Graphilla.com :: Преглед на тема - "едно българско традиционно село"

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

"едно българско традиционно село"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zi

Местожителство: Sf

МнениеПуснато на: Сря Сеп 22, 2004 3:30 pm    Заглавие: "едно българско традиционно село" Отговорете с цитат

Недовършено е, но евентуални корекции е по-добре и по-лесно да се правят не към края ... та ...

Какво ми се иска:
Като постигане - "едно българско традиционно село" с типични постройки за БГ, като съм се спрял на сгради с турски керемиди, кирпичени стени /някой боядисани евентуално/ и дървена част

Като ограничения - надявам се да се вместя в 128 colours ... за момента са около 40 и ...

За какво е всъщност:
- части от това са за проекти като: ourcall.org/city, kennethfejer.dk/isocity/ и т.н. ...
- за личен кеф - да си ръчкам пиксели нагор надолу :)

Докъде съм се докарал:
Липсва аграрната част на първия двор - кокошарници, кучешки колиби и т.н. дивотии ...

Като извинение за евентуално невиждащите този линк

Откъде съм гледал:
Различни места ... по-конкретно
тук
и
тук
размиват ми се вече :)

Кога ще се завърши:
Без коментар - free time да има

Надам се да има критика или мнение !

Мерси в аванс :)
====================
:) GDGB :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Сеп 22, 2004 3:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

men li4no kato pulen laik v pixel arta me radva izkliu4itelno :)
mnogo svejo i prqtno za okoto ..
Дими

МнениеПуснато на: Сря Сеп 22, 2004 4:05 pm    Заглавие: :) Отговорете с цитат

ideqta ti e SUPER!!!
mnogo gotino stava i kartinkata samo 4e ima6 edin dreben arhitekturen nedostatak v golqmata ka6ta... ot dqsno... napravil si edno orebrqvane s darvni gredi koeto ne e zamazno i se vijda... na vtoriq etaj e ... v Bulgarskiq stil nqma takav element.. tva e angliiski stil... ako si se razhojdal iz kopriv6tica, primerno, sigurno si zabelqzal kakvo e nai-harakterno za na6te ka6ti.. tva 4e prozorcite ne sa osobenno golemi, imat re6etki ponqkoga, i vtoriq etaj e PO4TI vinagi iznesen napred, ogradite sa visok zid, portite sa specifi4ni i tn i tn...
super qko stava ina4e!!! i portata i lqvata ka6ti4ka... si4ko mnogo me kefi!
uspeh ;) i zadalajitelno da pokaje6 update, ei! ;)))
ironhacker

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 22, 2004 11:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти що не ми го показа по q-то бе! :) Иначе много гот, аре ръчкай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2004 1:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Иии супер яко!..

нищо не виждам :(
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2004 1:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ти не си човек бе.... хирург е требело да станеш с тия нерви- мозъчен при това :))))
имам дребни забележки - някак разхвърляно седи, някъде фул детайл- на други места празно, но предполагам че е WIP та за това...
Аватарче

МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2004 2:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mene golqmata kashta mi sedi poskoro nemsko-avstriiska ili holandska otkolkot bulgarska - no malkata kefi :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2004 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Imperial Friedrich написа:
Иии супер яко!..

нищо не виждам :(

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mozak

Местожителство: Carbon City

МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2004 10:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз принципно си падам критик, така че:

Първо да ти кажа, тая каща изобщо не ми изглежда на традиционно българска, по скоро на немска. Най вече издават керемидите, много са червени! Защо не ги замениш с старите традиционни речни плочи? Тогава наистина ще заприлича на българска къща! Направи всичко малко по кафяво, по сиво някфо.

Може да сложиш един дървен прогнил обор зад главната къща - традиционно българска черта.

Не знам колко си гледал възрожденски къщи, но аз бая сам обикалял из България и сам виждал много, и ти казвам - има още доста да я пипаш докато я нагодиш

Надявам се да послушаш съветите ми!

иначе имаш готини попадения, като голямата порта, горе живия плет, долната къща (без покрива и тфа, че по добре да е бяла), стената....
TIFF

МнениеПуснато на: Пет Сеп 24, 2004 1:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mdaa... tozi element s kirpichenite steni s dyrveni gredi syvsem ne e bylgarski. probvaj da go zamenish s drug material. keremidite sa malko po-cherveni otkolkoto trqbva, syglasen.

sorry za metodicata
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
zi

МнениеПуснато на: Нед Сеп 26, 2004 1:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мда прави сте всички за по-голямата къща - затова - корекции малки ... а оправданието е че просто беше първа и се помайвах как да изглежда !

ByteSize в 3-4 px е малко трудно да направиш открояващи се решетки, както и ако хакна капаци на прозорците - но със сигурност ще опитам ... както и за изнасянето над улицата ...

ironhacker е вече го знаеш :)

maceman и на настоящия етап е WIP ... да взема да се пробвам ... след такъв ценен съвет от човек чиито работи ми харесват :)

niki michailov мерси за прехвърлянето ...

illblood керемидите ще се оправят защото така са като текстура вярно е ... и друго мнение съм чувал по въпроса с плочите, но реших че ще стане прекалено използването на кафявото /дори и по самите дворове и улици би трябвало да преобладава калотията/ и затова - от типа на Копривщица, Клисура тъй като са по контрастиращи с червено, а има къщи със синьо и т.н - други цветове !!! Знам ли евентуално може да изпробвам за плочите ...

TIFF ще се ...

И малкия update ...

и виждащо се

http://tinypic.com/a6tza

Благодарства от моя страна за идейте и критичноста ... надам се да не се отегчи някой с удължаването на темата :)

ПС
От няколко дни се терзая върху кмета на селото /щот накъде без кмет/ ам гат го довърша ще го постна ...

=========================
Върнете се в началото
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Нед Сеп 26, 2004 2:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

готино става, ама аз само да кажа че тази най-долната къщичка с празния двор и каруцата в него, нещо ми изглежда крива - в смисъл все едно покривът е килнат и едната стена е малко кривичка.... ама може в моя монитор да е проблема =))
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Нед Сеп 26, 2004 4:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bahti izrudijata... full respect bratche, i kato ideja i kato izpulnenie e STRAHOTNO!
Гост

МнениеПуснато на: Нед Сеп 26, 2004 5:08 pm    Заглавие: :) Отговорете с цитат

:) сега и ако кажеш на един невежа като мен:
1. с какъв софтуер го правиш това нещо?
2. пиксел по пиксел ли редиш?
3. има ли такива други хора, които да се занимават с това?
4. пиксел арт ли се казва това?...
и каквото друго се сетиш да поясниш
благодаря ти предварително - стана ми интересно :)
Върнете се в началото
zi

МнениеПуснато на: Нед Сеп 26, 2004 5:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bile ъхъм нарочно е крива, че инак само правилни изометрии, но може би и трябва още малко ...

Ky3Mu4 ме-си ...

klogg бая въпроси ...

оттук за ориентация че много всеобхватни
http://graphicssoft.about.com/od/pixelart/

лично аз предпочитам да не използвам opacity или други предимства на леярите в Pshop-а поради прекалено увеличаване на цветовете ... /освен ако някога не ме е домързяло, което се е случвало/ инак принципно е целесъобразно поне за сенките :)

=========================
Върнете се в началото
zi

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 6:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

малко се позатруднявам със sprites, но ей на нещо като сплаш да речем ... един селски кмет с един селски овчар ахмак :)

и линка
http://tinypic.com/aaxed

=======================
Върнете се в началото
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 28, 2004 11:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам само малко архитектурни забележки - при голямата къща това "изнасяне" на балкона върху колони не е много българско, както и асиметричния покрив. Малко баварска ми изглежда като цяло. По-малката къщичка обаче е станала точно както трябва.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети