Graphilla.com :: Преглед на тема - нови опаковки, нов продукт, нов дизайн

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

нови опаковки, нов продукт, нов дизайн

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Печатен дизайн и предпечат
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SIMPLI

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2004 4:52 pm    Заглавие: нови опаковки, нов продукт, нов дизайн Отговорете с цитат

Дизайн на серия опаковки за нов продукт на фирмата, който се предполага да стане хит на пазара в сегмента на високия клас бои за битови и промишлени нужди.

Два варианта на един проект.

Аз имам известни резерви, но ми е любопитно да чуя още мнения. Критикувайте смело, аз няма да се съобразя с всички :-))))

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2004 6:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi az... ne mi haresva, i imeto i nachina na izpisvane...

btw... ako tva shte e neshto deto shte otgovaria na "хамелекон", ako e takova de... ne triabva li da e po sharenko i prochie... sega mi e tvarde monohromno i s teia elipsi silno mi napomnia na prah za prane... s aromat na "winter fresh" + aqua akvis-a... napravoi si e prah za prane:))

chakai malko da si podredia mislite ... hands right fonta e nechetim... roundet fonta e chetim, ama pak ne mi haresva kak sedi. cvetovo ne gi svarzvam s boia, kamo li pak niakva koiato da me predizvika da si boiadisam kashtata cvetna, otedelno i imeto e maloko trudno za proiznasiane... ama tuka predpolagam ne si ti vinoven.
SIMPLI

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2004 6:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:-)
значи ... и аз го оприличавам на прах за пране, ама тва не е недостатък според мен ... по-скоро говори за приземяване на дизайно до масовия вкус (ама какво оправдание измислих само)
ръкописния фонт може да се пооправи малко, за да се повиши четимостта ... аз го харесвам повече, щото опаковката става по-раздвижена ... другия шрифт ми е много сух, но пък си е точно в бранша ...
името е такова защото моето предложение АКВАЛИН е заето от ХЕНКЕЛ (мамка им тез всичко са регистрирали)
цветовете ... ми това ще е серия опаковки, които винаги ще присъстват заедно на рафта и са решени в различни основни цветове ... исках да е по-семпла опаковка, без фотографии и други изображения
ХАМЕЛЕКОН :-) ... ми не е като ХАМЕЛЕКОН ... съвсем различен като вид продукт е
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2004 7:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

iskash da kajesh, che tva e siniata boia?
SIMPLI

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 12:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

искам да кажа това

или това

сглобих останалите набързо, за да стане ясно каква ми е идеята за серията

днес ще опитам да преработя този ръкописен фонт ... ако някой има друг подобен може да сподели
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 1:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dobre dee... obiasni mi kat na prost chivek... v taia siniata kutia kav cviat boia ima, shtoto otpred pishe color... mi na mene mi se struva vajno...
SIMPLI

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 1:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

разни цветове ще има ... и лазурните лакове са разни цветове ... в онова вдлъбнатото на капачката ще се маркира какъв точно е цвета във всяка кутия

абе интересно ми е само ние двамата ли работим опаковки ... то като е така можеше и по Q-то да си ги обсъждаме тез неща :-)
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi togaz ne go priemam toz umrel sin cvet za ciala seria shareni boichki:))

triabva neshto po svejo misla... i misla tva zabiagvane kam ideiata che boiata e vodoraztvorima sashto ne e dobra... che e vajen moment, vajen e s kvo sa despersva edna boia, ama chak pak celia design i barnding i prochie na tva da sa podchini....

pak za opakovkite - znam li, imashe tuka nekoi deto derzaesha na kozmetichnia front... ama iavno si trae. Pak mini iavno si gu uplashil neshto.
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 2:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аквис като име и асоциация за мен поне е достатъчно силен намек за момента "водоразтворимост". Така че и дизайна на боите да бие в посока полутонове на синьото, нещо не ме вдъхновява. Все пак са бои... задължително първосигналната реакция е "шарено".

Друго, не ми се вижда много добра идеята различните продукти в серията да се различават само по цвета на шарките. Естествено, серията трябва да е обединена с обща визия, но може би не чак толкова еднаква.
soaron

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 3:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

на мен повече ми харесва изписването с ръкописен шрифт, но този не седи добре.
що не пробваш да изпишеш ръчно името на серията с някоя четка в съответната векторна програма, която ползваш.

другото, което забелязвам - етикета еко отдолу, и другия отдясно - ако не са чак толкова съществени, аз бих ги намалил малко, че така много се набиват... ама пък знам ли - може да е нужно...
SIMPLI

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 3:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямате идея колко е консервативен бранша по отношение на опаковката за боя и не говоря само за БГ ... подходът е винаги конкретното приложение на продукта ... гони се максимална асоциативност на дизайна с приложението. От друга страна най-голямото предимство на тези бои ще бъде точно способността им да се разреждат с вода и ЕКО-момента в цялата работа. Понеже няма нагласа в потребителя да търси такива продукти, а те са и нови на пазара, акцентирам точно на тези предимства. Когато възпитаме у клиентите нагласа да пазаруват точно това и когато се появи конкуренция в този сегмент ще сменим насоката в дизайна към по атрактивна визия ... може би :-)
Шарени опаковки имаме достатъчно в средния и ниския клас. Аз се опитвам да избягам от шаренията в този бранд и да го представя като продукт от по-висок клас (без да минавам на вариант "черен етикет":-). Цената ще е достатъчно по-висока, за да селектира таргета по признак "обичам шаренкото" ...
Върнете се в началото
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 5:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

LoveHate написа:
....Pak mini iavno si gu uplashil neshto...

Koi sai uplashil bre, nema takvoz, az veke gi razsujdaam ot pre-press gledna to4ka.... 4e se kani gaddta da gi prai ot n-Pantona...blurnati4ki.... da mii po-veselko :)

Inak az sum mu kazal kot sum mu kazal po temata, fonta - ne i toya,
li4noto mi predpo4itanie e za purvia s koito beshe izpisal Akvalin, det henkel mu go drupnali pod nosa zaspal :P , ma toi ne go pokazva shtot she go oritate....
Kolkoto do sharenkoto, sa mnou uvajavam LH i N1x0n, kat avtori, ma v sferata im...... i ama hi4 daje ne moa se suglasa s o4akvaniata vi za purvosignalna reakcia ala grubna4en mozuk ... kat edin suvsem bleden primer moa vi pripomna PRAKTIKA, stilna opakovka, pantone calibrated det se vika :) , izbi ribata na pazara....cel Megaim sa SIMPLI psuva kak moja nai-kalpavia i nerentabilen produkt u nai tuzarskata opakovka da vkara :)
Za da ne sum golosloven, razhodete se do purvia magazin za boyadjiluk i shse fanete za glavata kuv ki4, kvo 4udo e to4no shtot si4koto dzver det e prailo nekoga opakovka za bransha, (to4no s grubna4nia si mozuR e mislilo), i e jiva 4algiia tam rabotata.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 5:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, викам да не бъркаме "шарено" с "кич", това са много различни неща. Цветността и стилността са неща, които не се изключват взаимно.
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 5:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

i az tva vikam:)))
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юли 06, 2004 6:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аве Аз незна за кво спорите ма Аз кат един Юзер шекажа че единственото дето виждам след като спра да са върта по спиралката в бгроунда Е надписа МЕГААХИМИЯ и ЕКОООО.
Въобще не ме друса бранша. Корпоратето или серията. СИМПЛИФАЙ
беше казал май некой.
Ако сам тръгнал да боядисвам. И сам обиколил 10 магазина ЩЕ си КУПЯ ТВА ДЕТ Л Е С Н О ЩЕ МИ КАЖЕКАКВО Е.
Или аз бъркам Или вие много на естетика го ударихте.
Се пак тая кутия нема си я слагам в хола на витрината.
ОК фешън. Ма чак пък толкоз.:)))
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Печатен дизайн и предпечат Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети