Graphilla.com :: Преглед на тема - неясноти със CMYK-а

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

неясноти със CMYK-а

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:23 am    Заглавие: неясноти със CMYK-а Отговорете с цитат

Значи, една картинка която рисувам в Painter-a vyv CMYK после я отварям във Фотошопа и той ми дава съобщение, че не работи с този CMYK, който е Kodak SWOP Proofer CMYK и ми я отваря в U.S. Web Coated (SWOP) v2 и картинката стана синя... Аз се оправих с този проблем като записах картинката в RGB и после във Фотошопа я обръщам във CMYK, но все пак малко се променят цветовете...
Гадничко! А нямам представа в какъв по-точно CMYK трябва да работя за да са си съвместими програмите и всичко да е на ред?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Оеднакви си цветните профили в двете програми. Разбира се трябва да знаеш кой от двата профила е верния за печат. После го използвай при всички програми с които работиш и така цветовете ще са ти еднакви навсякъде.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wicky

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да де! И аз това искам да направя, но нямам идея кой профил на CMYK трябва да сложа...?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
panagonov

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами тука стигнахме отново до калибровка на монитора и т.н.
Давай по ламерския начин като мен. Пускала ли си нещо за печат. Прилича ли на това от екрана? Кое е по-близо: това от фотошопа или от пейнтера? Което е по-доброто, него сложи. Но без калибрация няма да се разминеш май
Върнете се в началото
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 1:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky написа:
Да де! И аз това искам да направя, но нямам идея кой профил на CMYK трябва да сложа...?

Значи:
1.Изключи Adobe Gamma Loader, да не зарежда никакви профили и да не ти променя гамата в Photoshop.
2.Работи с RGB в Painter-а и след това прехвърляй в CMYK в Photoshop-а, КАТО използваш профил изпратен ти от типографията/издателството/печатницата или който там печата крайния вариант на рисунките ти. Така ще се радваш на вечно щастие ;)
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 1:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявай забравих: ето ти линк за настройка на Photoshop-a, надявам се да си спомниш нещо от руския ;) Ако ли не, прати ми PM аз ще ти преведа.

http://www.anry.ru/rus/articles/tuning/tuning.htm
wicky

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 1:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много ви благодаря ! най-накрая имам отговор на този проблем...!
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 1:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ААААААААААААА
ааааааааааааааа

Ky3Mu4 не фърляй бомби :)

наш кви акута ще станат на печат после с тази руска система - подходяща само за монитор и за уеб :)

вики, в Пайнтера си слагаш sRGB и си мажеш РГБ картинката - на Фотошопа му казваш за РГБ профила пак да ти е сРГБ и си отваряш картинката с този профил а за СМЪК профил - Евроскала 2 - малко ще требва да донагласиш цветовете - но то това си е по дефаулт - просто колор спейса на СМЪКА е по-малък от този на РГБ то - нема начин просто - свен ак не печаташ Хексахром май :)

начи по тази система при мен си работи и горе долу 5-8% мърдат цветовете - ама си ги донагласям
Върнете се в началото
wicky

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 2:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

zna4i - v Painter-a cvetovete v CMYK sa si super, no vyv photoshopa nqma kak da stanat taka?!? a trqbva ot RGB da gi pravq...?!
Върнете се в началото
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 2:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За това sRGB ще бия прeз пръстите - това е най-орязаното RGB пространство
или Adobe RGB ili ColorMachRGB
Zing

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ValBo написа:
За това sRGB ще бия прeз пръстите - това е най-орязаното RGB пространство
или Adobe RGB ili ColorMachRGB

ам не стаа бе то Корел Пайнтер - не е Адобе Пайнтер :)

слагам му друго РГБ то закача или УСВеб или Кодак ФотоМач някакъв
Върнете се в началото
panagonov

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 2:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, ама защо след като ще го печата после, да го прави с RGB, а не директно в CMYK, за да се лъще колко са ярки и хубави цветовете, дето после не могат да се отпечатат? Най добре е още от начакото да си е в CMYK. Доколкото разбрах от Wicky, цветовете такива, кавито се виждат от фотошопа излизат на печат. Не може ли просто да използва CMYK профила на шопа в пентера и да знае какво точно става с цветовете
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 2:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

вики като почне да пише СМЪК в Color Palette :)

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети