Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 4:25 pm Заглавие: DON'T PANIC :) |
|
|
"Пътеводител на галактическия стопаджия"
В процес на филмиране, ето линк:
http://hitchhikermovie.free.fr/ _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 8:26 pm Заглавие: |
|
|
аа да, а пък пича дубльор за секс сцени от Love actually ще бъде Артър Дент. Форд е негър :)
(малко клю-клю се получи :})
И сценарият е различен от книгата, но пък е писан от DNA, така че не можем да си скубем праведно косите припявайки "Какво са направили от хубавата книга! Die, Hollywood, die!" _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 9:15 pm Заглавие: |
|
|
Хаха Форд негър :))) Е ... след като видяхме и Орфей като такъв, какво се чудя :) Нещо концепта на МАрвин не ми хареса, все си го представях по друг начин, ама кой знае може да успеят да разклатят представите ми от книгата... дано стане хубав филм :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 9:49 pm Заглавие: |
|
|
ъъ надявай се.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 11:11 pm Заглавие: |
|
|
Ky3Mu4 написа: | Хаха Форд негър :))) Е ... след като видяхме и Орфей като такъв, какво се чудя :) Нещо концепта на МАрвин не ми хареса, все си го представях по друг начин, ама кой знае може да успеят да разклатят представите ми от книгата... дано стане хубав филм :) |
ръбат и метален нали? :) май всички така сме си го представяли, само че в това всъщност няма много логика - той е сред най-новата продукция на Сириуската Кибернетична (първият с ИЧИ), няма как да изглежда депресиращо и старовремски, даже напротив - кретенската приветливост е по- в реда на нещата.
А за Форд - ще видим. Той типът май е някакъв радеоводещ - значи може да е ценен кадър?!... (интересно защо всеки път когато чернокож участва във филм, приемаме, че го е заслужил с цвета, а не с уменията си ; гадно е като се замислиш) _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 12:18 am Заглавие: |
|
|
глупости гадно...
това не е расизъм проста логика и придържане към оригинала се изисква...
например "Аз робота" - пфу Уилл Смит в ролята на ченгето - това е още по-голяма глупост баси - ченгето то аз робота не само че е бяло а и е дебело ниско и плешиво... да не говорим че сценария няма нищо общо.... охх ще омажат още една историческа книга :(( и новото поколение ще знае само плоския тъп филмов вариант... _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 12:29 am Заглавие: |
|
|
Напълно съм съгласен с ConcreteDonkey, особено сегашното поколение се пази от всякаква литуратура като от огън :(. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 12:56 am Заглавие: |
|
|
ConcreteDonkey написа: | глупости гадно...
това не е расизъм проста логика и придържане към оригинала се изисква...
например "Аз робота" - пфу Уилл Смит в ролята на ченгето - това е още по-голяма глупост баси - ченгето то аз робота не само че е бяло а и е дебело ниско и плешиво... да не говорим че сценария няма нищо общо.... охх ще омажат още една историческа книга :(( и новото поколение ще знае само плоския тъп филмов вариант... |
ТЦ. Big time тц.
"Аз, Роботът" е съвсем друга бира - там поначало не е мислено за екранизиране на Азимов. Мълвата е, че са ги светнали за откритата топла вода on the fly и харата просто са нагодили вече заченатото си филмово отроче според квото там им е харесало в книжните творби.
Пак повтарям - измененията в сценария са правени от Дъглас Адамс (приживе) и/или под негов надзор. (Идеята е била, че така и така няма 2 еднакви версии на пътеводителя, няма защо да се нарушава добрата традиция (първото радиопредаване е различно от първия книжен вариант, има и други радиоверсии, редактирани книжни варианти и тн)
А тва за младото поколение взе да се изтърква. Ти на колко години си баси? Щото аз на 23 не се чувствам стара, пък нещо все от връстници го чувам тоз пенсионерск лаф.
И кога пък успя критикарството така солидно да се наложи на мода? Изведнъж това, което преди се поощряваше като "нов поглед" или "оригинална гледна точка" сега се счита за ерес и отклонение от догмата.
Нещо повече - догматизирането и придържането към източниците като към канон едва ли не се фаворизира! Брех! Това какво е - средновековието, където книги не се пишат, а само се преписват "стойностни оригинали"? Или пък визуалните изкуства - Поликлет си е написал "Канон" и си го илюстрирал с Дориофор, но, слава богу, не всеки го повтаря - иначе повечето неща, на които се кефим в този форум, пък и не само, просто нямаше да ги има, щото не са "Канон" compliant.
И не на последно място - откъде на къде авторът на литература има право на творчество, а режисьорът като автор на филм не може да има лично виждане?! Отиди във фотофорума и им кажи да не си пипат дигитално стимките, защото нямат право на авторово виждане, а са длъжни да се придържат максимално до документалистичната точност, да видим колко ще се съгласят. _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 1:19 am Заглавие: |
|
|
Ми лошото е, че не е лаф, а брутална истина.
Хората четат книги като гледат филми от видиотеката - ми да, така им отиват само 1-2 часа, за какво да се хабят.
Примерът със снимките не е удачен, защото авторът сам работи над тях, не ги дава на друг да му ги обработи както той си иска, нали?
Доколкото разбирам не става въпрос точно за авторовото виждане и креативността на режисюора във филма, за това не смятам, че и догмата има много общо. Въпросът е, че режисьорите /или поне повечето от тях/ допускат да се изживяват като нови автори на историята и по този начин дори я преиначат /много повече от необподимото/ а в най-лошият случай тотално се гаврят с нея.
Става като преразказ на преразказа, в който оригиналната история се размива и като прочетеш книгата оставаш крайно изненадан от това което си видял на екрана.
Разбира се, че е добре да се включва авторовото виждане, защото иначе филма ще е дървен, но не е добре да се прекалява.
Обаче сега както се вижда интересите са към повече екшън и по-малко история и сюжета от губещ се вече почти липсва. Но в крайна сметка това иска публиката, това получава, иначе филмът няма да се гледа. И така се раждат велики простотии по велики книги. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 1:24 am Заглавие: |
|
|
Аз Роботът беше приятен екшън, но аз много рядко гледам такива филми напоследък и сигурно затва ми хареса.
Властелинът също беше доста изменен спрямо книгата и пак ми хареса много.
Виж, за Пътеводителя не смятам че това е пътя. Аз дори не смятам че въобще може да се направи добър филм от тази книга, та 75% от съдържанието й не е диалог ами авторови описания в неговия убийствен стил, не смятам че има начин това да се пресъздаде на екран. М-у другото да ви кажа след като прочетох и английския текст, реших че българският му брилянтен превод ми харесва повече :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 1:26 am Заглавие: |
|
|
брех firefly , бъркаш тотално нещата , те какво правят филм от нулата или екранизация? Като искат съвсем различен сценарии няма да слагат заглавие "Аз робота" , все едно да ти продатат кутия с надпис "чипс" и вътре солети.... нямам нищо против неангажиращите забавни екшъни но не и когато се правят на нещо друго... после иди обяснявай че нямаш сестра....
преди 10 дни станах на 21 :) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 1:27 am Заглавие: |
|
|
охх пардон firefox неволна грешка , съжалявам _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 2:03 am Заглавие: |
|
|
Imperial Friedrich написа: | Аз Роботът беше приятен екшън, но аз много рядко гледам такива филми напоследък и сигурно затва ми хареса.
Властелинът също беше доста изменен спрямо книгата и пак ми хареса много.
Виж, за Пътеводителя не смятам че това е пътя. Аз дори не смятам че въобще може да се направи добър филм от тази книга, та 75% от съдържанието й не е диалог ами авторови описания в неговия убийствен стил, не смятам че има начин това да се пресъздаде на екран. М-у другото да ви кажа след като прочетох и английския текст, реших че българският му брилянтен превод ми харесва повече :) |
хех :) съгласна на 200% включително за опасенията
@sebastian - ок, факт е, че свободата дава 80% брак, но за другите 20% (или поне 2% от 20-те) си струва да е "върховно благо"
@concrete_... - за I, Robot не споря преди да съм го гледала, но виж аналогията с чипса и солетите не е пълна - като си влязъл в магазин за солети, това че вярваш на опаковката си е твой проблем :)
(има и firefly ама другаде, и не съм аз; нищо де, на ник няма да се обиждаме :) ) _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 2:07 am Заглавие: |
|
|
firefox написа: |
но виж аналогията с чипса и солетите не е пълна - като си влязъл в магазин за солети, това че вярваш на опаковката си е твой проблем :) |
вика му се подвеждаща реклама ;) в щатите се съдят много сериозно за това :)) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 2:13 am Заглавие: |
|
|
Е, че филмът нали си има трейлър, гледаш го и там виждаш за какво става дума. Къде е заблудата в случая? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 2:15 am Заглавие: |
|
|
заглавието , и големите букви в началото "по книгата на X" _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 4:06 am Заглавие: |
|
|
къде видя тия големи букви?...
освен това доколкото си спомням от самия филм, в началото пише INSPIRED by Isaac Asimov's books. Което казва достатъчно :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 10:24 am Заглавие: |
|
|
Imperial Friedrich написа: | къде видя тия големи букви?...
освен това доколкото си спомням от самия филм, в началото пише INSPIRED by Isaac Asimov's books. Което казва достатъчно :) |
ще се съгласиш че дори това внимателно изказване е лъжа :). _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chilko

|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2004 1:45 pm Заглавие: |
|
|
не знам дали mos def е радиоводещ, ама е доста кадърен музикант...
ама нали в книгата все пак пише, че форд и зейфод са братовчеди и ако не се лъжа има описание на форд в което той е риж. _________________ the truth is out there |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2004 7:47 pm Заглавие: |
|
|
Пак се заформя спор за яйцето и кокошката.
1.За да направиш днешно време филм се иска инвеститор
/некои дет дава 2 лева, за да земе 2000/
2.За да направиш изкуство е нужен меценат
/-некои дет дава 200 лева, за да се надуе пред останалите
-некои дет дава 200 лева, щото има и не му дреме/
3.В случай 1ви ВСИЧКО е позволено с цел Печалба.
4.В случай 2ри ВСИЧКО е позволено с цел Изкуство.
5.Баста.Който иска да чете книги, който иска да не чете.
Негово решение.
6.Конкретна задачка:
Я сега дружно да помислим, що има негър в филма? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|