Graphilla.com :: Преглед на тема - Некои съображения относно арт-а...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Некои съображения относно арт-а...
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 1:50 pm    Заглавие: Некои съображения относно арт-а... Отговорете с цитат

Понеже тук на няколко пъти вече се стигна до масови безредици в споровете за "некои творби" ми се ще да направя следното уточнение:

* В нет-а е пълно с добри примери на "арт" било то авангарден, революционен, класически и т.н. очевидно някои хора имат отчаяна нужда да гледат, и гледат, и гледат... преди да отстояват подобни идеи и да поставят некадърните си опити под този знаменател!

* Изключително важно е човек да стигне до високо професионално/артистично равнище, за да почне да прави арт /в добрия смисъл, спрете да се хилите вие... знаете кои/. Преди това обаче опитите са жалки, смешни и недостойни за внимание.

и най-важното:

* Не всяка мазня е арт, не всяка снимка е фотография, не всяка идея нацъкана набързо във флаша е "филм". Последните дни каквато и тъпотия да се разкритикува, има хора, които почват с "изсуството няма граници", "вие не го разбирате", "не може да се каже кое е боклук и кое арт" и тем подобни глупости!
Осъзнайте се! Графила е голям форум на художници, дизайнери, фотографи, 3D артисти, които имат поглед върху тези неща, ако тук ви освиркат значи наистина има нещо гнило! И стойката "обиден и неразбран творец" е само във ваша вреда! Да се криеш неловко зад разтегливото понятие "арт" означава само едно - творческа импотентност! А да правиш комплименти на плоски неща, от страх да не те помислят за тесногръд си е занятие за комплексари...

Нека силата бъде с вас!
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 1:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Арт...арт...артист съм аз ИЗВИКАХ с пълен глас.... (ех де е Ванюша да ма фиди колко съм арт.....)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
panagonov

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 2:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледайки представянето на много хора, виждам че голяма част от тях правят първите си стъпки като фотографи, художници, уеб-дизайнери. Те ги показват (в повечето случаи) не да се хвалят с тях, а защото такива са правилата на форума - покажи нещо за да те приемат! Начина по който някои хора реагират, когато видят показаните неща е меко казано груб. Може да си много добър в професията си, но простака си е простак, макар и гениален. Запазването на добрият тон, особено когато не знаеш с кого говориш, е било винаги проява на добър вкус!
Като нещо не ти харесва - игнорирай го, ако не можеш - кажи си мнението без злоба. Не е трудно!
RG®

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 2:21 pm    Заглавие: ОфффТ! Отговорете с цитат

Извинявай Никсън!!!

Панагонов, разкарай, моля те, тва фтп от аватара си!

Не само, че не го виждам, ми и ми отваря
сейв ас джама...

ftp://ftp.rack5.free.evro.net/free1/aaeyes/SoutPark.jpg

П. П.

Ти нали не си Кени?!

:-)
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 2:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

panagonov написа:
Гледайки представянето на много хора, виждам че голяма част от тях правят първите си стъпки като фотографи, художници, уеб-дизайнери. Те ги показват (в повечето случаи) не да се хвалят с тях, а защото такива са правилата на форума - покажи нещо за да те приемат! Начина по който някои хора реагират, когато видят показаните неща е меко казано груб. Може да си много добър в професията си, но простака си е простак, макар и гениален. Запазването на добрият тон, особено когато не знаеш с кого говориш, е било винаги проява на добър вкус!
Като нещо не ти харесва - игнорирай го, ако не можеш - кажи си мнението без злоба. Не е трудно!

не е грубост да кажеш на някой, че нещата му не струват.... ако подминеш с мълчание пък, все ще се намерят хора, които се чудят за кво никой не коментира работите им... така че @panagonow както виждаш гледните точки за всеки са различни.... в общодостъпните форуми критикува всеки който може да нацелва клавиатурата.... номера при пресявката на специализираните е да те критикуват тия дет могат да го праат... за толко време дет си тука това требеше да ти е увряло в тиквата ....
panagonov

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 2:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

maceman написа:

не е грубост да кажеш на някой, че нещата му не струват.... ако подминеш с мълчание пък, все ще се намерят хора, които се чудят за кво никой не коментира работите им... така че @panagonow както виждаш гледните точки за всеки са различни.... в общодостъпните форуми критикува всеки който може да нацелва клавиатурата.... номера при пресявката на специализираните е да те критикуват тия дет могат да го праат... за толко време дет си тука това требеше да ти е увряло в тиквата ....

Не четеш какво пиша!
Говоря за тона с който се прави критиката, не за самата критика! Няма да ставаме лицемери - което не става не става.
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

panagonov написа:
maceman написа:

Не четеш какво пиша!
Говоря за тона с който се прави критиката, не за самата критика! Няма да ставаме лицемери - което не става не става.

нежния ... аде по живо по здраво >>>> ... хубаво момче си, ма да не си ми в къщата ...

аз съм на мнение че требе да става по трудния начин
казваш на някой че не става така - и ако той има желание, хъс, находчивост, психика и инат да опитва все пак после всичко се връща а да не говорим колко по-напред ще е от префърцунените си колеги и колежки които ежедневно бълват едни и същи тенекета вместо стоманени плоскости и си правят комплименти един на друг непрекъснато ... поебават са така от колегиалност даже ... оцветяват си косите в евтини бои (оплешивяват евентуално в последствие), ходят в арт клуба ... стават БИ ама само за пред приятелите ... мислят си че са фанали оня горе за шнура обаче след 5 години осъзнават че са се държали за палците през цялото време и дори като прочетат подобни хави никога не се замислят поне насаме с себе в последствие защото са над тия хави ... тай че Гогов от Панама - моля ти се ... спри да пишеш за дълбоките душевни терзания на фините артисти и проумей че в крайна сметка графила НЕ Е фор фрии !!!

уморен съм от хора като теб и ме отегчават до безобразие ...
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

panagonov написа:
.... Запазването на добрият тон, особено когато не знаеш с кого говориш, е било винаги проява на добър вкус!
....

.... да но когато се изправиш пред работите на 14 годишно келеме правени в час по химия върху задната страница на тетрадката му,
имащо претенции да влезне в "графики и илюстрации" понеже най-добрия му приятел му е казал, че по добър художник от него нЕма -
някак си добрия тон отива на майната си....
а след четири поредни такива представяния престава и да ти е смешно....
Zing

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 3:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

maceman написа:

че Попа до Наречен закараха :)

боя не възпитава, но е необходим
Върнете се в началото
panagonov

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 3:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

maceman написа:

И тези хора не получават права във форума! Или могат да пишат в общите приказки, без да се намесват в специализираните теми! Супер! Не е неоходимо да псуваш някой, той сам отпада.
Виж, ако почне да си отваря устата що не за го приели в еди-коя-си-група и аз с разост и ентусиазъм бих му затворил устата с табуретката
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 3:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

panagonov -Има един стар виц. Е ЮАР разликата между туриста и расиста била точно две седмици.
Ти си отскоро тук, ще мине време ще разбереш
panagonov

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 3:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ValBo написа:
panagonov -Има един стар виц. Е ЮАР разликата между туриста и расиста била точно две седмици.
Ти си отскоро тук, ще мине време ще разбереш

Дано не си прав!
54ka

Местожителство: space

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 4:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@panagonov ti si unikalen....
za nad 140 posta ne si pokazal nishto, no razdavash moral na lqvo i nadqsno ......... dali ti e tuka mqstoto ?????????
Na men lichno pochna da mi omryzva da ti cheta "genialnite" umotvoreniq !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Zing

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 4:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

по Ханеман&Кинг

Код:
Blasting our way through the boundaries of Hell
No one can stop us tonight
We take on the world with hatred inside
Mayhem the reason we fight
Surviving the slaughters and killing we've lost
Then we return from the dead
Attacking once more now with twice as much strength
We conquer then move on ahead

(Chorus:)
panagonov
My words defy
panagonov
Has no disguise
panagonov
Will take your soul
panagonov
My wrath unfolds

Satan our master in panagonov mayhem
Guides us with every first step
Our axes are growing with power and fury
Soon there'll be nothingness left
Midnight has come and the leathers strapped on
panagonov is at our command
We clash with God's angel and conquer new souls
Consuming all that we can
Върнете се в началото
panagonov

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 4:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

54ka написа:
@panagonov ti si unikalen....
za nad 140 posta ne si pokazal nishto, no razdavash moral na lqvo i nadqsno ......... dali ti e tuka mqstoto ?????????
Na men lichno pochna da mi omryzva da ti cheta "genialnite" umotvoreniq !

Показах, ама настоятелно ме "помолиха" да спра :)
Ако някой ми е фен на творчеството, да праща лични бележки
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 4:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

панагоров , продължавай :) , лично на мене не ми пречиш , даже внасяш определен колорит :) , освен това преди тебе имах страхотен комплекс че много плещя... а сега виждам че има и по-лошо ;).
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 5:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пич...почни да раглеждаш форума отзад-напред (не от най- новите постове а от най-първите).
Придобива се многолика и дълбокоизводна представа за това което търсиш.
Да накараш някой да си измени начина на изразяване е като да накараш мен да прослушам рок и Снейкър* да прослуша IDM. Като си извадиш изводите от онези ама много стари постове там в архива ще си промениш похватите на изразяване а оттам и начина на мислене. Съответно това, което сега приемаш като заяждане ще се превърне в съвети. Вервай ми тъй ша стане...

*Аз искрено се моля споменатия поне да спре да нарича IDMa техно, че барем света би станал по-красив:)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 6:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Право думат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 10:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

BadmotherfuckeR написа:
Арт...арт...артист съм аз ИЗВИКАХ с пълен глас.... (ех де е Ванюша да ма фиди колко съм арт.....)

eeeeeh de e Vaniusha...brat...da ta vidi kolko si ART!
mmiv

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2004 12:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе ако почнех аз да режа "артистите", така, както те се отнасят понякога тук, щеше да се чуе писък от Центъра на София чак до Козирката:)))... ама т'ва е друга тема за размисъл...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети