Гарван

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 5:39 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Естественият път при една икономика, която е все още в процес на развитие и изграждане на пазарни норми на поведение е разяснението и разбирането, че има проблем и нужда от неговото решаване. Веднъж осъзнат, въпросът за нерегламентираното ползване на изображения, видео и аудиоклипове с комерсиална цел ще получи своето логично решение в спазване на нормите и изискванията на законодателството в рамките на интелектуалната собственост и авторските права. |
Аз лично трябва да си призная, че имам нужда (голяма) от ограмотяване на тая тема. А ЕU идва с всичките му ISO-та. Който не се ориентира навреме...хмм...в Полша (гледах някакъв док. филм) знам, че Европейският Съюз е докарал до фалит повечето представители на местния дребен бизнес. От мазетата - магазинчета до малките печатници.
Рекламният бизнес у нас според мене още не стигнал дереджето да си КУПУВА софтуера, поне не навсякъде. Макар, че има такава тенденция.
А пък за изображения, аудио и видео - без няколко шумни опарвания в БГ няма да минем.
Ама може и да съм в грешка. Може пък и да започне едно голямо, доброволно, мълчаливо спазване на принципи. _________________ . |
|