Graphilla.com :: Преглед на тема - Ами да се представям...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ами да се представям...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Miro

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 2:59 pm    Заглавие: Ами да се представям... Отговорете с цитат

Обаче, преди да започна да поствам тук каквото и да било и да показвам тоже, искам да попитам... : не ми стана ясно? обезателно ли трябва да се занимавам със web дизайн за да поствам в този форум или как?
Защото аз например съм се занимавал с фотография. Верно, не на професионално ниво, но има какво да се покаже.. :) Имам един жалък опит за сайт, но той май не е много за показване. Четейки обаче из "Предстаяне" останах със впечатлението че на кандидат-форумците тук едва ли не им правят конкурсен изпит или интервю за работа... което ме озадачи, да си призная.

Та така де, на какви критерии трябва да отговаря един човек за да пише в този форум? - те това ми е въпроса...
Tuchi

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Покажи снимките, пък тогава ще ти кажа дали са в критерия:) Това не е форум само за уеб дизайн, а за АРТ като цяло. Ако си човек на изкуството и имаш какво да покажеше най-вероятно ще те приемат.

П.С. Не е задължително да си професионалист, просто трябва да си що-годе кадърен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
soaron

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

в неспециализираните форуми и сега можеш да пишеш.

а за специализираните трябва да се представиш със съответните неща, и модераторите ще ти кажат дали те пускат...
например, за да кандидатстваш за фото-форума - пусни разни твои снимки...
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Tuchi написа:
..., а за АРТ като цяло..

Tuchi тая думичка арт не я обичаме много - поне аз. И то защото всеки който прави боклуци се крие зад нея. Така че, по простите думи като дизайн, композиция и др подобни са по приети от АРТ.

Миро - критерия е прост. Или ставаш или не. Преценката е чисто субективна. Но лесно се разбира кой може и кой не
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Tuchi написа:
Покажи снимките, пък тогава ще ти кажа дали са в критерия:) Това не е форум само за уеб дизайн, а за АРТ като цяло. Ако си човек на изкуството и имаш какво да покажеше най-вероятно ще те приемат.

Тучи, много важно е да запомниш няколко неща
1. Не ти казваш дали някой отговаря на каквито и да е критерии. Има си хора за тази работа
2. Графила в никой случай не е форум за АРТ, ама по никакъв начин
3. Термина "човек на изкуството" е теоретичен и не отговаря на практичната насоченост на този форум.

Сега на въпроса:
Миро, за да постваш тук трябва да покажеш свои неща в сферата на кой да е от Специализираните форуми. Фотографията е една от тях.
Miro

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В момента подготвям нещата за постване. Но искам да знам: освен фотографията в момента се интересувам и от web дезайн. Но както стана ясно нямам нищо за показване. Това обаче означава ли че няма да мога да участвам във форумите свързани с тази тематика. Имам предвид не само четене :)
n1x0n

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Miro написа:
Но както стана ясно нямам нищо за показване. Това обаче означава ли че няма да мога да участвам във форумите свързани с тази тематика. Имам предвид не само четене :)

Щом нямаш неща за показване "само четене" е едно много добро начало! :-)
А пък в "Графила за всеки" можеш да искаш съвет от всички когато се наложи.
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Такааааааааааааам
Ники Ботчето в акция:
Както се вижда в разпределението на форумите има разпределение по няколко направления -Уеб, Принт дизайн, Фото, 3Д, Рисунък и илюстрация, лого и шрифт дизайн - те са специализирани - което значи ,ч е за там ти трябват права. За да получиш порава се представяш тук с неща които си правил. Получаването на права не е задължително - нои е плюс - показва, че другите (включая и модераторите) признават, че си стигнал прилично ниво. В специализираните форуми можеш да си постваш неща за оценка или да обсъждаш проблеми около сферата коявто те нтересува.
Всите тез работки можеш да ги правиш и по долу - в Графила за Всеки и В общите приказки - В графила за всеки можеш да си постваш неща за обсъждане(К&К - критики и коментари) - там ще ти пишат не само хората с права а и тези, които нямат достъп да специализиранбите форуми - защотот всеки чете наред - тези с права не игнорират безправните форуми - специализираните ти дават възможността да се избегнат мъгляви и некоректни или некомпетентни постове от хора, които имат съмнителни познания и странни критики(ский ми поста и ша сгрееш)
В ПРЕДСТАВЯНЕ НЕ СЕ представя всеки WIP(Work in progress) който ти е щукнало да оформиш в последно време....
Изчакването на определени проекти за постване е желателно само ако искаш нещо определено да питаш или ако има какво да покажеш без да се започват пиеси от рода "ама това сега е хубаво що го плюйте"
Чешити бол -мнения също.

ПП в момента съм прем,ного бесен така че ене ме гртее за открити правипини грешки(заяди се и ще те захапя)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Miro

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Показвам някои от нещата които съм правил. Очевидно е ча са с ужасно качество, но според мен в момента не търсим качество на изображението а други неща:) Надявам се да съм разбрал правилно. За съжаление всичко е сканирано със скенер и на ниска резолюция - както ще се види. Правено е набързо и това е причината да няма никакви рамки и цифрова обработка. Подчертавам че всичко е снимано с конвенционален фотоапарат - Canon A1 и Зенит, при изцяло изкуствено освтление и на улицата а не във студио. Освен едната снимка - правена посред бял ден :)))

Така че давайте критики.

Miro

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Към niki michailov. А какво те подразни толкова много във въпросите ми, че си се разядосал толкоз? :)

Но от друга страна пък беше изчерпателен и прям. Което оценявам
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

<off>
Тва е за едни други хора дето с право гледат постовете да са нашисани на един правилен български обаче, в момента никак не ми е до спелинг.</офф>

Инак добре дошъл
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 4:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

би ли дал малко подробности и за процеса на копиране, интересно ми е
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Miro

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 4:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Копирани са на най-обикновенна фотокопирна машина в едно фотостудио. Н помня модела :). Използвахме един от стандартните канали, като внесохме някои корекции на цветовия баланс.
Иначе казано не е копирано на ръка.
Tuchi

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 10:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

До забележките към мен:

Първо - С моето изказване " и ще ти кажа дали са в критерия" имах предвид, че това ще е по моя преценка ( мое мнение ). Нито се правя на шефче, нито обичам подобни неподкрепено-надменни изказвания. Напълно погрешно сте ме разбрали.

Второ - не знаех, че сте толкова докачливи на тема "АРТ" - никакъв скрит смисъл не вложих в думата, както и да е, не знаех, че не я признавате. Друг път по-внимателно ще я използвам:)

Трето - не знаех, че графила не е "оная-дума-дето-не-трябва-да-я-произнасям" форум.

И четвърто - "за мен човек на изкуството" е всеки един член на всеки графилски форум ( графики, фото и тн ).

За друг път ще знам, мерси за забележките:)

Peace!;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 11:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бе то лошо в Арта няма, ма всеки 2ри като вземе да си оправдава лиспата на качество с репликата "вие не разбирате тва е Арт" и идва малко сложно да отделяш АРТ-еиста от Артиста.
Така, че на практика проблем няма - имай го впредвид просто....
Miro

МнениеПуснато на: Сря Юли 21, 2004 9:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази тема се изроди. Жалко, мислех че ретро фотографията може да предизвика интерес. Както и да е.. :))

Желая ви всичко добро, и много успехи в начинанията

Salute
panagonov

МнениеПуснато на: Сря Юли 21, 2004 9:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

[off]
нещата показани тук според мен са любопитни, но темата наистина се е размила. Не че е сефте, ама дразни малко. Все пак има хора, които по-биха се обидили ако не им обърнеш неободимото внимание, отколкото ако ги напсуваш че са си сбъркали професията!
[/off]

Имаш ли още подобни фотоси? Бих искал да видя още няколко. А ми е любопитно и костюмите откъде ги взимаш....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Miro

МнениеПуснато на: Сря Юли 21, 2004 9:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За щастие фотографията не ми е професия а хоби. Макар че от доста време не съм се занимавал с нея.
А относно реквизита - 80% е собствена изработка и много голям процент импровизация. Част от нещата са взимани от други места. Искам да отбележа че реквизита не е мой, а на мой добър приятел благодарение на когото имах възможността да се занимавам с тази интересна тема :)) Той все още прави ретро фото. И доколкото знам все по-успешно:) За мен това си остана само хоби. За съжаление никога не съм залитал по пейзажната фотография, макар че тя доста се котира.. навсякъде...

Имам още фотографии, но за съжаление няма скенер и за момента ми е трудно да ги покажа. Мисля че и от тези няколко стана ясно за какво говоря...

Нямам амбициите за велик фотограф :))) просто се искаше да покажа мои работи. Ами показах ги. Това е.

п.с. Виждам обаче че и тук както във всеки друг Български форум има ежби и дърляне... Просто прави лошо впечатление
komrade

МнениеПуснато на: Сря Юли 21, 2004 10:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

човече, последната снимка ме закопа :)))
това ако не са вождът Бял Полуовес и капитан Блак...
Miro

МнениеПуснато на: Сря Юли 21, 2004 10:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

това са две неща които ми се наложи да направя наскоро. идеята е заимствана от емблема на някакъв баскетболен отбор. а мечката си е направо плагиатство. :)) но какво да се прави, не съм художнк за съжаление :)

Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети