Graphilla.com :: Преглед на тема - Презентация на Уеб Сайт и рисунките в него.

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Презентация на Уеб Сайт и рисунките в него.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sandetine

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 10:19 pm    Заглавие: Презентация на Уеб Сайт и рисунките в него. Отговорете с цитат

Здравейте, ето моят сайт. Мисля, че се получи супер сполучлив. Какво ще кажете?

http://alexanderr.hit.bg

Няколко думи за сайта. Графиката е сведена до минимум с цел съсредоточаване върху съдържанието - сайтът е информационен, а не презентационен, а видът му е ергономичен, ненатрапващ се. Ако не си падате по рисунки, стихове или това, което е на първата страница, сайтът не е за вас и го затворете - така се спестяват излишни отваряния на сайта ми и помага за следенето на статистиката. Малка дизайнерска разборка: Сайтът е направен с хоризонтално навигационно меню - то винаги си стои отгоре и го има на всяка страница от сайта, така че няма как да се изгубиш. Всяка секция си има своя цветова схема, която помага за ориентирането. Вляво се намира панел с подходяща илюстрация и допълнителна информация към секцията. Примерно в "Начало" виждаме илюстрация с цветето, поместено в логото на сайта, а също и препоръки за по-нататъшно разглеждане и връзки, които са ме заинтересували в моето ежедневие (както се вижда първата страница е блог.). В раздел "Рисунки" илюстрацията е учебна скица на голо тяло, а връзката е към UAG, където има някои мои творби. Изобщо, съдържанието е поднесено така, че да можеш да се види с почти всякакъв компютър без проблеми и без да се чуди човек защо сайтът е само с една страница, когато всъщност менюто е флеш формат, а ти си изключил флеша, за да не ти досаждат банери. От всички тези описания се вижда, че сайтът е максимално изчистен и нарочно правен така, че и най-неукият сърфист да може да се справи с навигацията (щом майка ми се справи). CSS е "дрехата" на сайта ми - ако разгледаш сайта без CSS файла, сайтът ще има коренно различен вид. Аз използвах технологията, за мога да олекотя страницата и за да се възползвам от допълнителните възможности. Пиша сайта с Notepad, но само за да подържам знанията си за HTML пресни. Иначе предпочитаният от мен редактор е Dreaweaver.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NOX

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 10:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво! Бра-во!!
Sandetine

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 10:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много е добър, нали? Мерси, мерси.
Върнете се в началото
LuPi

Местожителство: eastern hemisphere

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 10:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:
Браво! Бра-во!!

Бравууус!
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 10:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

LuPi написа:
NOX написа:
Браво! Бра-во!!

Бравууус!

Брависимо!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 10:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Много е добър, нали? Мерси, мерси.

aaama molq ti se.. to hubavoto si e hubavo..
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 10:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
MoyatAz

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:00 pm    Заглавие: Да не забравя да се повторя Отговорете с цитат

Сайта е хубав, но. Но! Малко предистория. Забавно, а? :)
Дискусия: Lichnite sajtowe?

7025
Ako nqkoi weche ima, neka da slaga linkowe.

6900

6900

e dobre de shte slojim are :) www.priateli.tk

7025
Това, което видях - менюто - е интересно , но друго не се зареди. :angry:

6900
Eee.. kak we imash li instalnat Flash Player :) otvarq se we probvai s Opera ili s Netskape :-) 100% raboti a menu-to ne e nishto osobeno!

7025
Да де, отвори се по-късно;). И аз си правих подобни експерименти с Флеш преди време, но не се е запазило нищо. Остави го тоя флеш, HTML-ът си е HTML. http://alexanderr.hit.bg но не го гледай с Opera, щото става мазало.

6900

Не е лош, Рисунките твои ли са? Доста са добри :)

А за Flash-а какво да ти кава :) секи си има мнение :)

7542
7025 otnosno tvoite provideniq - 11 i 12 boji zapovedi: ne misli i spi kogato mojesh....

8234
http://kekc.hit.bg/ КЕКС ФОРЕВА!!!! Кил Да Базтардз!!!!

8234
Дали бачкат тьез тагове-магове?

8234
www.priateli.tk Тоя сайт хем е добър, хем не е. Нещо някой елементи от дизайна не ме кефят. А ако кода е писан, а не импортван, то още по-добре. И все пак си е Мяу Мяу. :) HTML-ът си е HTML. Че то вече спира да се използва този език, бря. :) Пък и ти не си го използвал особено добре. хехе. Айди наздрави

7025
6900 Рисунките са мои;) 7542 божиите заповеди са само 10! някой те е излъгал. 8234 . Че то вече спира да се използва този език, бря. :) Всеки влак си има своите пътници. Ако можеш да се аргументираш добре по другото твърдение, ще те черпя.

7025
снимката на кекс ти ли си я правил? хубава е, само надписа е поосран.

8234
Тва с Кексовете е малоумие. Тия са 15 минутните сайтове и там всичко е зле. Няма какво да се обсъжда. :) Кода мен не ме влече особено, само някой неща, но сайтчето нещо не ми хареса. Разхвърляно ми стои и визуално нещо не кефи...Но както каза - за всеки влак си има пътници. На Notepad ли си го писал? :) А щом ти се пише, защо не хванеш CSS. Това е хита днес. А Фотошопа? :) Кога, че си правиме БАТЪЛ тука. Фотошоп Батъли ако няма ....за къде сме?

7025
Брато, имаш каса бира за мен. Защо? Ако не те мързи можеш да прочетеш тук: http://alexanderr.hit.bg/misc/site2.htm

8234
Бате, имаш сериозна и спешна нужда от психиатрична помощ!!! Такова нещо направо не очаквах.

8234
Разхвърляно? Честно казано не знам как ще оцелееш ако те пуснат с карта и GPS в някое село с една улица, сигурно ще се изгубиш, а? Визуално... Сайтът не е правен, за де се зяпа като картина на Ван Гог. Всъщност графиката нарочно е сведена до минимум с цел съсредоточаване върху съдържанието - сайтът е информационен, а не презентационен, а видът му е ергономичен, ненатрапващ се. Разбира се, ако ти не си падаш по рисунки, стихове или това, което е на първата страница, сайтът не е за теб и го затваряш - така се спестяват излишни отваряния на сайта ми и помага за следенето на статистиката. Малка дизайнерска разборка: Сайтът е направен с хоризонтално навигационно меню - то винаги си стои отгоре и го има на всяка страница от сайта, така че няма как да се изгубиш. Всяка секция си има своя цветова схема, която помага за ориентирането. Вляво се намира панел с подходяща илюстрация и допълнителна информация към секцията. Примерно в "Начало" виждаме илюстрация с цветето, поместено в логото на сайта, а също и препоръки за по-нататъшно разглеждане и връзки, които са ме заинтересували в моето ежедневие (както виждаш първата страница е блог. Знаеш ли какво е "блог"?). В раздел "Рисунки" илюстрацията е учебна скица на голо тяло, а връзката е към UAG, където има някои мои творби. Изобщо, съдържанието е поднесено така, че да можеш да го видиш с почти всякакъв компютър без проблеми и без да се чудиш защо сайтът е само с една страница, когато всъщност менюто е флеш формат, а ти си изключил флеша, за да не ти досаждат банери. От всички тези описания се вижда, че сайтът е максимално изчистен и нарочно правен така, че и най-неукият сърфист да може да се справи с навигацията (щом майка ми се справи). Това беше защитата на сайта ми. А сега ще докажа колко некомпетентно е твоето мнение: Това, че ти, сърфирайки, търсиш само визуалния ефект и не можеш да определиш целта на сайта, е признак за ниска култура. Човек с такава култура обикновено търси нещо, което да го изуми със своята шеметност. Твоите любими сайтове са 2advanced.com и подобни. Хората като теб са като за първи път видяли компютър и се възхищават на неговото съществуване, вместо да ползват неговите предимства. Това разбира се не е толкова лошо, но още веднъж ти казвам - признак на ниска култура е. По същия начин ти възприемаш и CSS - като някаква мода, без да вникнеш в същността на технологията. Ти говориш за хит днес, а CSS е вече на години - аз го използвам още от '99. Но ти и не знаеш какво е CSS, съдейки по начина, по който си се отнесъл, защото аз всъщност съм използвал CSS в страниците ми. CSS дори е "дрехата" на сайта ми - ако разгледаш сайта без CSS файла, сайтът ще има коренно различен вид. Аз използвах технологията, за мога да олекотя страницата и за да се възползвам от допълнителните възможности. Да, CSS е хит, но ако го използваш рационално, правилно и ергономично, а не се фукаш с него, което наистина е смешно. Аз така съм го използвал - по начин, по който ще предаде информацията точно и приятно без да затулва самата информация и главната цел. Аз не говоря за сайтове, чиято главна цел е да те изумяват. Такива са малко. 2advanced.com не е такъв сайт - ако аз искам да ми направят някой продукт, но не мога да отворя портфолиото им, какво става тогава? Отивам при artlebedev.com, това става. В интерес на истината - наистина пиша сайта с Notepad, но само за да подържам знанията си за HTML пресни. Иначе предпочитаният от мен редактор е Dreaweaver. Е брато, дължиш ми каса Загорка, но може и Ариана, въпреки че я предпочитам през лятото. П.П. Твоите кексове изобщо не ме интересуват, това за което питах бе дали ти си правил банерчето на заглавната страница. П.П.2 Сори, ама ходи на тия упражнения по езикова култура... Докато е време и са вече платени.

8234
Чакай да го пусна тука, че е много възлово. Защитата на шефа. Хахахахахаха.

8234
Заключителни думи. Сайта ти е супер. Прекланям се пред гения ти.

7025
Е, разписах се множко, но това е защото имам талант. А това, че ти не си очаквал такова обширно самозабавление от моя страна, няма нищо общо с моята психиатрична помощ, а по-скоро с твоя недоразвит мозък!

7025
8234 Заключителни думи. Сайта ти е супер. Прекланям се пред гения ти. Твоята наивност не може да осъзнае дори малка част от мисленето ми.

8234
Прекланям се пред гения и таланта ти. Прости, че един смъртен и недоразвит те заговори. И по-леко с обидите, а?

7025
O, няма за какво да се извиняваш! За мен беше чисто удоволствие! Сори ако съм те обидил...

7025
O, няма за какво да се извиняваш! За мен беше чисто удоволствие! Сори ако съм те обидил...

8234
Добре, ще знам.
Върнете се в началото
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:
Браво! Бра-во!!

Excuse my ignorance, but.. which part exaclty? :)))
LuPi

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@MoyatAz .... еххх душичка:)
Juana

кво е тва бе?
oorka

Местожителство: София

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

oorka написа:

Абе хора, аз да не отварям някой друг сайт? Че този точно, нито сайта, рисунките горе-долу, ама да не би аз да се бъркам нещо? Айм? :confused:
Sandetine

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

MoyatAz какво ще кажеш? Видя ли мненията на хората за сайта ти? Като е толкова перфектен, как така разсмива всички, че и подигравки започнаха? Или всички тук са зле и недоразвити?

Искам да се извиня на леля Графила за спама, но просто трябва да му се покаже на момчето, че е зле. :) А за друг начин не се сетих. Моля да изтриете (а можете и да ги оставите, да се посмеят хората) и топика, че и юзера.
Върнете се в началото
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

Ky3Mu4 написа:
oorka написа:

Абе хора, аз да не отварям някой друг сайт? Че този точно, нито сайта, рисунките горе-долу, ама да не би аз да се бъркам нещо? Айм? :confused:

Споко ти си в ред, просто на нас ни харесва явно :D.
Върнете се в началото
MoyatAz

LuPi написа:
@MoyatAz .... еххх душичка:)

Забавно, цялото това забавление не го е измислил никой друг освен мен, но от къде да знам, че и други ще гледат:)))
Върнете се в началото
LuPi

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ky3Mu4 написа:
oorka написа:

Ноуп... туко що влязохте в МАТРИЦАТА... бллл...брррр...дззззтт

...ех как убичам рокуел да мърка
MoyatAz

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ky3Mu4 написа:
oorka написа:

Просто този сайт не е за тук, н.з. Но щом другите им е яко
Върнете се в началото
Boteff

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

kuzma stiga wa.. ti samo v prav text li zacepva6 ;)
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 11:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

AU ptdawna ne biah wizdal tolkowa swezo i priatno websait4e. Ewalata.
Koga se izdawas solow album. Risuwas, stihowe pises sa tre da propees.
Az se si go kupa d znaish. Uspeeeh.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети