Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Hackum

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 8:33 pm Заглавие: 'ecrater' лого |
|
|
eCrater предлага решения за онлайн бизнес - всеки техен клиент може да си направи магазин онлайн и да продава своите стоки.
Идеята зад името е един голям кратер или място в което има по нещо за всеки клиент. А целта на самата фирма е да направи клиентите щастливи и доволни.
Старото лого според мен навяваше лоши асоциации (дупка, празнота) и беше далеч от идеята за разнообразие и приветливост.
Целта на новото лого е да изглежда по-модерно и по-приветливо. Парченцата от името символизират различните магазини които съставят eCrater. А цветовете показват че има по нещо за всеки вкус. Нарочно съм избягал от всякакви символи на дупки и кратери, въпреки че някои от буквите загатват очертанията на кратер.
Старо лого:
Вариант за ново лого:
Скрийн от страницата:
http://www.hackum.com/ecrater/web.jpg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 8:43 pm Заглавие: |
|
|
Много несериозно и разхвърляно ми стои.
Мене лично особено ме дразни вълнообразната чертичка на E-то и несъразмерността на буквите, сащо и непоследователните цветове на буквите. Все едно са слепени а не са част от нещо.
Мисля, че ще е по добре ако единия цвят започва от едната буква и преминава и през други по определена форма, която чавек би могъл да проследи - за да се придаде хармонията и единството, което дава фирмата с услугите си на другите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
headshot

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 9:00 pm Заглавие: |
|
|
ami ne e zle... kefi, svejo e... i saitcheto e tragnalo da stava priatno, logoto stoi dobre. samo onia cviat oranj/bebe nai-dolu neshto ne mi stoi
sebastian e prav za cvetovete - neka da minavat ot bukva v bukva. i moje bi za izvivkata...
na men mi idvat malko v poveche horizontalite
a, da i debelinata na horizontalnite gredi, ama tva sigurno si znaesh |
|
Върнете се в началото |
|
 |
headshot

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 9:14 pm Заглавие: |
|
|
a be kade sa mi ochite?
"e"-to ne e ot tozi shrift
imash razlichni, (nabroih 3) naklona/vida na peroto/instrumenta
ne sam siguren, che "A" triabva da e s razlichna debelina ot ostanalite
vapreki vs tva mi haresva
ps. krater ne se li narichaha i edni st. gr. delvi?
a na eng "crater" malko mi se asociira i s kletki...
ps2. onaia kolonka za inf not. beshe tvoia, nali ne barkam? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hackum

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 10:49 pm Заглавие: |
|
|
Добре. Вслушвам се в съветите и на двамата:
Значи аз не виждам проблем в това че надписа е с различни по големина букви. Това е с цел логото да изглежда по разчупено, приятелско и да няма строг корпоративен вид. А-то е по-малко от другите букви затова не е със същата дебелина. Първото подобно лого за което се сещам веднага е това на ebay.
Един е шрифта. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
headshot

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 11:09 pm Заглавие: |
|
|
ne ne, predishnoto ocvetiavane e po-dobro, vrazva se s izvivkite na bukvite. ne go pravi otsecheno.
A-to stoi chujdo - niama druga takava, vs ostanali sa ednakvi
a tova che e-to e ot sashtia shrift napravo me farli v tacha :) osobeno kakto si stoi do C-to... znachi malki i golemi sa s razlichna shirina i proizhojdat ot razlichni ovali?
ebayskoto sega go zagledah i mai ima baia treski za dialane... ti tvoeto go napravi po-ubavo:)
tvoeto si stoi razchupeno i priatelsko, samo ima malko nujda ot natamaniavane |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 11:09 am Заглавие: |
|
|
не мен пък асоциации със сецесион ми навява - и шрифта и цветовете. ако продава картини на Климт и Муха - файн, но не е така... дай да видим ако имаш други варианти? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 11:19 am Заглавие: |
|
|
headshot написа: | ne ne, predishnoto ocvetiavane e po-dobro, vrazva se s izvivkite na bukvite. ne go pravi otsecheno.
..... |
Оцветяването да следи определени фигури - мисля, че може да стане по-добре, но трябва да поекспериментираш.
И не знам, но като цяло това лого нещо не ми вдъхва голямо доверие :-/
Може би зараид R-тата, които с извивките си ми напомнят за KAHIRI... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 11:21 am Заглавие: |
|
|
Извинявам се за двойния пост, някой мод ако може да ги слее двата.
Чак сега видях, че сайта на Екратер е червен, не мога да разбера защо се мъчиш с трицветно лого? Според мене два цвята биха ти свършили много по-добра работа ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fsfd
|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 12:30 pm Заглавие: |
|
|
свежичко е .. бих дал съвет относно сайта и конкуерор-а на СуСЕ-то дето го ползваш .. не му се доверявай много! ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Вто Яну 04, 2005 1:05 am Заглавие: |
|
|
Според мене е добре, особено като се сложи на сайта си става екстра. |
|
Върнете се в началото |