Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:06 pm Заглавие: Santorini WIP |
|
|
Dnes i utre sa mi pochiwni dni, obache sled kato spah 15 chasa me prisurbyaha rutsete i mi se prigledaha vertexi :))))
Naskoro widyah edna straaashna snimka ot ostwor Santorini, i skitsirah edna scena (a i ot dosta wreme ne sum prawil environment/architecture). Postwam edin burz WIP, ta maistorite na Architecture Visualisatsiite da mi kazhat ako neshto sum omotal s texturite. Pipah samo po tsentralnata kushtichka, ostanalite sa samo markirowki (a i shte ima oshte stuff nagore).
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:48 pm Заглавие: |
|
|
Ne sum maistor po arch. viz. ama e vzelo da stava mnogo dobre.
p.s. kato cheli vratata stoi malko ploska i malko saturirana. Ili na men mi se struva taka. Imam predvid vertikalnite duski. Horizontalnite izgrajdat vpechatlenie za dulbochina no ne dostatuchna.Spored men razbira se.
shte stane dosta spoluchlivo. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
evil_kornholio

Регистриран на: 23 Май 2004 Мнения: 158 Местожителство: earth-Sofia
|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 12:22 am Заглавие: |
|
|
Az e tova si mislja ->
maetriala e zapocnal da stava no tva koeto me drazni sa stulbite napraveni ot izturkan sapun i ochebiinite cubeta (stav vupros za texturiranite veche takiva) draznesto ochevadno e che sa sustaveni ot 1 poligon, stenite bi trjabvaloda sa dosta po krivi i okurteni, opredeleno bi trajbvalo da porabotishj nad dobur bump i/uili displacement(stranata na kenefcheto v silen rakurs), Inache diagonalnata kompozicja mi haresva mnogo, prosto cubeto v ljavo na srednijat red mai e prekaleno leko za da uravnovesi obema v djasnata chast, s kef ste chakam update
(mozebi osvetlenito bi trjabvalo da e obratno (ot ljavo na djsno) tak kontrasta ste podchertae diagonalnata comp 8)))) _________________ site komputEri na sapun |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 1:39 am Заглавие: |
|
|
Blagodarsko za burzite otgowori pichowe :))))
Wse oshte e na faza super-sketch, igraya si oshte s texturite da dokaram nekuw rezultat otkum material, deto me ustroiwa, i posle shte pochna s naglasyawaneto.
Sapunenite kubcheta sa yasni, samo markirat :)))) Displacement w momenta ne mi se iska da prawya (malko po-natam shte e), shtoto sukwartirantut mi itmukna videocartata ot desktopa (prawi nekwi neprlichni neshta s GPU-to) i twa go prawya na edin laptop. Ako ima presaturate-nati neshta -- ot twa e, shtoto ekranut dawa mnogo yarki tsetowe na wsichko.
Inache glawniyat diagonal shte e oshte po-yako zastupen, shtoto imaga go planiram kato Portrait da e, i otgore shte ima oshte edin kup neshta. Za stenite oshte se chudya kakwo da prawya, shtoto po raznite snimki deto namerih za references, abe prawi stoyat deba tiya steni, nyama mnogo ochukwane na uglite! Ama mozhe da gi omaam ottuka-ottam, shtoto nyama da stoyat estestweno.
A za oswetlenieto si napulno praw, twa e prosto kolkoto da ne e na plain GI :))))
Za twa otstrani Bump ne go oprawya ( pone Brazil Bumpa :))))), ama pred nesgo shte ima drug obekt, ta ako moga da razmina Displacementa, shte e dobre, che ne znam koga shte se preborya da si wzema obratno videocartata :))))
Eto tuka oshte malko igrachka po texturite:
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 11:52 am Заглавие: |
|
|
хубаво се получава дроне , но задължително ли е да са сини тия врати? :) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PavKa

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 12:21 pm Заглавие: |
|
|
Az ne gi razbiram, ama da dam ideia- kamennite stapala po-skoro se vdlabvat otgore- ot iztarkvane |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PavKa

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 12:21 pm Заглавие: |
|
|
a inache mnogo me kefi texturinga |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 12:55 pm Заглавие: |
|
|
Sini Concrete, sini :)))) Az zatwa izrichno kazwam, che e Santorini -- myastoto sus beli kushti i sini wrati :)))) Samo deto ne gi praywa chisto beli kushtite, che ne e interesno otkum texturirane :)))) Nazad shte sa po-beli :))))
Eto ti na, da widish :))))
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 1:24 pm Заглавие: |
|
|
дроне - много яко става.... тия ръбове на стените където са близо до земята бих ги поочукал, да станат по меки - че сега са като нож остри... стълбите, както някой правилно отбеляза, трябва да са хлътнали и протрити от тази страна където се стъпва, и не би трябвало да има такива фуги между тях, по истинско ще е ако са подравнени и почти запълнени с мръсотия .... успех :)))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 2:01 pm Заглавие: |
|
|
дроне братко, мноо дамидж си нанесъл бе.. и мнооо тъмней твойто санторини...
я виж последния референс дето си постнал... :)))) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 2:05 pm Заглавие: |
|
|
zdrasti DRONE
texturkite mnogo dobre svetlina i tn mnogo qute
imam oba4e zabaleshka otnostno modela .(
tova deto pravish e sredizemnomorska isto4na arxitektura tipi4na za gurcia ima malko takava i v italia no e po kamenista v bosna sashto se sreshta
mnogo vajnoto e 4e niama pravi ugli principat po koito sa stroeni ne pozvoliava pravi ugli NIAMA I TUXLI pone v toia vit v koito si gi slojil tia kushti sa KALENI demek paveni sa ot materiala koito im e nai pod krakata kal s kamaniak i darvo
posle zamaskata im ne e boia a VAR naplastena var tam imash pone 3 4sm a ako sa stari kushtite i po debela zamaska
s tva moga da pomogna ako iskash imam kniga za arxitektura pravena ot prust tam ima obiasnenia i tn moga da ti skanna .) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 2:06 pm Заглавие: |
|
|
Znam brat, ama kwo da prawya, ako sa chisto beli nema interes otkum tehnika na izpulnenieto :)))) Sega texturite sa 50% risuwani, 50% snimki (obshto 15-ina snimki sa mixnati) i ima trupka :)))) A i ako gi naprawya chisto beli wishki, posle wseki shte wika "Twa e neestestweno byalo, stoi mnogo izkustweno" :))))
Twa e grubo 1/3 ot sgradite, shte ima oshte nagore, i mislya da zasilya diagonala chisto tswetowo -- da stawat wse po-beli kato se kachwat nagore. A i oswetlenieto shte go dopodchertae toya moment :)))) Ama mi se iskashe pone na dolnia red da gi omurlyam kakto dusha mi iska :)))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 2:11 pm Заглавие: |
|
|
Aaaaaaaaaaa, super Sinner, mnogo ti balgodarya!!!! Da ti kazha chestno, nyamam mnogo ideya kakwo stoi otdolu, a inache i na men mi se stori, che towa e war. nachi hste gi tushiram tiya tuhli da zastanat kato kirpich/sushena kal. Shte gi drupna nawutre w texturata da izglezhda, che e po-debel sloya war.
Ne iskam da te zanimawam da si gubish wremeto da scanirash mnogo, samo ako imash nyakude edna snimka s olyushtwane na warta da widya kakwo ima otdolu shte e prosto idealno!
A inache, shte gi oprawyam tepurwa uglite -- kakto i Maceman kazwa. Zasega prosto iskah da widya dali moga da naprawya dostatuchno dobra textura, ta da si zasluchawa da se zahwashtam sus wsichko :)))) Sya puwro shte izkaram geometriyata grubo dokrai sigurno (ima oshte nagore) i posle pochwam kushta po kushta da gi izdokarwam otkum detaili i ugli :)))) _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 10:20 pm Заглавие: |
|
|
Suwsem maluk update, kolkoto da se namiram w prikazka :))))
Sled nyakolko ednakwi mnenia ot razlichni strani reshih, che shte e po-dobre naistina da izkaram wsichko w byalo bez razkurtena mazilka. Shte e igrachka osnowno s Bumpa i oswetlenieto. Taman shte moga da si pozwolya nyakoi i drug po-otsechen ugul tuk-tame :))))
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 4:59 am Заглавие: |
|
|
tuka v liavo si mnogo blizo do istinata kakvo ima otdolu shte gledam da ti skaniram niakolko interestni kartinki ili nai dobre utre shte slizam do grada i shte ti shtrakna napravo .)))))))))
ina4e sinite vreti si gi dokaral po4eti 100% na cviat ima nshto koeot ne e losho da znaesh tia vrati po princip sa na nekolko stoletia taka e dumata de no sa mnogo stari i po4eti vinagi ima nasloena boia na tiax ako se seshtash za kakvo govoria ina4e cveta im e MASHALA to4no takiva sa mamka mu i prase .))))))) shte gledam da ti pratia snimki ot mediata v RABA i tia e Biala kerpi4ena i e s sini vrati .))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 12:18 pm Заглавие: |
|
|
Mnogo ti blagodarya Sinner! Iskam da izkaram edin hubaw environment image ot tsyalata rabota, i wsyakakwa pomoshte e most welcome! _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 6:59 pm Заглавие: |
|
|
poglednah nabarzo - edin chisto tech problem - dolu kadeto disanata stena opira v poda, kadeto e triabva da e najzasencheno - na vsichki images imash problem s probiv v GI-a. Ako renderera se duni neshto - sloji vtorichna geometra otdolu i ia obarni faces podobashto taka che da ne vliza svetlina.
Ima i drugi podrobnosti no tam s povechko samples shte se opravi.
chisto liubopitstvo - tva brazil li e BTW ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 7:13 pm Заглавие: |
|
|
Probiwite sa poradi nemarliwo skitsirane na obemite-- nyama pulen kontakt :)))) Wsichi tezi neshta shte se prerabotwat nanowo, w momenta prosto markirat -- prosto testwam texturite, i za da ne "wisyat" hepten namyatah nyakolko blocks da populwat :))))
Da, Brazil e. Bumpmapite sa prosto plyasnati bez dopulnitelni nastroiki. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 7:16 pm Заглавие: |
|
|
Dopulnitelen post poradi maloumie:
Ne sum tsar na Brazila, no ako neshto te interesuwa, predpolagam, che moga da dam smislen otgowor. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|