Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nixon

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 2:04 pm Заглавие: Ергономична мишка? Някой... |
|
|
Perfit Mouse Optical
някой пробвал ли е такова чудо? Много ми е интересно, защото аз вече определено усещам болки в китката. Има си един синдром, наречен Carpal Tunnel Syndrome, който е точно от много работа с гадните мишки. Според авторите този модел значително намалява рисковете и т.н. Преди време я предлагаха заедно с много реномирани марки като SGI, HP, и др, но не знам дали и сега е така. Дизайна както го гледам определено има предимства пред всякакви "красиви" Logitech-и и Microsoft-и, има я в четири размера за дясна ръка и три за лява. Ако някой има вече такова нещо, много ми се иска да я видя и "усетя", защото вече ми се иска да имам нещо качествено, което да не е само красиво, но и полезно.
Тъ, казвайте! _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 2:21 pm Заглавие: |
|
|
breh.. i kolko li bi struvalo tova 4udo.. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 2:41 pm Заглавие: мдам... |
|
|
100$ в USA-та _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 2:51 pm Заглавие: |
|
|
ei sega otivam da si q vzema..
bah 6e dam fira ot tendovagenit ma 100 dolares za mi6ok nqma da mi se otkusnat ot surceto :) _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 2:56 pm Заглавие: хохохо |
|
|
Boteff написа: | ei sega otivam da si q vzema..
bah 6e dam fira ot tendovagenit ma 100 dolares za mi6ok nqma da mi se otkusnat ot surceto :) |
Саше, темата е сериозна, след 5-10 годинки да не ми разправяш друго :) ше ми се оплакваш тогава за разни неща, ша видиш ;) _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 3:08 pm Заглавие: |
|
|
никсън, ми какво да ти кажа - купи си една.. (поне готинко изглежда) и кажи как е :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 3:13 pm Заглавие: |
|
|
abe to 4e e taka taka e.. men i sega me boli kitkata.. ponqkoga se vruzvam i s lasti4en bint.. ama 100$ nekak si ne se vijdam da dam za mi6ka skoro vreme.. X-) ..
vij idniq mesec mislq da smenqm monitora.. prosto e nalojitelno .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 3:30 pm Заглавие: |
|
|
то от китката почва - после болката задълбава - областта от врътлето до кръста в дясна полувинка на компютърното телце се схваща целата :)
ама тва за ергономичните мишки и клавиатури е СПАМ пак - просто треа са спортува и да се цепат дръва и да се носат чували с картофи - друго спасение нема |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 3:38 pm Заглавие: |
|
|
тия таблети на бюрата си що не ги ползвате бе!
от тях тенто-намсикво не се хваща ;) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 3:43 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | тия таблети на бюрата си що не ги ползвате бе!
от тях тенто-намсикво не се хваща ;) |
da ti kaja i4 ne se vijdam da modelvam s tablet.. :) _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 3:44 pm Заглавие: |
|
|
fatwalker написа: |
ама тва за ергономичните мишки и клавиатури е СПАМ пак - просто треа са спортува и да се цепат дръва и да се носат чували с картофи - друго спасение нема |
_________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
abbadon

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 4:00 pm Заглавие: |
|
|
http://www.evoluent.com/- taova e nai dobria variant spred men. prosto hvanete stanadartnata si mi6ka kakto e pokazano na saita i vednaga 6te usetite razlikata. ($74.95) _________________ ..the pieces of the puzzel are waiting... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ltl_bee

Регистриран на: 30 Апр 2003 Мнения: 188 Местожителство: Plovdiv - Bulgaria
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 4:18 pm Заглавие: |
|
|
edna poznata v slu4aq kazva "mi6kata e kat p*6kata cql jivot s razli4ni raboti6..." =) _________________ I scream, you scream, we all scream for Ice Cream =) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 4:19 pm Заглавие: |
|
|
ltl_bee написа: | edna poznata v slu4aq kazva "mi6kata e kat p*6kata cql jivot s razli4ni raboti6..." =) |
женска му работа........ :) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 4:25 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | тия таблети на бюрата си що не ги ползвате бе!
фаща са фаща са и от калем само да дръжиш и да прайш щрихи пак са фаща това заболяване на хервния ствол който командва ръчичката :0 и не болят кокалите - каза докторката млада :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 6:38 pm Заглавие: мдам |
|
|
fatwalker написа: | mim написа: | тия таблети на бюрата си що не ги ползвате бе!
фаща са фаща са и от калем само да дръжиш и да прайш щрихи пак са фаща това заболяване на хервния ствол който командва ръчичката :0 и не болят кокалите - каза докторката млада :) |
значи, както ще прочетете по-късно от PDF-a на 3Д феста, особено при малките таблети е страшно злокобен този синдром. Feng Zhu, който направи демонстрацията беше с А5 и каза че по принцип е на А3, защото това му позволява да работи главно с лакът при прави линии. Който не си дава сметка за тези неща сега според мен прави голяма грешка, защото след някоя друга година ще се си говорим не за мишки, а за доктори и мазила.
Това с вертикалната много ми хареса, като гледам и ревюта и работи изглежда доста полезно. Само скрола ми се струва излишен, но какво да се прави.
Айде _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 6:57 pm Заглавие: |
|
|
абе мен от тоя комп бъбреците ме болят вече |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 7:13 pm Заглавие: |
|
|
Imperial Friedrich написа: | абе мен от тоя комп бъбреците ме болят вече |
офф/ Ами той не е за лежане;-)
Та по въпроса с плъховете
в офиса съм с Logitech - от най обикновените - никакви болки в ръцете
В къщи си позвoлох лукса да си купя ергономична- евтина китайска - вариант на скъпа и ергономична Logitech - след няколко часа работа ме заболява китката;-( ( вече получи първи жълт картон;-)) )
Може би вече съм получил профисионално изкривяване, но на мен ниските мишки са ми много по удобни
тия на които дланта лягат отгорем само ме уморяват
П.С. Най доволен бях от кръглата еднобутонна мишка на G3 i G4;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 8:19 pm Заглавие: |
|
|
Ne znam za ergonomiq na mishkata tolkova... no si mislq, che e vazno i ka se sedi i na kakvo nivo se razpolaga rabotnata plosht s mishkata sprqmo nivoto na rykata :o) Cqlostnata stojka e po-vazna... zashtoto ako se stoi na visoko i cqlata tezest pada na sgyvkata na kitkata ot vytreshnata strana *otkydeto minavat sydove i nerwi, kakto i edin ton suhoziliq...* shte ima tendovaginit i kakvo li oshte ne :o) Zatova - cqloto rabotno prostranstvo trqbva da e podchineno na ergonomiqta.
Az lichno si svalqm stola taka, che da moga da si oblegna cqlata predmishnica, a s kitka kontroliram plyshoka :o)
Kolkoto za vertikalnata mishka... ne mislq che e mnogo udobna, zashtoto tova polozenie na rykata shte natovari malko poveche muskylni grupi...
eh... ta syvet - po-malko natisk v sgyvkata na kitkata i po-udobno rabotno mqsto... taka i vrata shte e nared, i vsichko :o) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
headshot

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 9:20 pm Заглавие: |
|
|
mnou polezna tema...
podobna na taia ergonomichnata mishka si kupih prez dalechnata 1994 (samo niamashe scroll) - palno darvo i super iztancheni bolki...
drugi polzvani:
microsoft - priatni butoni i plazgane, mn tejka :(
starite makovski - ne biaha zle... dokato ne se zacapat
onezi prostichkite logitech (biaha masovi predi 5-6g) - biva
kragla makovska - ebati ujasa (valbo e vtoria chovek koito chuvam da im se kefi...)
optichna logitech (ot nai-prostite, s scroll) - nai-dobroto za men do momenta :)
ta mi hrumva che ne mai formata e edinstveno vajna a dali leko se natiskat butonite, lekoto plazgane (moje bi naj-vajno) i kakto dosta umni hora spomenaha - polojenieto na rakata.
az reduvam tablet za pipkava rabota - primerno retush v shop sas mishka kadeto triabva poveche dvijenie - general win tasks, quark... etc i da vi kaja bolkite koito imah predi 10ina godini pochti sam gi zabravil...
ia pusnete nenie za raznite plahove da si napravim klasacia - she e veselo |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|