Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
jordi

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 7:54 am Заглавие: INTERIOR4E |
|
|
Zdraveite,eto kvo si bazikam naposledak
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 11:07 am Заглавие: Хммм... |
|
|
Значи готино е по принцип, но стои сиво и скучно. Особено във втората картинка, където имаш един огромен под и достатъчно голям таван, композицията ти стои много празна.
Като цветове е доста сиво, може би това идва от Background-a, който мисля че пуска кофти светлина вътре. Също така, нямаш достатъчно Bonce-ове, което автоматично води до липси на добре разработени сенки на определени места - под стола и в библиотеката. Другото което също трябва да направиш е да увеличиш GI generate на щорите - трябва да е поне с 40% повече, за да хвърлят светлина около себе си. Външната светлина не ти е Area, или не се усеща на дългите сенки от прозорците. Ако трябва да е и съвсем точно и реалистично, то щорите трябва има някакъв Sub-surface и да разсейват сенките в дълбочина.
Настройката на подобен интериор е доста фин процес. Ако искаш да стане добре ще трябва да пуснеш някакъв зверски тежък GI solution, но все пак, Vray си е затова.
Успех! _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 11:13 am Заглавие: |
|
|
edinstvenata mi zabelejka e:
ne polzvai SPOT light kogato simulirash slyn4eva svetlina
lu4ite ot slynceto sa paralelni. toest slyn4evoto petno na poda ti trqbva da e usporednik, tvoeto e trapec |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skynet
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 11:48 am Заглавие: |
|
|
pravi mi vpechatlenie che stenite, tam kudeto raznite shkafove se opirat v tqh, sa svetli, a bi trqbvalo da sa po-tumni,
sushto taka ostrite rubove vednaga se nabivat na ochi (ili pone na moite :)) i moje da si potursish nqkoi dirt generator shte ti podchertae geometriqta i she potamni nqkoi mesta kak si trqbva
inache priqtno mi izglejda |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 12:43 pm Заглавие: |
|
|
i v dopalnenie na goreopisanite zabelejki moje6 da izbi4i6 fona, za6toto toi sas sigurnost 6te e mnogo po-preosveten ot interiora. v momenta fona dori ti e po-tamen ot goliama 4ast ot interiora, a tova niama ka da stane taka. moje6 da sloji6 i malko glow za da stane o6te po-istinsko:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
deinterlance
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 6:12 pm Заглавие: |
|
|
toia rendertime me ubiva 6 chasa nikoga niama da rendia edin kadur tolkova po dobre da go razbia na passove |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 6:37 pm Заглавие: |
|
|
polzvaneto na direct GI solution-a ne e dobra idea pri itneriori, kadeto vsichko treb da svetno ot edno malko petno, osven ako tvarde tvarde mnogo ne darjish na totalnata lipsa na defekti. inache puk pechelish vreme.
lightmap za sluchaia bi bil perfeto. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 9:21 pm Заглавие: |
|
|
deinterlance написа: | toia rendertime me ubiva 6 chasa nikoga niama da rendia edin kadur tolkova po dobre da go razbia na passove |
..но при ГИ няма ли да се прецакат нещата?...
иначе мен ме кефи как е станало...
иначе по принцип единия шкаф текстурата се тейлва не много приятно, а и плочките са ми прекалено чисти на фона на стените(т.е. зърното по стените мисля ще е по-добре да го намалиш - демек малко настройките да ги дигнеш :) )
а и фона..някой каза за глоу - определено си трябва, защото оставаш с впечатление за силно слънце пък на вън едно такова мрачно..(на последната най-се вижда) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 10:59 pm Заглавие: |
|
|
Bravo pi4.... ot poslednata ti rabota si DRUPNAL mnogo ....
Ima6 osnovno problemi sus tova kak se osvetiava edin interior.... no
kato cialo ne6tata mogat da stanat naistina mnogo priatni....
Za GI - to, po PERFECTNO obiasnenie ot tova
Цитат: | The Magician wrote:
polzvaneto na direct GI solution-a ne e dobra idea pri itneriori, kadeto vsichko treb da svetno ot edno malko petno, osven ako tvarde tvarde mnogo ne darjish na totalnata lipsa na defekti. inache puk pechelish vreme.
lightmap za sluchaia bi bil perfeto. |
edva li 6te polu4i6....
Moia suvet e: pogledaj malko referencii na durveni mebeli i teksturite im...
v 95% ot slu4aite FLADERA se postavia po dulgata strana.... 4ista dinamika na materiala - po izdrujliv e na naprejenia....
Ina4e USPEH ! _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|