Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
zi

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 3:30 pm Заглавие: "едно българско традиционно село" |
|
|
Недовършено е, но евентуални корекции е по-добре и по-лесно да се правят не към края ... та ...
Какво ми се иска:
Като постигане - "едно българско традиционно село" с типични постройки за БГ, като съм се спрял на сгради с турски керемиди, кирпичени стени /някой боядисани евентуално/ и дървена част
Като ограничения - надявам се да се вместя в 128 colours ... за момента са около 40 и ...
За какво е всъщност:
- части от това са за проекти като: ourcall.org/city, kennethfejer.dk/isocity/ и т.н. ...
- за личен кеф - да си ръчкам пиксели нагор надолу :)
Докъде съм се докарал:
Липсва аграрната част на първия двор - кокошарници, кучешки колиби и т.н. дивотии ...
Като извинение за евентуално невиждащите този линк
Откъде съм гледал:
Различни места ... по-конкретно
тук
и
тук
размиват ми се вече :)
Кога ще се завърши:
Без коментар - free time да има
Надам се да има критика или мнение !
Мерси в аванс :)
====================
:) GDGB :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 3:47 pm Заглавие: |
|
|
men li4no kato pulen laik v pixel arta me radva izkliu4itelno :)
mnogo svejo i prqtno za okoto .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 4:05 pm Заглавие: :) |
|
|
ideqta ti e SUPER!!!
mnogo gotino stava i kartinkata samo 4e ima6 edin dreben arhitekturen nedostatak v golqmata ka6ta... ot dqsno... napravil si edno orebrqvane s darvni gredi koeto ne e zamazno i se vijda... na vtoriq etaj e ... v Bulgarskiq stil nqma takav element.. tva e angliiski stil... ako si se razhojdal iz kopriv6tica, primerno, sigurno si zabelqzal kakvo e nai-harakterno za na6te ka6ti.. tva 4e prozorcite ne sa osobenno golemi, imat re6etki ponqkoga, i vtoriq etaj e PO4TI vinagi iznesen napred, ogradite sa visok zid, portite sa specifi4ni i tn i tn...
super qko stava ina4e!!! i portata i lqvata ka6ti4ka... si4ko mnogo me kefi!
uspeh ;) i zadalajitelno da pokaje6 update, ei! ;))) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 11:42 pm Заглавие: |
|
|
Ти що не ми го показа по q-то бе! :) Иначе много гот, аре ръчкай. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 1:09 am Заглавие: |
|
|
Иии супер яко!..
нищо не виждам :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 1:50 pm Заглавие: |
|
|
ти не си човек бе.... хирург е требело да станеш с тия нерви- мозъчен при това :))))
имам дребни забележки - някак разхвърляно седи, някъде фул детайл- на други места празно, но предполагам че е WIP та за това... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 2:37 pm Заглавие: |
|
|
mene golqmata kashta mi sedi poskoro nemsko-avstriiska ili holandska otkolkot bulgarska - no malkata kefi :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 2:39 pm Заглавие: |
|
|
Imperial Friedrich написа: | Иии супер яко!..
нищо не виждам :( |
 _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mozak

Регистриран на: 06 Юли 2003 Мнения: 362 Местожителство: Carbon City
|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 10:42 pm Заглавие: |
|
|
аз принципно си падам критик, така че:
Първо да ти кажа, тая каща изобщо не ми изглежда на традиционно българска, по скоро на немска. Най вече издават керемидите, много са червени! Защо не ги замениш с старите традиционни речни плочи? Тогава наистина ще заприлича на българска къща! Направи всичко малко по кафяво, по сиво някфо.
Може да сложиш един дървен прогнил обор зад главната къща - традиционно българска черта.
Не знам колко си гледал възрожденски къщи, но аз бая сам обикалял из България и сам виждал много, и ти казвам - има още доста да я пипаш докато я нагодиш
Надявам се да послушаш съветите ми!
иначе имаш готини попадения, като голямата порта, горе живия плет, долната къща (без покрива и тфа, че по добре да е бяла), стената.... _________________ Мозъчни проблеми |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 1:39 pm Заглавие: |
|
|
mdaa... tozi element s kirpichenite steni s dyrveni gredi syvsem ne e bylgarski. probvaj da go zamenish s drug material. keremidite sa malko po-cherveni otkolkoto trqbva, syglasen.
sorry za metodicata |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 1:55 pm Заглавие: |
|
|
мда прави сте всички за по-голямата къща - затова - корекции малки ... а оправданието е че просто беше първа и се помайвах как да изглежда !
ByteSize в 3-4 px е малко трудно да направиш открояващи се решетки, както и ако хакна капаци на прозорците - но със сигурност ще опитам ... както и за изнасянето над улицата ...
ironhacker е вече го знаеш :)
maceman и на настоящия етап е WIP ... да взема да се пробвам ... след такъв ценен съвет от човек чиито работи ми харесват :)
niki michailov мерси за прехвърлянето ...
illblood керемидите ще се оправят защото така са като текстура вярно е ... и друго мнение съм чувал по въпроса с плочите, но реших че ще стане прекалено използването на кафявото /дори и по самите дворове и улици би трябвало да преобладава калотията/ и затова - от типа на Копривщица, Клисура тъй като са по контрастиращи с червено, а има къщи със синьо и т.н - други цветове !!! Знам ли евентуално може да изпробвам за плочите ...
TIFF ще се ...
И малкия update ...
и виждащо се
http://tinypic.com/a6tza
Благодарства от моя страна за идейте и критичноста ... надам се да не се отегчи някой с удължаването на темата :)
ПС
От няколко дни се терзая върху кмета на селото /щот накъде без кмет/ ам гат го довърша ще го постна ...
=========================
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 2:46 pm Заглавие: |
|
|
готино става, ама аз само да кажа че тази най-долната къщичка с празния двор и каруцата в него, нещо ми изглежда крива - в смисъл все едно покривът е килнат и едната стена е малко кривичка.... ама може в моя монитор да е проблема =)) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 4:08 pm Заглавие: |
|
|
bahti izrudijata... full respect bratche, i kato ideja i kato izpulnenie e STRAHOTNO! _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 5:08 pm Заглавие: :) |
|
|
:) сега и ако кажеш на един невежа като мен:
1. с какъв софтуер го правиш това нещо?
2. пиксел по пиксел ли редиш?
3. има ли такива други хора, които да се занимават с това?
4. пиксел арт ли се казва това?...
и каквото друго се сетиш да поясниш
благодаря ти предварително - стана ми интересно :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 5:57 pm Заглавие: |
|
|
bile ъхъм нарочно е крива, че инак само правилни изометрии, но може би и трябва още малко ...
Ky3Mu4 ме-си ...
klogg бая въпроси ...
оттук за ориентация че много всеобхватни
http://graphicssoft.about.com/od/pixelart/
лично аз предпочитам да не използвам opacity или други предимства на леярите в Pshop-а поради прекалено увеличаване на цветовете ... /освен ако някога не ме е домързяло, което се е случвало/ инак принципно е целесъобразно поне за сенките :)
=========================
|
Върнете се в началото |
|
 |
zi

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 6:50 pm Заглавие: |
|
|
малко се позатруднявам със sprites, но ей на нещо като сплаш да речем ... един селски кмет с един селски овчар ахмак :)
и линка
http://tinypic.com/aaxed
=======================
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2004 11:47 am Заглавие: |
|
|
Имам само малко архитектурни забележки - при голямата къща това "изнасяне" на балкона върху колони не е много българско, както и асиметричния покрив. Малко баварска ми изглежда като цяло. По-малката къщичка обаче е станала точно както трябва. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|