Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
stidam
|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2004 1:15 pm Заглавие: Един опит |
|
|
Здравейте!
Поради поредица от злощастни обстоятелства трябва да се занимавам с нещо неприсъщо за мен - webdesign. И то в кратки срокове (12h-от идеята до реализацията и публикуването)
Ето една бета на бетата.
Да кажа:
-много не е готов
-логото не е моя изработка
-пък и нямам художествен (абе никакъв направо) поглед
Надявам се да не е най-лошо щото за сега толкова успях. Помагайте с критики и т.н. (ако изобщо заслужава) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2004 1:21 pm Заглавие: |
|
|
pak i ne si slojil linka kakto trebva:
http://www.smartbg.net/ _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stidam
|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2004 1:26 pm Заглавие: |
|
|
А не линка е http://smartbg.net щото на другото място излизат едни работи дето не трябва да излизат (и ще спрат да излизат) ;D _________________ "Now, here, you see, it takes all the running you can do, to keep in the same place. If you want to go somewhere else, you must run at least twice as fast as that."
"Alice-through the looking glass"
Lewis Carol |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2004 1:32 pm Заглавие: |
|
|
stidam написа: | А не линка е http://smartbg.net щото на другото място излизат едни работи дето не трябва да излизат (и ще спрат да излизат) ;D |
az ne wizdam razlika mezdu neshtata det gledam na 2ta linka...
designa mi hareswa - samo ne mi hareswa che e cqloto flash - pri polozenie che moje dosta po pesteliwo da sa izpolzwa samo kudeto e nujen... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Пет Юни 18, 2004 1:56 pm Заглавие: |
|
|
liks edno i sushto otvariat da, pa za 12 chasa si e ok weba mai. loadinga ne mi haresa na mene mnogo ma she go opraivish sigurnu... teia sites gore v desno v news ti li si gi pravil sushto? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stidam
|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2004 7:07 pm Заглавие: |
|
|
Идеята ми беше да ме скъсате от критика относно цветовете, композицията и т.н. Искам да се развивам в тая насока, че май бях поизоставил това от което всъщност изкарвам пари. Пък и ако някога достатъчно надобрея-да ме приемете в "уеб дизайн".
Цитат: | ...teia sites gore v desno v news ti li si gi pravil sushto? |
Само някои от нещата по тях (преди два-три дни се разделихме с човека който свърши повечето работа) _________________ "Now, here, you see, it takes all the running you can do, to keep in the same place. If you want to go somewhere else, you must run at least twice as fast as that."
Lewis Carol |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ula

|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2004 11:21 pm Заглавие: здравей |
|
|
stidam написа: | Идеята ми беше да ме скъсате от критика относно цветовете, композицията и т.н. Искам да се развивам в тая насока, че май бях поизоставил това от което всъщност изкарвам пари. Пък и ако някога достатъчно надобрея-да ме приемете в "уеб дизайн". |
на мен лично цветовете ми допадат :)
навигацията ми стои леко бледа... до колкото виждам, по-тъмния цвят в нея е същия като този на лентата по-долу, с тази разлика, че приложен върху текст изглежда по-блед... пробвай една идея по- тъмно и мисля,че ще стои по-добре, а и чак тогава ще изглежда еднакъв с този от лентата макар и да не е в действителност... :)
друго нещо, което мисля, че ще се отрази добре на тази навигация е да я равниш с края на login секцията ти, като си мисля, че това ще го постигнеш най-добре с удължаването на background-а на същата, а не с преместването на навигацията по-нагоре...
може би малко по-добро форматиране на навините ще спомогне за по-добрата им четимост (примерно визуално отделяне на датата, линка - нещо, което е много user friendly)... аз лично бих променила леко submit бутона... като стил се къса с останалото... всичко е flat и изведнъж вкарваш bevel... запази го ако искаш релефен (примерно като пластинка или плочка), но не толкова обемен...
ако ще равняваш новините на title-а им NEWS, е редно да направиш същото и с box-овете от LOGIN-а или обратното... но така или иначе да има съвместимост.
като заключение на всичко изписано по-горе бих искала да кажа, че независимо колко часове отделя човек за един дизайн, важен е резултата, а в твоя случай за мен ще е удоволсвие да гледам твои неща в Web design форума дори и на този етап от твоята работа, защото смятам че е далеч от плачевното състояние, което се опитваш да внушиш :)))))))))))) ;)
надявам се и модераторите на този форум да мислят така...
Успех! _________________ I've still got sand in my shoes... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
auslander
|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2004 12:15 am Заглавие: малко офф |
|
|
за това си мнение може да ме утрепете с камъни по главата, градината и прочие, обаче според мен е редно някой да каже тези неща...
уеб дизайнът не е просто дизайн или интерфейсен дизайн - именно защото се налага човек да се съобразява с определени технологични ограничения, включително кодинг. не става дума за обем на изображенията, bandwidth на клиента, и прочие - в случая става дума за това, че Flash не е web технология, а по злощастно стечение на обстоятелствата се използва и в web, съответно flash проектите се бъркат с уеб дизайна... еми не, нямат нищо общо
извън избора на технология - мисля, че нещата са издържани, стилни и балансирани... а чувството за мярка е точно това, което липсва на множество начинаещи с прилични иначе технически умения _________________ ...sleepwalking... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2004 8:35 am Заглавие: |
|
|
На мен определено ми харесва! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2004 8:56 am Заглавие: Re: малко офф |
|
|
auslander написа: | ...съответно flash проектите се бъркат с уеб дизайна... еми не, нямат нищо общо... | я недей така!
@stidam любопитно ми е да вида още твои работи? _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
auslander
|
Пуснато на: Нед Юни 20, 2004 12:21 pm Заглавие: Re: малко офф |
|
|
DR2 написа: | auslander написа: | ...съответно flash проектите се бъркат с уеб дизайна... еми не, нямат нищо общо... | я недей така! |
мое мнение, нищо повече... не съм казал, че няма нищо общо с дизайна, просто са различни неща
DR2 написа: |
@stidam любопитно ми е да вида още твои работи? |
присъединявам се... и на мен ми харесва _________________ ...sleepwalking... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Юни 21, 2004 11:33 am Заглавие: |
|
|
и аз съм на мнение че нещата, които могат да се правят без флаш, е по-добре да се правят без него... пък и няма да е зле да е видим без скрол на 1024х768 все пак.
p.s. влязох на Дон Домат и щях да падна от качеството на снимките... бива ли така бе хора?! Явно с амбиция за сериозна работа са хората, ама тези снимки бият рибата. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stidam
|
Пуснато на: Пон Юни 21, 2004 2:01 pm Заглавие: |
|
|
Снимковият материал си е вътрешна продукция на Дон Домат ;) _________________ "Now, here, you see, it takes all the running you can do, to keep in the same place. If you want to go somewhere else, you must run at least twice as fast as that."
Lewis Carol |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|