Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
soundGarden

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 3:06 pm Заглавие: Има ли опасност Системата да се изроди? |
|
|
Аз съм сравнително нов тук, макар че наблюдавах форума дълго преди да се включа. Форумът е необикновен, най- вече е ПОЛЕЗЕН за всички нас, които малко или много се занимаваме с графичен дизайн. НО...Има нещо, което НИКАК не ми харесва. И то се отнася до системата на приемане, или по- точно до това в което - гледам - е тръгнала да се трансформира. Понякога става така с хубавите идеи.
Първоначалният КРИТЕРИЙ, според който се решава дали човекът Х да бъде приет е: Х трябва да покаже сериозност и професионализъм или поне стремеж за това, интернет възпитание и пр. Поправете ме ако греша.
Но имаше няколко случая, в които кандидат- форумци биват спирани от специализирани секции, защото работите им не 'лягат' на естетическите вкусове и разбирания на власт-имащите.(Аз самият с кви мъки бях допуснат..уфффф..:-)) Въпреки, че показват СЕРИОЗНОСТ и така нататък.
Теоретичен пример: Модераторът не може да понася градиенти. Значи ли това, че ако някой който ги ползва, постне в "представяне" работа, от която си личи старание и сериозност, но пък има голям магентено- цианов градиент - той трябва да бъде отритнат? (Дано някой не си изкълчи очите от горно изречение :-))
Естетическите пристрастия нямат място, когато става дума за такъв подбор. Губи Графила, гледните точки намаляват; все повече стават еднаквите, безмислени купища постове от типа "Супер", "Кефи" или пък "Мне", "Тц", "Не става". Забелязвате го няма начин.
Аз например се радвам, когато видя коментар по-дълъг от 3 реда.
Трябва дискусия на тая тема. _________________ We all bleed red |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 3:16 pm Заглавие: |
|
|
mi nema drug nachin... ne moje da se pravi konsilium ot modove za vsiako priemane ili othvarliane.
btw, iskam da mi kajesh 1 primer v koito niakoi e ochevadno profi i neshtata mu sa OK, no e othvarlen zaradi antigradientni ili drugi pristrastia na moda. pokaji go, pak togava shte se postaraia da ti dam i konkreten otgovor. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 3:16 pm Заглавие: |
|
|
Добрите професионалисти (сред които смятам са модераторите в ГРПХЛЛА :) са достатъчно наясно за разликата между "не ми харесва" и "не е хубаво". Т.е. надраснали са ограниченията на личния вкус.
Примерно аз не понасям манга, комикси и Салвадор Дали, ама и през ум не ми минава да ги водя за лоши и некадърни, защото виждам, че не са :)
Изобщо смятам, че нещо не си разбрал, прекалено крайно е това впечатление :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 3:25 pm Заглавие: Re: Има ли опасност Системата да се изроди? |
|
|
soundGarden написа: | Аз съм сравнително нов тук |
бре..сравнително нов.. като гледам от 20.11.2003 е минало доста време.. или пак съм се объркал нещо?:) _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 3:30 pm Заглавие: |
|
|
Бтв основна причина за това объркване според мен е, че много от хората, които не са на особено високо ниво, нямат представа за нивото си всъщност. И често толкова харесват сами работите си, че когато някой друг не ги хареса, те трудно допускат, че това е защото всъщност работите им не са добри и търсят вината извън себе си. Ужасно често срещан проблем според мен, пълно е с констатации тип "не сте разбрали изкуството ми", "всичко е субективно" и "вие сте коне с капаци!" от страна на неразбрани творци.
Масово такива хора смятат, че професионалистите тук им завиждат, не ги разбират, или ги е страх да не им вземат хляба :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
soundGarden

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 3:45 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Ужасно често срещан проблем според мен, пълно е с констатации тип "не сте разбрали изкуството ми", "всичко е субективно" и "вие сте коне с капаци!" от страна на неразбрани творци.
|
Това е друга история, тръгнала още от първата пещерна рисунка.
Сега съм на бач, но довечера ще се поровя из 'представяне', щом искаш конкретика и доказателствен материал. ;)
Впрочем никой не се е родил добър. Ако на някой работите му не са добри, но си личи че е сериозен и има талант и желание - защо да не бъде допуснат? Това ще му е от полза. Не става дума да получи нещо наготово. Ако не се напрегнеш, нищо няма да стане, ако ще да си златен член на всички форуми по света. Ако пък някой злоупотреби, винаги може да бъде изстрелян. _________________ We all bleed red |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 3:56 pm Заглавие: |
|
|
Ами ти явно изобщо нямаш идея за какво става дума тук.
sooundGarden написа: | Ако на някой работите му не са добри, но си личи че е сериозен и има талант и желание - защо да не бъде допуснат? |
А защо да бъде? Изобщо имаш ли представа какво различава специализираните форуми от свободните тук?
Всеки ентусиаст може да получи критика, съвет, препоръки и оценка в "ГРПХЛЛА за всеки". Разликата, е че там тези, които ще дават препоръките и прочие, може и да са на по-ниско ниво и от него ;)
Сега си представи как положението, което предлагаш, ще промени нещата и ще обезмисли всичко :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:04 pm Заглавие: |
|
|
Идеята на ГРАФИЛА действа в момента на високо ниво. За шест месеца прекарани тука съм имал невероятен напредък в сравнение с 3 години цъкане сам самичък.
За мене работи.
Лични отношение ли...като си разбираш от работата не можеш да объркаш черното с бяло освен ако не си дълтонист с черни очила в тъмна стая :).
P.S. А ти защо след като си взел всички завои, всички престроявания на изпита по курмуване правилно и доре перфактно ама само на последния си се натресъл - е защо не са ти дали книжка?
Не че ми се е случвало ама... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:24 pm Заглавие: |
|
|
год блес ГРПХЛЛА ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:28 pm Заглавие: |
|
|
АМИН! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:35 pm Заглавие: |
|
|
soundGarden написа: | Ако на някой работите му не са добри, но си личи че е сериозен и има талант и желание |
мислих го, мислих го.......... абе как аджеба ще се види че има талант ако работите му не са добри? _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
blue

Регистриран на: 19 Апр 2004 Мнения: 72 Местожителство: office/internet
|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:38 pm Заглавие: |
|
|
Да бъде и пребъде во век и веков :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:43 pm Заглавие: |
|
|
Форумът си има своя чар. Човек се пристрастява към него, свиква с първоначално непривичния (че и понякога доста груб) начин на приемане и той става съвсем естествен. В крайна сметка всеки може да пише в голяма част от темите тук, при това каквото си иска (освен за футбол, но вероятно има и други теми табу - ще проверя в скоро време :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:48 pm Заглавие: |
|
|
mi da ti gi kaja da ne se habish:))
1. hacks & cracks
2. DRAW vs. AI vs. kvoto tam drugo ima
3. Kirilizacia na PHS 6
za sega tova _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
soundGarden

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:49 pm Заглавие: |
|
|
Хе, ето го хора. :-)
Моргот, щом общата секция предлага същата услуга, защо по дяволите, е рядкост да видиш постната "творба" от неприет в специализираните там? (Панагонов го изключваме, :-)) _________________ We all bleed red |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:53 pm Заглавие: |
|
|
soundGarden написа: | Хе, ето го хора. :-)
Моргот, щом общата секция предлага същата услуга, защо по дяволите, е рядкост да видиш постната "творба" от неприет в специализираните там? (Панагонов го изключваме, :-)) |
именно щото хората си мислят, че ако не ги приемат в специализираните и край - дори и аз съм свидетел, че общите също се радват на админ-ското внимание ;)
с други думи - това, че там няма пуснати повече неща не е по вина на админите :) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 4:56 pm Заглавие: |
|
|
Моргот, щом общата секция предлага същата услуга, защо по дяволите, е рядкост да видиш постната "творба" от неприет в специализираните там? (Панагонов го изключваме, :-)) |
Вероятно Панагонов си знае мястото по-добре от доста други. Дай му на него в "Общи" да пише, а после защо в "Жалби" има поне 5 оплаквания на различни хора от него!!!
П.П. Щях да питам дали може да обсъдим цените на жриците на любовта около Айтос и Лясковец, ама се отказах.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 5:01 pm Заглавие: |
|
|
soundGarden написа: | Моргот, щом общата секция предлага същата услуга, защо по дяволите, е рядкост да видиш постната "творба" от неприет в специализираните там? |
Не знам къде точно гледаш, аз виждам 1136 теми в свободния форум, което доста е разтеглило понятието "рядкост" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Snaker Toxic Snake
|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 5:04 pm Заглавие: |
|
|
I like the dirt that is on your knees
I like the way you still say PLEASE
I like you but I`ll have to say NO
Because I know who you are ... It wasn`t that hard
Just to figure you out |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2004 5:06 pm Заглавие: |
|
|
LoveHate написа: | 2. DRAW vs. AI vs. kvoto tam drugo ima... |
be dokoga tai grubo she prekusvash izre4enieto predi da si kazal nai-vajnoto zarad koeto si go zapo4nal dea :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|