Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
robi_bobi

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 11:35 pm Заглавие: Canon 300D (D Rebel) - за и против |
|
|
Здравейте всички.
Преди да ми отговорите знайте че съм изчел каквото е имало po temata на dpreview.com steves... i oshte dosta sajtowe.
----------------------
А темата е следната:
заслужава ли си този модел?
Интересуват ме предимно мнения на хора които са снимали с него.
----------------------
ЗА
- много, ама много изгодна цена.
- Канон е любимата ми марка (макар да не робувам на марките)
- Има почти всичко което имат и по-скъпите му братя
----------------------
ПРОТИВ
- виждам че много (но много) хора пускат по бг форуми обяви че продават старите си Ребел-и. Това на какво се дължи - подменяне на техниката? Ако е така, защо в повечето обяви пише че апарата е на 2, 3 - 6 месеца?
- metering mode е само АУТО. Доста неояснимо ми е защо са пуснали така апарата. Дори аз, който се смятам за начинаещ любител, ползвам възможностите на А80 (Evaluative, Center Weighted, Spot) и ги намирам за доста полезни.
- колко време издържат батериите? Т.е. колко снимки се правят - ориентационно поне?
- Forced AI Focus - това също не ми харесва. Една от причините да взема А80 а не някое сони от същия клас беше, че ми дава повече възможности...
----------------------
малко инфо за мен и бъдещата употреба на апарата:
- Не съм професионалист и повече пари едва ли ще мога скоро да отделя (а като се има предвид и цената на обективи и други джаджи ... ).
- в момента имам А80 и съм доста доволен. От време на време обаче усещам че му липсва динамика, че са ми малко ИСО 400 (а на толкова прави ШШШШум), че е бавен, че не мога да блур-на когато искам (е ПС е тук, но това е друго), че ми липсва Bulb, и други нещица ...
----------------------
другия вариант е да си взема S1 IS - тъй като е доста по-достъпен за мен. Но, горните проблеми ще си останат - само ще спечеля хубав зуум.
T.e. towa po-skoro ne :)
----------------------
идеята ми е че след като взема този Ребел, да си спестя купуването на апарати за повечко време и да инвестирам малко в обективи, лещи ...
Дайте някой друг коментар :) _________________ robi_bobi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Яну 07, 2005 12:41 pm Заглавие: |
|
|
Този апарат има само един проблем, който за повечето хора изобщо не стои - затвора му е разработен за любителска работа, т.е. около 20.000 сработвания. Това не е проблем ако правиш между 10 и 30 кадъра на ден. 20.000 сработвания означават снимане по 30 кадъра всеки божи ден в продължение на повече от 2 години. Подмяната на целия механизъм с нов струва под 300 лева, след което получаваш на практика нов апарат :-).
* Много хора, включително и аз, предпочетоха да си сменят 300D-то с камери от по висок клас, докато 300D все още е актуален модел, затова има такъв наплив от такива камери на пазара.
* Меренето не бива да те шашка - снимаш дигитално! Поглеждаш си изображението на LCD-то, проверяваш му хистограмата ако трябва и ги готов! Спотовото или зоновото мерене не са панацея, с тях стават същите грешки, каквито и със Center Weighted Average. Това че меренето е само Ауто не е вярно:
Цитат: | Metering is Center Weighted Average unless you press AE Lock when it switches to Partial. |
* Батериите държат много, между 300 и 500 кадъра в зависимост от това колко ползваш LCD-то и колко триеш от картата.
*За AI фокуса също има решения, както софтуерни, така и хардуерни. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
robi_bobi

|
Пуснато на: Пет Яну 07, 2005 3:09 pm Заглавие: |
|
|
Мерси за отговора.
Тъкмо чета един полезен линк за хакове на 300Д. не знам до колко е препоръчително всичкото това - но засега е хубаво да го зная. _________________ robi_bobi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|