Graphilla.com :: Преглед на тема - До вниманието на всички ВЕБ Дизаинери!(представяне)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

До вниманието на всички ВЕБ Дизаинери!(представяне)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Mastermind

Местожителство: BG/Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 4:39 pm    Заглавие: До вниманието на всички ВЕБ Дизаинери!(представяне) Отговорете с цитат

Здравеите сички! Искам да представя един проект за една доста взискателна фирма и съответно да чуя малко(или много) критика. Първо ще уточня, че "жълтото" всъщност е оранжево и че сайта още не е довършен. Направил съм 3 жпг-та, от които мисля, че ще добиете достатъчна представа за проекта.

Целия сайт:
http://minddrone.data.bg/Project/main.jpg

Внимание!
http://minddrone.data.bg/Project/alert.jpg

Падащо меню:
http://minddrone.data.bg/Project/dropmenus.jpg

Предварително благодаря на всички!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Аватарче

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 4:51 pm    Заглавие: Re: До вниманието на всички ВЕБ Дизаинери!(представяне) Отговорете с цитат

Mastermind написа:
Искам да представя един проект за една доста взискателна фирма

twa ko znachi? che sa wziskatelni site da stane hubaw - ili che sa wziskatelni da bade twa koeto si pokazal?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mastermind

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 4:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да има цветовете които съм показал ...
От мнението ти разбирам, че не ти допада... и не те виня, но се надявах на по-обобщителна критика.

Мерси ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
auslander

Местожителство: Sf

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 4:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кофти шрифт (за целта), безумен банер, груби елементи, недодялана и грозна навигация, а кое е линк, кое бутон, кое drop-down и кое scroll, коооой ще ми кажеееееееее?
Аватарче

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mastermind написа:
Да има цветовете които съм показал ...
От мнението ти разбирам, че не ти допада... и не те виня, но се надявах на по-обобщителна критика.

Мерси ...

просто исках да знам ква е ситуацията
така:

1. нивгаш не ползвай таймс ню роман за "боди текст" - що ли... еми щот е грозен на екран (той сякак е грозен де). не само че е грозен - ми и не се чете кат хората и натоварва окото. що ли? то си има обяснение ма сиа неми се пише - намери си ПДФ-а great web typography ако та интересува тоз въпрос.
2. сайта ти няма никва идентичност - просто едни сини полета - наблъскани със текст - нито имаш лого кат хората (то никво нямаш още де - ама и да имаш на тва място шсе загуби) нито имаш няква картинка за акцент. не че задълже акцента да ти е картинка - ама... некак си ми се струва че 2004та година подобен "блогов" сайт не върви.
3.... абе... дай оправи тез неща - нареди малко по-смислено категориите - дай да виим и мое да има и 3 и 4 и 5... :)
Върнете се в началото
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо лично но първо се обърни към CSS спецовете ... и после към първите ...
Върнете се в началото
Mastermind

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси на сички до мемента ...

Сайта няма нищо общо с CSS. Изцяло е на Flash-XML-PHP основи. Ще попитате защо ...

1)Минимализиране на краяиния обем
2)Бърза и лесна корекция на информацията

Всички менюта се зареждат от XML фаилове. Няма фаил по-по голям от 4КБ (*.swf) освен 2 няма да обяснявам сега защо ... обшто сайта е 30К с изключение на тези 2 фаила с тях е 60 ...
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mastermind написа:
Мерси на сички до мемента ...

Сайта няма нищо общо с CSS. Изцяло е на Flash-XML-PHP основи. Ще попитате защо ...

1)Минимализиране на краяиния обем
2)Бърза и лесна корекция на информацията

Всички менюта се зареждат от XML фаилове. Няма фаил по-по голям от 4КБ (*.swf) освен 2 няма да обяснявам сега защо ... обшто сайта е 30К с изключение на тези 2 фаила с тях е 60 ...

еми тва е убаво - начи имаш поне 30 к за картинки спокойно :)
Върнете се в началото
auslander

Местожителство: Sf

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mastermind написа:
Сайтът няма нищо общо със CSS...
1)Минимализиране на крайния обем
...

малко да изземем функциите на човека с боздугана ;)

по същество - по принцип тук кодинг много не се обсъжда (и с право), но все пак - читавият кодинг и читавият дизайн абсолютно не се изключват взаимно, а един свестен CSS ще ти надуе HTMLите с има-няма 50-тина байта, като за сметка на това може поне да придобие консистентност... за другите предимства можеш и сам да си прочетеш...
zhvihti

Местожителство: Амстердам

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако ще е цялото флаш (не те съветвам) имаш много добри възможности за вкарването на графика. Използвай ги.
Освен това махни тия жълти outline-и, пунктири, точки и т.н. Сега ми прилича все едно съм дал на браузера да го дебъгва като прави всеки обект ясно различим. Иначе напълно подкрепям всичко казано досега.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

този сайт ми мяза на направен с word...само с а това мога да го асоциирам
<off>леле, т"ва дет си си го сложил за подпис е много гадно, все едно е взето от някой разпуснат форум</off>
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Mastermind

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е не нямам думи вече ... Въпроса е там, че на подобен сайт (като структура) хтмл-ите му бяха по 30 КБ всеки(таблици и др.) ... общо беше 1МБ. От тия 30 КБ станаха на 3КБ(благодарение на ненужния кодинг) ... и всъщност въпроса ама хич не е там ...

Мерси на всички или можеби не навсички ... Нямам желаниеда чувам повече мнения. Не си правете труда да пишете. Благодаря Ви за вниманието макар и да не бяхте сериозни ...
Върнете се в началото
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 6:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се обиждай. Вероятно в тези мнения има доста смислени идеи, но понеже не съм наясно за нещата в твоята област не моага да съм сигурен. Все пак за претенциозна фирма това може и да не й допадне.
Аз лично не мога да ти помогна с нищо, освен с едан снимка на ягоди, колко да поразчупи синия цвят...
Върнете се в началото
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Чет Юни 03, 2004 11:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mastermind написа:
Е не нямам думи вече ... Въпроса е там, че на подобен сайт (като структура) хтмл-ите му бяха по 30 КБ всеки(таблици и др.) ... общо беше 1МБ. От тия 30 КБ станаха на 3КБ(благодарение на ненужния кодинг) ... и всъщност въпроса ама хич не е там ...

Мерси на всички или можеби не навсички ... Нямам желаниеда чувам повече мнения. Не си правете труда да пишете. Благодаря Ви за вниманието макар и да не бяхте сериозни ...

въпроса не е там а ма и дизайн няма тай че може и да се обърне натам ...
Върнете се в началото
bigworm

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Юни 04, 2004 12:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

pf...chovek tva ne e moi resor vuobshte ama sum gledal neshta i na implanta i na drugite u foruma koito praat saitove i she ti kaja naistina che kato sravnia tav e otvratitelno chovek...sorry.....pojelavam ti da gi izlujesh za sia i po antatuka da se osuvurshenstvash.....USPEH
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пет Юни 04, 2004 1:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

господарю на ума, да те помоля да махнеш тоз имидж от подписа ти!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети