Graphilla.com :: Преглед на тема - 'ecrater' лого

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

'ecrater' лого

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Hackum

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 8:33 pm    Заглавие: 'ecrater' лого Отговорете с цитат

eCrater предлага решения за онлайн бизнес - всеки техен клиент може да си направи магазин онлайн и да продава своите стоки.

Идеята зад името е един голям кратер или място в което има по нещо за всеки клиент. А целта на самата фирма е да направи клиентите щастливи и доволни.

Старото лого според мен навяваше лоши асоциации (дупка, празнота) и беше далеч от идеята за разнообразие и приветливост.

Целта на новото лого е да изглежда по-модерно и по-приветливо. Парченцата от името символизират различните магазини които съставят eCrater. А цветовете показват че има по нещо за всеки вкус. Нарочно съм избягал от всякакви символи на дупки и кратери, въпреки че някои от буквите загатват очертанията на кратер.

Старо лого:

Вариант за ново лого:

Скрийн от страницата:
http://www.hackum.com/ecrater/web.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 8:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много несериозно и разхвърляно ми стои.
Мене лично особено ме дразни вълнообразната чертичка на E-то и несъразмерността на буквите, сащо и непоследователните цветове на буквите. Все едно са слепени а не са част от нещо.
Мисля, че ще е по добре ако единия цвят започва от едната буква и преминава и през други по определена форма, която чавек би могъл да проследи - за да се придаде хармонията и единството, което дава фирмата с услугите си на другите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
headshot

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 9:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ami ne e zle... kefi, svejo e... i saitcheto e tragnalo da stava priatno, logoto stoi dobre. samo onia cviat oranj/bebe nai-dolu neshto ne mi stoi

sebastian e prav za cvetovete - neka da minavat ot bukva v bukva. i moje bi za izvivkata...
na men mi idvat malko v poveche horizontalite

a, da i debelinata na horizontalnite gredi, ama tva sigurno si znaesh
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
headshot

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 9:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

a be kade sa mi ochite?

"e"-to ne e ot tozi shrift
imash razlichni, (nabroih 3) naklona/vida na peroto/instrumenta
ne sam siguren, che "A" triabva da e s razlichna debelina ot ostanalite

vapreki vs tva mi haresva

ps. krater ne se li narichaha i edni st. gr. delvi?
a na eng "crater" malko mi se asociira i s kletki...

ps2. onaia kolonka za inf not. beshe tvoia, nali ne barkam?
Върнете се в началото
Hackum

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 10:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре. Вслушвам се в съветите и на двамата:

Значи аз не виждам проблем в това че надписа е с различни по големина букви. Това е с цел логото да изглежда по разчупено, приятелско и да няма строг корпоративен вид. А-то е по-малко от другите букви затова не е със същата дебелина. Първото подобно лого за което се сещам веднага е това на ebay.

Един е шрифта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
headshot

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ne ne, predishnoto ocvetiavane e po-dobro, vrazva se s izvivkite na bukvite. ne go pravi otsecheno.

A-to stoi chujdo - niama druga takava, vs ostanali sa ednakvi

a tova che e-to e ot sashtia shrift napravo me farli v tacha :) osobeno kakto si stoi do C-to... znachi malki i golemi sa s razlichna shirina i proizhojdat ot razlichni ovali?

ebayskoto sega go zagledah i mai ima baia treski za dialane... ti tvoeto go napravi po-ubavo:)
tvoeto si stoi razchupeno i priatelsko, samo ima malko nujda ot natamaniavane
Върнете се в началото
TIFF

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 11:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

не мен пък асоциации със сецесион ми навява - и шрифта и цветовете. ако продава картини на Климт и Муха - файн, но не е така... дай да видим ако имаш други варианти?
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 11:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

headshot написа:
ne ne, predishnoto ocvetiavane e po-dobro, vrazva se s izvivkite na bukvite. ne go pravi otsecheno.

.....

Оцветяването да следи определени фигури - мисля, че може да стане по-добре, но трябва да поекспериментираш.

И не знам, но като цяло това лого нещо не ми вдъхва голямо доверие :-/
Може би зараид R-тата, които с извивките си ми напомнят за KAHIRI...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sebastianz55

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 11:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за двойния пост, някой мод ако може да ги слее двата.

Чак сега видях, че сайта на Екратер е червен, не мога да разбера защо се мъчиш с трицветно лого? Според мене два цвята биха ти свършили много по-добра работа ...
Върнете се в началото
fsfd

МнениеПуснато на: Чет Дек 30, 2004 12:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

свежичко е .. бих дал съвет относно сайта и конкуерор-а на СуСЕ-то дето го ползваш .. не му се доверявай много! ;)
Върнете се в началото
ironhacker

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 04, 2005 1:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мене е добре, особено като се сложи на сайта си става екстра.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети