Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
iDesign-er
|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 4:56 pm Заглавие: Да знаете добри уроци за създаване на лого? |
|
|
Търся нещо като книга или онлайн уроци от където мога да науча нещо повече за правенето на логота. Защото има доста правила както виждам в правенето на лого, с които трябва да се съобразяваш. Може и да се учебници от някои спец. училища. Целта е да науча основите на лого "строежа". Благодаря предварително. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гавански 12:55 Am
|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 6:28 pm Заглавие: Re: Да знаете добри уроци за създаване на лого? |
|
|
iDesign-er написа: | да науча основите на лого "строежа". |
Няма такова чудо. Има правила, в кавички, за корпоративен дизайн част от който е и логото, оразмеряването му и прочие.
Ако под «строеж» разбираш приницпите на построяване на някой елемент, това не се прави защото така трябва, а защото принципно вкараните в някакво взаимоотношение елементи и следващи някакви принципи при построяването си, изглеждат много по-добре от непостроените такива. И пак не е правило, по-скоро препоръка.
Книги за корпоративен дизайн можеш да намериш на буржоазни езици и цени в повечето буржоазни онлайн книжарници.
Умереното зяпане на cd manuals на повечето от големите фирми също може да ти докара известно просветление по темата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ИлиянШмилев
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Сря Май 12, 2004 12:27 pm Заглавие: |
|
|
Много благодаря! Ако се сетите за още казвайте. :) Тъй като Gavanski попита какво съм искал да кажа с това «строеж» искам да поясня. Някъде видях, че Implant каза как е добре да се изгради едно лого, а именно първо да го мислиш в черно-бял вариант после да намериш шрифт, цвят и тогава, ако има нужда и графичен елемент такива правила (ако са правила). Относто кой цвят с какво се свързва е вярно, че във всяка книга за корпоративен дизайн може да се намери. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2004 1:07 pm Заглавие: |
|
|
От прочетеното тук събирателния образ на логото е следния
(Изказвания на Гавански и Имплант предимно)
Да изглежда добре в черно бял вариант и тогава да се минава на цветове.
Ако шрифта има нужда от ефект за да стане четим значи нещо му куца.
В едно лого не може да има повече от 2 акцента(поне с такова впечатление съм останал)
Многото шрифтове не са лого.
И мисля keep it simple върви навсякъде като тематика.
Аз лично добавя част от едни стари коментари дето ми се смяха на тях ма още си държа на тях.
Строежа на логото да е удобен както за визитка така и за изрязване от фолио(който е минал през това с фолиото мисля ще си има богати изводи по въпроса) _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2004 2:30 pm Заглавие: |
|
|
niki michailov написа: | В едно лого не може да има повече от 2 акцента |
мноо са му... :) _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ИлиянШмилев
|
Пуснато на: Сря Май 12, 2004 3:46 pm Заглавие: история |
|
|
малко история е достатъчно |
|