Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Mastermind
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 4:51 pm Заглавие: Re: До вниманието на всички ВЕБ Дизаинери!(представяне) |
|
|
Mastermind написа: | Искам да представя един проект за една доста взискателна фирма |
twa ko znachi? che sa wziskatelni site da stane hubaw - ili che sa wziskatelni da bade twa koeto si pokazal? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mastermind
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Да има цветовете които съм показал ...
От мнението ти разбирам, че не ти допада... и не те виня, но се надявах на по-обобщителна критика.
Мерси ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
auslander
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 4:58 pm Заглавие: |
|
|
кофти шрифт (за целта), безумен банер, груби елементи, недодялана и грозна навигация, а кое е линк, кое бутон, кое drop-down и кое scroll, коооой ще ми кажеееееееее? _________________ ...sleepwalking... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:00 pm Заглавие: |
|
|
Mastermind написа: | Да има цветовете които съм показал ...
От мнението ти разбирам, че не ти допада... и не те виня, но се надявах на по-обобщителна критика.
Мерси ... |
просто исках да знам ква е ситуацията
така:
1. нивгаш не ползвай таймс ню роман за "боди текст" - що ли... еми щот е грозен на екран (той сякак е грозен де). не само че е грозен - ми и не се чете кат хората и натоварва окото. що ли? то си има обяснение ма сиа неми се пише - намери си ПДФ-а great web typography ако та интересува тоз въпрос.
2. сайта ти няма никва идентичност - просто едни сини полета - наблъскани със текст - нито имаш лого кат хората (то никво нямаш още де - ама и да имаш на тва място шсе загуби) нито имаш няква картинка за акцент. не че задълже акцента да ти е картинка - ама... некак си ми се струва че 2004та година подобен "блогов" сайт не върви.
3.... абе... дай оправи тез неща - нареди малко по-смислено категориите - дай да виим и мое да има и 3 и 4 и 5... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Snaker Toxic Snake
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:03 pm Заглавие: |
|
|
Нищо лично но първо се обърни към CSS спецовете ... и после към първите ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mastermind
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:11 pm Заглавие: |
|
|
Мерси на сички до мемента ...
Сайта няма нищо общо с CSS. Изцяло е на Flash-XML-PHP основи. Ще попитате защо ...
1)Минимализиране на краяиния обем
2)Бърза и лесна корекция на информацията
Всички менюта се зареждат от XML фаилове. Няма фаил по-по голям от 4КБ (*.swf) освен 2 няма да обяснявам сега защо ... обшто сайта е 30К с изключение на тези 2 фаила с тях е 60 ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:15 pm Заглавие: |
|
|
Mastermind написа: | Мерси на сички до мемента ...
Сайта няма нищо общо с CSS. Изцяло е на Flash-XML-PHP основи. Ще попитате защо ...
1)Минимализиране на краяиния обем
2)Бърза и лесна корекция на информацията
Всички менюта се зареждат от XML фаилове. Няма фаил по-по голям от 4КБ (*.swf) освен 2 няма да обяснявам сега защо ... обшто сайта е 30К с изключение на тези 2 фаила с тях е 60 ... |
еми тва е убаво - начи имаш поне 30 к за картинки спокойно :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
auslander
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:27 pm Заглавие: |
|
|
Mastermind написа: | Сайтът няма нищо общо със CSS...
1)Минимализиране на крайния обем
... |
малко да изземем функциите на човека с боздугана ;)
по същество - по принцип тук кодинг много не се обсъжда (и с право), но все пак - читавият кодинг и читавият дизайн абсолютно не се изключват взаимно, а един свестен CSS ще ти надуе HTMLите с има-няма 50-тина байта, като за сметка на това може поне да придобие консистентност... за другите предимства можеш и сам да си прочетеш... _________________ ...sleepwalking... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhvihti

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:39 pm Заглавие: |
|
|
Ако ще е цялото флаш (не те съветвам) имаш много добри възможности за вкарването на графика. Използвай ги.
Освен това махни тия жълти outline-и, пунктири, точки и т.н. Сега ми прилича все едно съм дал на браузера да го дебъгва като прави всеки обект ясно различим. Иначе напълно подкрепям всичко казано досега. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:40 pm Заглавие: |
|
|
този сайт ми мяза на направен с word...само с а това мога да го асоциирам
<off>леле, т"ва дет си си го сложил за подпис е много гадно, все едно е взето от някой разпуснат форум</off> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mastermind
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:41 pm Заглавие: |
|
|
Е не нямам думи вече ... Въпроса е там, че на подобен сайт (като структура) хтмл-ите му бяха по 30 КБ всеки(таблици и др.) ... общо беше 1МБ. От тия 30 КБ станаха на 3КБ(благодарение на ненужния кодинг) ... и всъщност въпроса ама хич не е там ...
Мерси на всички или можеби не навсички ... Нямам желаниеда чувам повече мнения. Не си правете труда да пишете. Благодаря Ви за вниманието макар и да не бяхте сериозни ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 6:47 pm Заглавие: |
|
|
Не се обиждай. Вероятно в тези мнения има доста смислени идеи, но понеже не съм наясно за нещата в твоята област не моага да съм сигурен. Все пак за претенциозна фирма това може и да не й допадне.
Аз лично не мога да ти помогна с нищо, освен с едан снимка на ягоди, колко да поразчупи синия цвят... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Snaker Toxic Snake
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 11:28 pm Заглавие: |
|
|
Mastermind написа: | Е не нямам думи вече ... Въпроса е там, че на подобен сайт (като структура) хтмл-ите му бяха по 30 КБ всеки(таблици и др.) ... общо беше 1МБ. От тия 30 КБ станаха на 3КБ(благодарение на ненужния кодинг) ... и всъщност въпроса ама хич не е там ...
Мерси на всички или можеби не навсички ... Нямам желаниеда чувам повече мнения. Не си правете труда да пишете. Благодаря Ви за вниманието макар и да не бяхте сериозни ... |
въпроса не е там а ма и дизайн няма тай че може и да се обърне натам ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bigworm

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 12:58 am Заглавие: |
|
|
pf...chovek tva ne e moi resor vuobshte ama sum gledal neshta i na implanta i na drugite u foruma koito praat saitove i she ti kaja naistina che kato sravnia tav e otvratitelno chovek...sorry.....pojelavam ti da gi izlujesh za sia i po antatuka da se osuvurshenstvash.....USPEH _________________ taman se setih kvo da kaja i kazah drugo |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 1:36 am Заглавие: |
|
|
господарю на ума, да те помоля да махнеш тоз имидж от подписа ти! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|