a ti predpolagam i tova iskash). A tova za tehnicheskata chast mislq che nqma da ti e problem:), vse pak vajno e che imash ideq!
Uspeh s nachinanieto!:)
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 9:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Още малко му трябва за да стане страхотно! Има някои подробности за дооправяне, но пък иначе е различно и интересно!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 12:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми що пък да не понападнем ...
но нека да го направим такаааа ...

>> Аз не съм дизайнер. В професионално отношение сам далеч от тези технологии.

Кои технологии ? Дизайнера е технология и шашмалогии и ти си далеч ... мммдобреее.

>> излезете от ролята си на дизайнери , да спрете да мислите в нули и еденици.

Такава роля няма (друга е думата) и дизайнерите не мислят в нули и единици - и от това определено ми кипнаха ла....а предвид че с години набивам в тиквите на дилетантите че не всеки който клюца по keyboard е програмист и хакер !

>> Ако смятате да ме затрупате с критика относно техническата част, не си хабете времето. Аз няма да се съобразя с тях. Не бих променил нищо саществено в него, защото това означава да видоизменя заложените идеи.

Техническата част драги ми смехурко не определя идеите. А при теб техническата част е много зле за идейната ще напишем по късно.

>> Проекта отразява моите виждания. Основната и най-важна част (на която искам да обърнете внимание) са филмчетата (засега само 3, но с времето ще ги увелича) . Те се намират в My Visions.

ОК.
Използвал си подходи в флаша с лууп анимации които едно време пък и сега аз ползвам като незнам с какво да натрупам повече секунди. В твоя случай, понеже ти си имал "голямаТА" идея е още по зле че съществуват тези елементи. Идеята за ДНК-то като такава не съществува нито визуално нито с текста като субтитри към второкласен екшън с повествование - Тука става нещо много тайно и глобално ама ей сега ще направим ретроспективен поглед отвътре и в детайл но с малката подробност че за такава лирична тематика без детайл нищо не се разбира - а ти нямаш такъв.

Навигацията с ръката и bone scanning-a - КЛИШЕ
Memories - КЛИШЕ
The War - ОК. Тъп съм и не разбрах войнствените цифри и свещи и самолета които се изплющя върху last candle standing. Има неща които с модерно виждане и подход не могат да се изпълнят.

В УЕБА ВИЗИЯ СЕ ПРЕДСТАВЯ ВИЗУАЛНО (направо да не повярваш нали !!!?) И ТЯ ИМА ДИЗАЙН АКО ИСКАШ ДА Е КАТО ХОРАТА. В ТВОЯ СЛУЧАЙ ТРЯБВА ДА ИМА И РЕЖИСУРА - ПАК Я НЯМАААААААааа ... мммдаааммм.

Музикалната тема на home/root navigation-a за мен е единственото нещо което си заслужава. Ударих ти прозореца на бекграун и само я слушах - мисля ти става ясно.
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 12:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

.... мдаааа..... тука snaker-a много прав.....
n1x0n

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 3:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже и аз не съм дизайнер, и не работя с нули и единици, да ти кажа няколко неща встрани от дизайна и "технологията"
Просто не подозираш колко доброто изпипване на нещата може да помогне на идеята ти. Не можеш да покажеш един такъв проект и да кажеш "гледайте само това и това, коментирайте само едикаквоси". Това е цялостен проект, това е някаква идея, това е твоето виждане. Ако си дошъл за коментари изслушай всички, пък кои ще последваш и ще последваш ли изобщо някои - твоя работа!

Нещата ти, клишета или не, наистина се нуждаят от повече разработка, по-силна визия, някаква емоционалност... Стоят недовършени така, сякаш ти е било жал времето, което си им отделил или не си днаел как да продължиш...
panagonov

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 3:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че повечето от критикуващите се поддаван на емоции по на написаното, отколкото на показаното
R1dler

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 3:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

panagonov написа:
Мисля че повечето от критикуващите се поддаван на емоции по на написаното, отколкото на показаното

абе мислител...кротко с анализите а?!
moonwatcher

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 8:01 pm    Заглавие: хм... Отговорете с цитат

По принцип се въздържам да поствам в този форум защото не съм се представил, но в тази тема има няколко неща които ме провокираха.
1. gataca, на първо гледаане сайта ти много ми хареса. хубавата музичка създава атмосфера. обаче има няколко малки недоглеждания, които се набиват на очи. като правиш loop-ове във флаш, гледай последния кадър да съвпада със първия - на home анимацията се накъсва много лошо, там където свършва. същото се отнася и за звуците - този на loading е супер накъсан. освен това като правиш transition-и между отделните нива може да намаляваш силата на звука преди да го спреш (знаеш за sound object предполагам). преглеждай си hit frame на всички бутони - докато изляза от eyas project ми се такова таковата защото hit area-та ти представлява самия текст (аз и не видях смисъла да отделяш едно изречение в цяла подсекция).
ValBo е абсолютно прав за филмчетата - няма transition-и, седят като недовършени части, във code-life си допринесъл за това със тоя странен "муууу" звук. War въобще не го разбрах :)
Вижда се обаче, че с малки поправки ще стане наистина "яко". Приятно занимаване.

2. Продължава да ме учудва безпричинната агресията която се проявява отвреме навреме тук. Snaker, големи усилия ли ти струва да говориш нормално, без заяждане и "хитроумни" подмятания? Като се има в предвид, че сте модератори с R1dler, мненията ви са най-малкото странни. Специално последното мнение преди мен няма никакъв смисъл!
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 8:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе тя музиката и нататак е добре подбрана. Ама на 3-тото филмче скача малко гадно и разваля впечатлението. БТВ, момента със субтитрите е хитър. Ама май малко по-ясно изразен смисъл, няма да им навреди и на 3-те. Особено на 1-вото. .. и особено на 2-рото, което май най ми допадна.
Върнете се в началото
LMNT

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 8:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

I vurhi ingilizkija si ke treba da porabotish oshte malo.
Idei, podnjesseni negramotno vinagi se vazprijemat s usmivka, pa bilo to i visionerski, a ne designerski.

Abe...toja s vdignatite rachichki tam po edna ot visiite za Slowoto...podozritelno mnogo mi prilicha na edin poznat personage ot startiraneto na MAX2. Tam beshe sinkav,vjerno.
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2004 8:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

според мен има наченки в проекта...! само това че се търси неконвенционална визия на проекта е достатъчно като основа. но мисля че е прекалено силно да се каже е тука спирам - това е! изразниет средства куцат доста. визуализирането на такива идеи е опасно ако не се подберат правилните средства! особено по анимациите имам доста забележки. отново не са подбрани сполучливо изразните средства в тях! например какво послание носи тоя самолет? не мисля че това е мюсолманството!!!! мисля че не си направил достатъчно добре ресърча за това "филмче". задържаш на кадър на моменти върху снимки който дали щото съм не дотам интелигентен та не разбирам тяхното послание! иначе ок минималистичния подход мисля е удачен. само дето не е "режисирано" както трябва както спомена Snaker. мисля най сполучливо на тоя етап е станало това за спомените. ако имаш още нещо покажи да видим? бих те посъветвал да пробваш да вкараш още малко видео. за него съм сигурен че ако го подбереш правилно ще носи повече информационен заряд отколкото тези буквички които ползваш сега!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
TheViolator

Местожителство: Beverly Hills, CA

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2004 6:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Naistina izglejda malko nedovyrshen, no toja Flash ne moja da se zaredi pri men vyobshte! 4akah go njakolko minuti i se otkazah....Flash-a e hubavo neshto no ako iskash da ti vidjat saita ot cjal svjat pone ne go ka4vai na BG server kadeto e neverojatno bavno! Ina4e sam siguren 4e ot BG se zarejda po-byrzi4ko :)))))

Uspeh!
Ula

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2004 11:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Понеже и аз не съм дизайнер, и не работя с нули и единици, да ти кажа няколко неща встрани от дизайна и "технологията"
Просто не подозираш колко доброто изпипване на нещата може да помогне на идеята ти. Не можеш да покажеш един такъв проект и да кажеш "гледайте само това и това, коментирайте само едикаквоси". Това е цялостен проект, това е някаква идея, това е твоето виждане. Ако си дошъл за коментари изслушай всички, пък кои ще последваш и ще последваш ли изобщо някои - твоя работа!

Нещата ти, клишета или не, наистина се нуждаят от повече разработка, по-силна визия, някаква емоционалност... Стоят недовършени така, сякаш ти е било жал времето, което си им отделил или не си днаел как да продължиш...

напълно подкрепям това мнение... може би трябва да преосмислиш мотивите си, а дори и подхода си... мое лично мнение е, че визуализацията ти е осакатила идеята...
колкото до коментарите ти за мисленето в нули и еденици, за разлика от Snaker ще преброя до 10 и ще ти кажа " Забрави...!!!". Не е необходимо да насочваш къде да се click-не по простата причина, че ориентацията и акцентите в един сайт също са част от "идеята" (това обикновенно designer-a го вижда в двойки и тройки, докато го мисли) ... ;)
Уважавам, когато някой иска да представи идея, но ме отблъсква нежеланието му да уважи поисканото мнение!!!

Желая ти успех!!!
gataca

МнениеПуснато на: Пон Апр 26, 2004 11:14 am    Заглавие: Autro Отговорете с цитат

Blagodarq na vsi4ki, koito izkazaha mnenieto si! Uvajavam vsqko edno ot tqh, ina4e ne bih si pravil truda da pi6a vav foruma! Ne sam iskal da obidq nikoi ot vas, prosto iskah da razberete 4e ne bih promenil ideite samo zaradi ktritikata kam tehni4eskata 4ast (ne sam iskal da prozvu4a "nahalno" i sajelqvam ako ste me razbrali taka, iskah prosto da vi provokiram). Az sam savsem naqsno , 4e ima o6te ne6ta za "doizpipvane" , moje bi kogato napredna 6te napravq edin cqlosten remake na saita. Vse pak tova sa parvite mi opiti s Flash. (Nqkoi ot vas probval li e da napravi ne6to takova kato za parvi pat?)
Malko sam obiden ot fakta , 4e na momenti kritikata be6e na li4na osnova, zabelqzah i tendenciqta nqkoi da se vliqqt ot mnenieto na predhodniq. Kakto az sega sled kato izslu6ah vsi4kivi vi ne obijdam nikogo, ne go pravete i vie!
Tova be6e edin opit da vi predstavq ne6to razli4no ot ejednevanata tematika , koqto ni zaliva v net-a. Zatova iskah da poglednete ot drug agal. Ne sam o4akval , 4e na vsi4ki 6te im haresa rabotata mi, a i ne sam celql tova. Bi me zaradvalo dori samo 1 da e usetil 4ast ot emociqta koqto sam vlojil!
Blagodarq vi o6te vednaj, dori samo ako ste kliknali varhu linka!
Priqten den!
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Пон Апр 26, 2004 11:25 am    Заглавие: Re: Autro Отговорете с цитат

много философски го раздаваш бе пич.... олаби малко..... цъкни нещо и за кинти :))))
уфффф... забравих да ти кажа и че agal се пише с 2 (две) "ъ"-та, ама тва няма значение де.... важното е да се разбираме...
gataca

МнениеПуснато на: Пон Апр 26, 2004 11:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Vij pi4, az pi6a na latinica! I na men ne mi haresva, no na tova PC windows-a ne e kiriliziran. Sorry!
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Пон Апр 26, 2004 12:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

gataca написа:
Vij pi4, az pi6a na latinica! I na men ne mi haresva, no na tova PC windows-a ne e kiriliziran. Sorry!

простено да ти е
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети