Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Silver
|
Пуснато на: Чет Сеп 16, 2004 6:47 pm Заглавие: Torino |
|
|
Една нощна серийка.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silver
|
Пуснато на: Чет Сеп 16, 2004 6:51 pm Заглавие: |
|
|
И една дневна.
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Сеп 16, 2004 7:22 pm Заглавие: |
|
|
1 и 2 от нощните са страхотни! Особено 2... моста е станал невероятен! В дневните ми харесва, че всички сгради са в перспектива и тези с облаците са станали много добре, но някои не ми стоят много композирани... 1 от дневните (кулата) е станала интересно! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 9:43 am Заглавие: |
|
|
Много приятна серия, браво - особено за нощните. Само на втората малко повече си прегрял лампите, според мен. От втората серия много ми харесва много небето на последната, страшна работа.
Между другото, какви са тези цифри по този купол? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silver
|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 10:49 am Заглавие: |
|
|
10x :)
Числата на "Моле Антонелиана" (кулата на последната от нощните и първата от дневните) са редицата на Фибоначи: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233... в която всяко следващо число е равно на сумата от предните две. Така и не остана време да попитам защо са ги сложили, при положение, че вътре на 5 етажа се намира един от най-големите музеи на кино-изкуството в света.
Иначе, по отношение на проблемите: Втората от нощните я имам и с непрегорели лампи, но цветовете на моста вече спират да изглеждат така и реших, че този вариант е по-добър. Нощните в общи линии са подредени по ред на заснемане и на някои си личи как падащата нощ ми е изиграла лоша шега. Съжалявам, че заради това съм попрегорил бялата църква на хълма и лявата част на статуята с кръста (която пуснах с идеята, че същата снимка инверсно ще бъде включена в дневната серия :).
Колкото до композицията, аз си знам, че ми е проблем докато снимам (въпреки, че с правилата съм запознат в общи линии). Най-фрапиращият пример май е момата с кръста от дневните, която е забила поглед в рамката, но там имах някакви илюзии, че проблясващото слънце ще натовари лявата част и отрязах отдясно. Ужас.
Остана само да кажа, че предпоследната от дневните е статуя на един мост, която засега си нямам представа с какъв background трябва да бъде. С тоя градиент отзад ми изглежда като експонат в музей на дневна светлина, така че май ще трябва да се разровя пак из небесната си колекция :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 11:02 am Заглавие: |
|
|
хей, какъв добър турист си ти, много хубави сними, и музейните също. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silver
|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 11:17 am Заглавие: |
|
|
То там хич не беше туризъм, а живо бачкане. Снимките са правени през двата свободни часа през нощта, които не ми бяха заети със сън; двата свободни часа през деня, в които не трябваше да слушам някакви доклади за разпади на елементарни частици (той Моргот хубаво се бъзика, че това не е форум за ядрена физика, ама в моите уши това звучи малко странно :)) и единия час, в който реших вместо да слушам доклади за разпади на елементарни частици, да си вдигна чукалата и да ида да позяпам малко древноегипетска история. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
outfaced
|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 10:43 pm Заглавие: |
|
|
много приятни снимчици, не може да се отрече :)
аз съм за тая
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |