Graphilla.com :: Преглед на тема - Спешен въпрос

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Спешен въпрос

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Май 30, 2004 10:28 pm    Заглавие: Спешен въпрос Отговорете с цитат

...мтака... зададен ми бе въпрос от началството по какъв начин може да бъде заснет температурен процес.... демек така наречената инфрачервена снимка... онез цветните градиенти, синьото показва студените части - през виолетово , червено, оранжево, жълто та до бялото-най-горещите... т.е. идеята е да се илюстрират кръговете на охлаждане и нагряване в матриците по шприцовете...някои има ли идея как се постига това, специална техника ли е, спец филтри ли са, или пък конвенционална техника пък с специален филм.....

ади, ниид хелп ръиш :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2004 12:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

хмм
нещо не мога да разбера въпроса ти
но ако започнеш да снимаш би трябвало синята светлина да ти е с най-висока температура ;)) след бялата
това ми звучи много научен въпрос, ако ти се чака до понеделник следобяд да питам физиците

иначе сме свикнали да гледаме едни градиенти от синьо към червено за илюстриране на температурата, ама тя е просто нещо общоприето (по разни нагревателни уреди където синьото трябва да е лед, а червеното нагорещен метал)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
minimiro
Ксараджия

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2004 1:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами въпроса ми е има ли чалъм да се снимат термични процеси било то с дигиталка било со специален филтър или па филм ....бе ефекта да е кат тез снимки

?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2004 1:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Mim, za nikva svetlina ne govorim, govorim za prevrashtaneto na temperatura v cviat.
Hm, moje da snimash prez ured za noshtno vijdane s infrared lachi :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2004 3:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ми с инфраред филтър ама не знам като цвят какво ще се получи

всъщност не знам, не разбирам ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
minimiro
Ксараджия

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2004 9:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

be oburnah netya...., na4i infrared ima kak da se snima, ma v klasi4eskata mu forma....demek edin vid 4erno byalo izobrajenie.... problema e 4e tam v pove4eto slu4ai si govorim nai-ve4e za otrazena svetlina.... t.e. nyama na4in pone s klasi4eska aparatura da se prevrushtat termi4nite pokazateli v izobrajenie.... a tui samo s spec aparatura stava...kameri pak ma specialni takia...

Kakto i da e, blagodara vse pak za opita za suport, imah tainata nadejda 4e e vuzmojno tui s klasi4eskata tehnologia, ma ne bi :)
Върнете се в началото
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2004 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сори но със Сонито няма да стане... :-/
Тези неща се снимат само със сензор специално предназначен за тази част от спектъра. Снупъра е частично прав за уреда за нощно виждане като технология, но дори и при него няма да получиш такъв резултат какъвто иска шефа ти, защото за заснемането на такива обекти сензора се калибрира спрямо температурния диапазон на всеки отделен обект.
the jester

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 01, 2004 2:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе едно време се продаваха филми за инфрачервения спектър и се снимаше с черен филтър и леко отместване на фокуса, не ги ли помните? Не че съм виждал такова нещо скоро :С
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
minimiro
Ксараджия

МнениеПуснато на: Вто Юни 01, 2004 4:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

za takova infrared (blizuk infrared s duljina na vulnata ot 400-900nm misla beshe si iam Sony :)

trea mi drugoto Infrared det e nad 1500nm i si otiva napravo kum temperatura :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети