Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RoT

Регистриран на: 02 Окт 2004 Мнения: 1360 Местожителство: София / Разлог
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 10:42 pm Заглавие: Бизнес сайт template |
|
|
Става въпрос за това дизайнче, което направих за една дизайнерска битка (подробности тук). ЕМи всъщност моля на хората, който се занимават с веб дизайн да хвърлят по една-две критики относно дизайна :) Имаше предварителна уговорка от участниците в батъла, сайтът да има само 5 бутона (Новини, История, Продукти/Проекти, Услуги и Контакт), като трябваше да се направи индекс страницата и една вътрешна (по избор).
index
history
Чакам градивна критика :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 10:50 pm Заглавие: |
|
|
Много е сбито, елементите се закриват един друг, няма отношение към детайла, главините букви са ужас така. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 6:08 am Заглавие: |
|
|
Моята градивна критика е следната:
1) Учи малко цветознание. Как може да сложиш кафяво и синьо заедно?
2) Първия проект е под всякаква критика, защото е наистина толкова наблъскан от всякакви панелчета и цветове, че на практика се получава така, че проекта няма акцент.
3) Ще цитирам едно правило, което съм прочел в една книга "Изповедите на един рекламист" от Дейвид Огилви - "Ако имате дадено изображение, което на вас много ви харесва, обаче не пасва на вашия проект, просто не го слагайте. Светът е пълен с хубави изображения, мястото на които не е във вашия проект" (перифразирам). Че случая с оная картинка в бекграунд мисля, че е точно такъв. Харесала ти е и си решил да я лепнеш на всяка цена. Обаче не мисля, че си пасва там. Самата картинка така избледнена на пръв поглед ме наведе дори на мисълта, че някаква държи някакъв за оная работа (погледът е такъв)
4) Парите, дето са в хедъра първо не са модерни, защото мисля че вече се използва евро, а дори и да не се използва в някои от евро.
Второ така пляснати са ебаси и грубото изпълнение. Въпреки, че всеки бизнес е направен да печели пари не изглежда добре да кажеш на хората "Глей сега ний кви манги трошим тука". Туй е примерно ако правиш сайт за пилешки продукти да сложиш най-отпред една отрязана пилешка глава. Доста брутално изпълнение. По скоро графичните ми асоциации за бизнес са "усмихнати делови хора; графики, които се качват нагоре и показват растящ бизнес" и т.н ако е нещо по-общо. Ако е с определена насоченост вече самия бизнес.
5) ... Ей направо ми писна да пиша... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
do_it
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 4:28 pm Заглавие: |
|
|
Аз не мисля, че проблема е в съчетанието между синьо и кафяво. Те дори са много добро съчетание, но много трудно. Въпроса е какви оттенъци или какви нюанси на синьото ще се използват, защото от синьо до синьо има огромна разлика. Според мен не е използвано подходящо синьо.
А относно снимката на монетите - малко тривиална, но според мен там проблема е в самата снимка, като я отнесем с идеята на проекта. Но проблема според мен е в лошото качество на снимката. Монетите стоят като овехтели, извадени от скрина, някак постни. Може би искаш да не изпъкват и да не отвличат внимание, но според мен привличат внимание точно защото снимката не е добра.
Относно фона съм съгласен с _sasho.
Абе цялата работа ми стои постна, макар и нагъчкана. Всички цветове са пастелни, а няма категорични, а за случая мисля че трябва нещо като акцент.
Успех! _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|