Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 3:03 am Заглавие: Препоръки за нова видеокарта |
|
|
ами явно трябва да се оглеждам за нова вече. Поради ограничения бюджет за сега съм си харесал GeForce FX 5700 за около $120. Гледам обаче напоследък ATI стават все по-популярни, та струва ли си да търся такава и какво биха препоръчали запознатите с пазара? Чувал съм, че техните много не ги бива за по-сериозен софутер. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 3:19 am Заглавие: |
|
|
Abe se taja e....njama koi znae kolko razlika, shtom si na ograni4en budjet ..az sam s GForce FX 5700
mnogo sam dovolen...ba4kam i s Maya i s XSI...njamal sam problemi dosega. _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NURBS
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 9:37 am Заглавие: |
|
|
Конкретен съвет за модел не мога да ти дам, но със сигурност мога да ти кажа да не си вземаш ATI. Много са им хубави картите иначе, ама ако можеха и драйвери да си напишат...
Специално аз съм прекаран с една 9200... как да кажа... според мен тия в ATI са чували за OpenGL и твърдо са решили, че не искат да имат нищо общо с него. За 2Д работа бива, но 3Д-то е пълна скръб.
Вземи си nVidia. _________________ Tongue-tied, twisted, just an earth-bound misfit, I |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 10:07 am Заглавие: |
|
|
както е известно, 9200 не е добрият модел на АТИ. аз съм с 9800 pro и нямам проблеми нито с 2д, нито с 3д... особенно с 3д. а че драйвърите им са грубо написани - няма спор =) но работят. още може, но и с каталистчето е доволно. пък да не говорим че може да дойде момента, когато ще им стане ясно "що е драйвър и как да го напишем добре"
но все пак - моят съвет е - АТИ. работил съм с карти и на nvidia, и на ati. и ати определено води =)) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 10:18 am Заглавие: |
|
|
bile написа: | както е известно, 9200 не е добрият модел на АТИ. аз съм с 9800 pro и нямам проблеми нито с 2д, нито с 3д... особенно с 3д. а че драйвърите им са грубо написани - няма спор =) но работят. още може, но и с каталистчето е доволно. пък да не говорим че може да дойде момента, когато ще им стане ясно "що е драйвър и как да го напишем добре"
но все пак - моят съвет е - АТИ. работил съм с карти и на nvidia, и на ati. и ати определено води =)) |
adi nedei sravniava karta za 250$ s karta za 130$ :)))) prosto nema smisal :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 10:28 am Заглавие: |
|
|
ок
ATI RADEON 9600, 128DDR... примерно за около 130 зеленяка...
въобще всичко НАД печалния 9200
=)) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 2:01 pm Заглавие: |
|
|
у нас съм с Asus Radeon 9600 XT и за момента съм много доволен. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 6:35 pm Заглавие: |
|
|
като гледам тестовете, няма особена разлика между 9600 и FX5700 (не ултра)
а пък съм си свикнал на nVIDIA
дано сегашната да издържи още, все пак не бързам да я сменям |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 6:49 pm Заглавие: |
|
|
imperial изчакай да пуснат масово последния чип на Nvidia 6800 Ultra на повече производители и като залеят пазара и падне цената скачай на тоя дзвер... още като му видях бенчмарковете ми се зави свят:) От тодгава събирам парици да си сменя Fx5600 цата която се оказа по добра за работа откоклото за игрички... което ме изненада (въпреки, че много хора плюят точно този модел аз съм много доволен от възможностите на чипа)... та идеята ми бе на нова година Ге форце гюнстиг ще има за всинце от сърце:)
p.s тва ATI.. абе не ги слушай тея:) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 7:59 pm Заглавие: |
|
|
LuPi написа: | imperial изчакай да пуснат масово последния чип на Nvidia 6800 Ultra на повече производители и като залеят пазара и падне цената скачай на тоя дзвер... още като му видях бенчмарковете ми се зави свят:) От тодгава събирам парици да си сменя Fx5600 цата която се оказа по добра за работа откоклото за игрички... което ме изненада (въпреки, че много хора плюят точно този модел аз съм много доволен от възможностите на чипа)... та идеята ми бе на нова година Ге форце гюнстиг ще има за всинце от сърце:)
p.s тва ATI.. абе не ги слушай тея:) |
6800 izleze, edin prijatel si ja vze, okazva se che proizvoditelnostta i e oshte pod tazi na 9800Pro... razbira se ne znam Imperial za kakvo nai-veche ti trjabva, dali samo za rabota... no az bih si vzel Ati, zasega samo hubavi raboti chuvam za neja/ s izkljuchenie na driver-ite/ :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 8:07 pm Заглавие: |
|
|
Абе с драйверите на ATI съм имал доста проблеми, като например имаше една серия при която не се виждаше нищо на екрана, което беше по-тънко от един pt или autocad-а не вървеше, но като се появи някоя читава версия (те доста често нови се появяват) нещата тръгват нормално. С последните драйвери обаче не работи Overlay-a като хората и не ми вървят програмите за тунера, затова върнах старите. Но в момента ATI са крачка напред пред Nvidia, така че ти ги препоръчвам. Но в крайна сметка вземи нещо дето подържа DirectX 9, пък марката май не е чак толкова важна |
|
Върнете се в началото |
|
 |
abbadon

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2004 12:23 am Заглавие: |
|
|
Ako ti triabva za work samo i GF4 Ti ti e dostata4en (ako ne ti triabva dx9), ako e za work i game 5900XT ili nagore (~190$ v BG).
ATI ne ti triabva poneje pove4eto prof. 3d software izpolzva OpenGL, pod koito ATI e v pati po zle v sravnenie s Nvidia.
I vzemi sas 128MB RAM minimum poneje novite igri i 256MB ne im stigat (Doom3 na Ultra mode iska ~500MB), i sa6to ako izpolzva6 mnogo texturi vav viewporta. _________________ ..the pieces of the puzzel are waiting... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
calisto

Регистриран на: 18 Мар 2004 Мнения: 32 Местожителство: NASA RESEARCH FACILITY [District of Burgas]]
|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2004 3:39 pm Заглавие: |
|
|
Az sum suglasen s abbadon. napulno si e prav 4oveka
GF4 Ti sa si klasika i ba4kat super osobeno s po stari draiveri (45.23 primerno) a si imat i softmod ot koito rabote6tite na MAX nou mogat da spe4eliat :) A za momenta nai izgodno e da se snabdi6 s edna 5900 XT na Point of view primerno. No az li4no 6te si sedia s moita Ti 4200 dokato ne padnat cenite na GF 6800 :)
Adi uspeh v izbora! _________________ Работим с кожи на клиента... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2004 6:18 pm Заглавие: |
|
|
ми в момента съм с 4200 :) но 6800 просто не виждам как ще падне под $200, а толкова пари за видеокарта няма да дам, особено сега, когато трябва да спестявам |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chilko

|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2004 9:12 pm Заглавие: |
|
|
NURBS написа: | Специално аз съм прекаран с една 9200... как да кажа... според мен тия в ATI са чували за OpenGL и твърдо са решили, че не искат да имат нищо общо с него. За 2Д работа бива, но 3Д-то е пълна скръб. |
Цитат: | ATI completely rewriting OGL driver
By Fuad Abazovic in the Bosnian wilds: Thursday 29 July 2004, 14:26
WE'VE HEARD twice times now that ATI wants to try to improve its Open GL performance. it is aware of the fact that Nvidia rules the Open GL market especially the most significant part of this market, workstations.
ATI knows it has to do something about its Fire GL drivers and that Nvidia is way ahead. It made a drastic and extremely unpopular move when it shut its Fire GL office and decided to relocate this operation back to North America. All for profit and margins.
It claimed then that it wanted its software and hardware team to work side by side.
ATI has to make a radical move and to finally try to match Nvidia in this market as games like Doom 3 are using this API will certainly benefit from this new driver.
We are told that the driver won't be finished that soon but it is working hard to have it finished as soon as possible. µ |
the inquirer _________________ the truth is out there |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|