Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Дими

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 5:13 pm Заглавие: :: Anketa :: |
|
|
1. Ako prerisuvam ne6to ot ne4iq snimka...
za4ita li se tova za vid "izmama"?
2. Trqbva li mi razre6enie ot fotografa?
3. Sled kato e zavar6ena risunkata trqbva li zabaljitelno
da spomena 4e e ot snimka? [v ramkata, primerno]
gledah edin film za Chuck Close i toi kaza, 4e
mnogo pyti sa mu kazvali, 4e negovite avtoportreti sa vid
"cheating" za6toto sa ot snimki... Close kaza, 4e spored nego ne e
izmama...
samo 4e Close ne e moderator tuk i za tova mi e interesno
i vajno da znaq va6eto mnenie...
:)
ps: Chuck Close e "tozi" ;) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 10:19 am Заглавие: |
|
|
Разрешение не, но упоменаване - да. Нещо повече, после двамата се водят съавтори! :-)
п.п.
В общия случай не е голям проблем, но лично на мен ми призлява като видя как някой смръчко си е пляснал името на нещо, което е прерисуван известен кадър на някой от големите фотографи.
Иначе за Чък Клоуз не виждам къде е чийта, дали ще е огледало или снимка - каква е разликата?! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ScriptKiddy

|
Пуснато на: Съб Ное 20, 2004 2:07 am Заглавие: |
|
|
Spored men ne e zadaljitelno ot pravna gledna to4ka,no ot moralna e absoliutno zadaljitelno.
Obiknoveno,kogato se vzaimstva ot nqkade se spomenava v rezumeto na tvorbata(ili se pi6e nekade po neq:))ot gde ajeba si 4erpil sili!
Ne slu4aino za Picasso sa kazvali 4e e nai-geniqlniqt kradec na vsi4ki vremena(4uval sam,4e e napravil okolo 13-14 interpretacii na edna kartina na Velaskes)!
Pozdravi ot men!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Съб Ное 20, 2004 2:49 am Заглавие: |
|
|
Авторското право важи (в България) до 50 години след смъртта на автора.
Чл. 6. Без съгласие на автора и без заплащане на авторското възнаграждение се допуска:
а) използуване на чуждото произведение за създаване на ново самостоятелно произведение.
http://www.digesta.com/AKTS/DC-00/ZAVP.HTM |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Съб Ное 20, 2004 6:49 am Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Разрешение не, но упоменаване - да. Нещо повече, после двамата се водят съавтори! :-)
п.п.
В общия случай не е голям проблем, но лично на мен ми призлява като видя как някой смръчко си е пляснал името на нещо, което е прерисуван известен кадър на някой от големите фотографи.
Иначе за Чък Клоуз не виждам къде е чийта, дали ще е огледало или снимка - каква е разликата?! |
Ami prav si. I az se 4udeh kakva e razlikata, za6toto i v dvata slu4ei gleda6 ot nqkade :)
Ami zna4i sega 6te postna edna kartinka v stil "tradicionno iskustvo"
kato razbira se opomena avtorkata na originala. Silno se nadqvam da nqma sydriti i obideni. :/ Ako ima 6te istriq si4ko bez problem.
Blagodarq vi mnogo za mneniqtaq i linka ;) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|