Graphilla.com :: Преглед на тема - вечерен експеримент

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

вечерен експеримент

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 3:50 pm    Заглавие: вечерен експеримент Отговорете с цитат

поствам няколко снимки, които са суров материал, трябваха ми няколко шота на тема ябълка, бях си в къщи и с подръчни материали, заснех кавото ми хрумна. аз самата имам доста забележки за осветлението, но ще се радвам да чуя и вашите.

ако ги намирате за неестетични, грозни или дори изродски нямам нищо против въпрос на вкус и мнение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 4:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Забавни са определено! Мои фаворити са 2-ра и 5-та.
За осветлението:
Всички с изключение на 2 и 5 биха спечелили от по-добро балансиране на светлината. Аз всеки път казвам да се ползват отражатели, разсейватели и прочие, за да няма бликове, блясъци и потънали сенки където не трябва. Така и ескпозицията се контролира по-лесно.
Контрастно осветление е нужно в изключително малко случаи, меката светлина пък почти винаги върши работа.
the jester

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 4:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А може ли аз, в мой стил да си питам, наистина ли е суров материалът - т.е. без никакви корекции - дори и една ъншарп маск ли няма...ако няма може ли да споделиш с какво снимаш (камера + оптика) :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
pipi

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 4:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
А може ли аз, в мой стил да си питам, наистина ли е суров материалът - т.е. без никакви корекции - дори и една ъншарп маск ли няма...ако няма може ли да споделиш с какво снимаш (камера + оптика) :)

признавам, суров е защотото не съм оправила осветлението при снимане както и нямах статив, иначе втората и последната са пипани левелс и всичките са шарпвани. фотоапарата ми не е и чувал за думата фокус - Sony DSC - s85 е, язък за Цаис оптиката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pipi

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

всъшност ти питаш за ъншарп, а снимките са шарпвани.
Върнете се в началото
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 4:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pipi написа:

Звучи различно, но крайния резулта е същия -изостряне на изображението;-)
n1x0n

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pipi написа:

:-)) е вие се разбрахте!!!
the jester

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 5:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="pipi"]
Цитат:
признавам, суров е защотото не съм оправила осветлението при снимане както и нямах статив, иначе втората и последната са пипани левелс и всичките са шарпвани. фотоапарата ми не е и чувал за думата фокус - Sony DSC - s85 е, язък за Цаис оптиката.

благодаря за изчерпателния отговор, pipi :)))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети