Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
n1x0n

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2004 7:09 pm Заглавие: RAW Tumbnails за Canon |
|
|
Днес попаднах на чудно удобство за собствениците на дигитални Canon-и. Казва се RawThumbs.dll и позволява на обикновения Windows XP Explorer да показва превюта /тъмбнейли/ на Canon RAW файлове.
За мен лично това е страхотна идея, улесняваща многократно сортирането и преглеждането на купищата кадри.
Този файл е част от пакета PhotoXplorer който е безплатен и може да се свали оттук:
http://www.lennkvist.com/PhotoXplorer.htm
Сваляте си EXE-то, разархивирате го /със WinRAR или WinZip/ без да го инсталирате. Намирате в събфолдерите файла RawThumbs.dll и го копирате в удобна за вас директория. Последната стъпка е "регистрирането" на DLL-a. От Start влизате в Run... там пишете:
regsvr32 име_на_директорията\RawThumbs.dll
Този файл позволява да разглеждате RAW файловете като тъмбнейли, в които пише на каква скорост, при каква бленда и на каква чувствителност е снимано. Другия бонус е че в Properties на файла изкарва по-голямо превю, хистограма и пълен опис на EXIF данните. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Albert Baruch
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 4:47 pm Заглавие: |
|
|
На мене ми се ще да се намери импортер на RAW за Digital Fusion ...
Иначе ман, евалата и тенкс. _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2004 2:08 pm Заглавие: |
|
|
Albert Baruch написа: | nameri si programata PHOTOMECHANIC. tq 4ete RAW i sum 100% siguren 4e e po-udobna |
Тези два софтуера нямат нищичко общо като предназначение, така че в случя Mechanic-a изобщо не върши работата за която служи този DLL. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пон Авг 30, 2004 5:22 pm Заглавие: |
|
|
ГОЛЕМО БЛАГОДАРСКО n1x0n-e!!! много време ми спести с това инфо!!!
 _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|