Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
komrade

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 2:06 am Заглавие: малка нощна серийка |
|
|
 _________________ The Emperor protects. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 2:10 am Заглавие: |
|
|
tretata nai mi haresva :)
purvite dvete ima6 li gi v malko po kusen 4as, 4e sega nebeto mnogo sveti? _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 10:40 am Заглавие: |
|
|
това Куалала Лампур ли е
цвета от небето на последната на третата или да го смениш с нещо по-сиво-кафеникаво като над къщите |
|
Върнете се в началото |
|
 |
komrade

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 11:24 am Заглавие: |
|
|
ам в мюнхен съм снимал един новостроящ се небостъргач - скайлайн. къде ти куала лумпур... :) иначе за третата май верно щеше да е по добре ако сивееше небето и на горе... _________________ The Emperor protects. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 12:10 pm Заглавие: |
|
|
На мен лично първата май ми харесва най-много.
Забележките ми са свързани с избора на време за снимане:
- ако ти е възможно, пробвай с по-ранен час на снимки, така че наличното осветление да не е в такъв дисбаланс с фаровете на насрещните коли. Ако не е възможно, можеш да опиташ със сив градиентен филтър да затъмниш само долната част.
- ако апарата ти има спотово мерене, измери си някоя от лампите в кадъра - не трябва да има повече от 5 диафрагми* разлика със най-тъмната част от небето. Ако има повече - трябва да снимаш по-рано, за да се балансират нещата.
Това, разбира се, са чисто технически препоръки, спазването на които не гарантира шедьовър :-)
----------
* имам предвид реално 5 EV стъпки, дали ще е диафрагма, скорост или комбинация - все тая. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
komrade

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 2:37 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n, техническото ноу-хау си е важно, нищо, че моята сапунерка няма такива екстри като спотово мерене (хихи тя контрол на блендата няма, пък камо ли останалото :) - но все някога ще си взема и аз свестен апарат, тъй че мерси за съветите! в интерес на истината бях решил да ида на мястото малко по-рано точно заради цаката със светлините - и заради цвета на небето, но тоя път не успях :)
аа между другото ползвам случая да ви се изфукам с новата ми джаджа - смена 8 м :P тя е с малко счупен спусък засега, ма като я оправят ще покажа снимки и със нея _________________ The Emperor protects. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|