Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 10:16 pm Заглавие: Дипломна работа в НБУ - уеб сайт |
|
|
Ех, ех, ех... днес бях на защита на дипломна работа. Не моята! Бързам да кажа...
магистратура "Графично и Пространствено оформление" - сайт http://www.chokoboko.net/index.php
Защитаващата се е http://www.chris-art.net/index.php?lang=eng.
Предложени оценки - 5 и 6, не съм сигурен колко ще и е крайната оценка.
Таргет на сайта - деца и възрастни.
Ох, има ли смисъл да продължавам да обяснявам как протече защитата? Може би... станаха всички мастити преподаватели и изляха хвалебствия и минимум критика *само 1 критика...
Беше представено и оформлението на книга пак за същата компания...
идеше ми да се разрева от мъка и да се скъсам от смях. За мен това бе една пародия. Така този сайт донесе отлична оценка и отлична диплома "Графичен Дизайнер" на съответната девойка.
Сега мъката ми - аз също съм в тази специалност, графично и пространствено оформление. Ако продължа да уча там и като ми дадат изпитите и дипломата... КАКВО ЩЕ НАУЧА и ЗА КЪДЕ ЩЕ МИ ПОСЛУЖИ тази диплома? Моля ви, кажете ми, има ли смисъл да продължавам да си давам парите в НБУ, при положение че горепосочената работа е оценена с 5 и 6??? Моята купена диплома ще се равнява на нейната, което е супер ниско ниво според мен.
:(
Кажете, добри хора... за КАКВО да продължавам да бъда в НБУ?
И какво мога да направя по този въпрос? Искам да се развивам в уеб дизайна. Аджеба - трябва ли ми дипломата на НБУ? Ако трябва да изкарам още един семестър там, направо ще се побъркам. Не искам да говоря за самочувствието на девойката-творец на сайта... :(
Дайте си мнението. Много дълго не исках да плюя към НБУ и студентите му, заради добрите представители на НБУ тук във форума... но това днес просто ме разби. :( :( :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 11:25 pm Заглавие: |
|
|
Prav si - v NBU ocenkata e pravoproporcionalna na zaplatenata taksa.
Tam vsi4ki mogat vsi4ko, a muzata im idva svis6e. Daskalite ne gi e enia.
Polu4avatat si parite, pi6at 6estici i porkat v ka6tata (pone po moe
vreme be6e taka). Otnosno vaprosa koito si zadava6 - ima li smisal da
prodaljava6 zaradi diplomata - ne moga da ti dam otgovor. Otgovor na
tozi vapros moje da ima samo mnogo razo4arovan 4ovek ot NBU. Li4no
az sam vidial i hubavi ne6ta - poniakoga i az sam pil s daskalite v
ka6tata.:)
A mackata e super - gledah i saita i moga otkrovenno da kaja 4e sam
vazhiten ot 'talanta' i. 4udia se kak moje da ima6 tolkova mnogo raboti:
web, posteri, solushon-i, nekvi drugi i vsi4ko da izglejda kato edno cialo.
Edno simblantno, amorfno i disharmoni4no ni6to!!! DIZAIN!!! ???
Mai devoikata triabva da se zamisli sas vsi4kite tia nagradi i sertifikati det
gi e iztiposala tam! Moje bi e dobra. Az togava ot ni6to ne razbiram...
maliiiiiiiiiiiiiiiii - kolko mnogo pisah... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 11:52 pm Заглавие: |
|
|
Велинов, дълбоко те уважавам поради ред причини :)
Наистина, това, че има и ДОБРИ хора *(като теб) излезли от НБУ е единствената причина, поради която се чудя дали има смисъл да оставам там. Защото вие правите дипломата в НБУ да има все пак някакво покритие, нали така ;)
И затова е дилемата - да бъде или да не бъде...
:(
Плявата навсякъде е повече от житото... но не мога да си простя да похарча време и пари без да имам реална полза. Както в медицината за дадено лечение се преценява риск-срещу-полза... така и в случая се опитвам да си формирам решението, за което търся вашите мнения... на успелите хора... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 12:58 am Заглавие: |
|
|
pi4, kydeto i da u4ish, nikoi nqma da te izdyrpa nikyde, vsi4ko sam trbva da si otkriesh i nau4ish, taka 4e - zavyrshvai, vzimai diploma i KOPAI! rabota mu e maikata, li4na ambiciq i profesionalziym... ne se ot4aivai, ako ti iskash da se razvivash, nishto ne moje da te spre, v nashe vreme ima internet, ima obshtnosti, predi kvo beshe... ne mi se govori ...
samo kato bled primer sha kaja 4e sym GLEDAL na SIMPLI kursovite raboti... _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 1:21 am Заглавие: |
|
|
Кека, в учението съм натрупал достатъчно опит да завърша медицина 6 и половина години. Преди това съм учил в музикално училище, където наистина, повярвай ми, от 4-ти до 8-ми клас съм бил всеки ден от 7 до 7. Никога не съм си правил илюзии за това, че аз съм богоизбраният и съдбата само чака да ми дари поредната хубава придобивка.
Става въпрос за друго нещо - има ли ПОЛЗА от диплома на НБУ, и каква е тя ако съм решил да се занимавам професионално с уеб дизайн. :)
Не съм се засегнал, Кека, само обяснявам защо НБУ ми се струва под всякаква критика. :) И по-добър начин за успех от КОПАНЕ на картофите няма... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 2:54 am Заглавие: |
|
|
"полза" от дипломата имаш нужда основно в няколко случая :
1. ако искаш да ходиш някой ден да работиш в чужбина или да имигрираш(USA, Канада, Аустралия). Задължително си вземи дипломата.
2. ако смяташ да работиш в Международна Фирма със седалище в БГ (Coca Cola Bulgaria примерно)
Мениджърите на тези фирми наемат агенции за набиране на персонал когато им потрябва човек. Тези агенции, независимо колко си добър, ако не отговаряш на условието "ВИСШЕ" по специалността изобщо няма да те предложат.
3. ако искаш да преподаваш.
4. ако искаш да трупаш титли, докторантури и секви други. ( има и такива хора :)
5. ако те кара да се чувстваш по-добре :)
и още няколко ама да не ставам досаден
Иначе не ти трябва. Особено ако чувстваш че не научаваш нищо.
Няма да давам примери, но повечето от хората поне в мойта област които работят по рекламните и гейм студията, нямат дипломи по специалността.
Имай в предвид, че ти го казвам като човек койте не е платил 1 стинка за висшето си. В държавните преди беше безплатно. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 3:41 am Заглавие: |
|
|
Благодаря, Био :)
Точно за това питам, дали си струва да се плати за дипломата на НБУ :)
И дали се признава като хората тази диплома, ясно е, че човек се доказва с портфолиото си и качествата си...
/офф
то и моята първа ми беше безплатна... ама за какво ли?
:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 9:38 am Заглавие: |
|
|
Kekata написа: | ... samo kato bled primer sha kaja 4e sym GLEDAL na SIMPLI kursovite raboti... |
:-))))
тва пък какво трябва да означава бе :-) аз не съм учил в НБУ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 11:40 am Заглавие: |
|
|
ima smisal ot diploma i go znaesh ot kandidatstvaneto. v universitet se uchi "kakvo ne znaesh" a ne prosto "kak se pravi" taka che perkai smelo napred i ne gledai drugite. vervai mi v toia universitet ima i baia kadarni hora-imam chestta da poznavam nikolko ot tiah _________________ смехът е здраве, освен ако някой се смее на гроба ти:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 1:49 pm Заглавие: |
|
|
to ti izobshto u4il li si ? skataval si se ...
v Univeritetie se u4at metodiki, osnovno... nikoi nqma da ti dyrji rykata da te u4i da pravish konkretni neshta, trqbva sam da se razvivash i da namerish pytq za prilagane na nau4enoto tam, kolkoto do tova dali se priznavat diplomite - bi trqbvalo da pishe nqkyde, ili nqkoi ot zavyrshilite moje da ti kaje.. _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 2:23 pm Заглавие: |
|
|
Да, нека завършилите НБУ да споделят до колко им е помогнала дипломата от НБУ :)
/офф: Кека, все ми повтаряш нещо, което знам отлично - че никой не ти дава знанието наготово, не ти го налива с кофата :) ех... защо така? :) Нали има една приказка - занаят се краде, не се научава... т.е. трябва сам да се обучиш, иначе няма кой да ти го даде :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 3:38 pm Заглавие: |
|
|
Kekata написа: | to ti izobshto u4il li si ? skataval si se ...
v Univeritetie se u4at metodiki, osnovno... nikoi nqma da ti dyrji rykata da te u4i da pravish konkretni neshta, trqbva sam da se razvivash i da namerish pytq za prilagane na nau4enoto tam, kolkoto do tova dali se priznavat diplomite - bi trqbvalo da pishe nqkyde, ili nqkoi ot zavyrshilite moje da ti kaje.. |
бе кека, аре да не учим човека как да успява в живота. темата тука е има ли смисъл да се дават пари срещу това да получиш диплома, при положение че не си доволен от обучението.
диплома срещу кинти. Да кажат училите в НБУ. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickyz

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 4:10 pm Заглавие: |
|
|
дипломата не е гаранция за знания и умения, а само едно "доказателство на доверие", че знаеш и можеш.
Хубаво е човек да има колкото се може по-добро образование и дипломи, но те да са за смислени неща и сериозни науки.
Диплома по web design в българските условия е толкова смешно звучащо, че няма накъде повече... но който се надява, че с диплома би станал какъвто и да е дизайнер или творец е изпаднал в дълбоко заблуждение. _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 7:23 pm Заглавие: |
|
|
auuu...razbrali ste me greshno ;))
FPirnt abe replikata beshe kym SIMPLI-to be :
Цитат: | Kekata написа:
... samo kato bled primer sha kaja 4e sym GLEDAL na SIMPLI kursovite raboti...
:-))))
тва пък какво трябва да означава бе :-) аз не съм учил в НБУ |
ta:
Цитат: | to ti izobshto u4il li si ? skataval si se ... |
sorry za obyrkaciqta, za teb pisah dolnoto - za universtetite - te davat metodika i to nasoki nai-ve4e...
ot diploma ima smisyl - nai-malkoto pokazva 4e si se zahvanal s neshto i si udyrjal do kraq, osven tova nqkoi tuka spomena 4e ima agencii, koito bez diploma shte te vyrnat... a znaniqta si zavisqt ot teb :) i motivaciqta ti...
spored men - vzemi si diplomata pa to sha pokaje ;) _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
alexem

|
Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 1:10 am Заглавие: |
|
|
1. Вашите са доволни, че си вишист.
2. На повечето IT обяви в България, поне засега се иска висше образование.
3. Вече си в друга категория. Се пак си се дипломирал. Има хора които цел живот се питат какво ли щеше да е ако бях зел диплома. Като дядо ми бог да го прости. Той стана инжинар поради служебни заслуги. Но цял живот бачкаше за по-некадърни но вишисти.
Та това което те съветвам е земи си я. Ако не за друго, за това да нямаш проблеми по-нататък с това, че не си се дипломирал.
В унверситетите ти дават основата. Майсторлъка на занаятите човек трябва да го достигне сам, със своя труд. Дипломите са просто плюс.
Ето още една ситуация. След дълъг конкурс за работа, сте останали двама най-обещаваши участници. За работодателите вие двамата сте еднакво достойни за работното място. Но то е само едно. И единствената разлика между теб и другия е че той има диплома.
Е сега кажи кой според теб ще изберат. _________________ Life is a game. The first rule is have fun! ;-)
“Dream no small dreams for they have no power to move the heart of men”
- Johann Wolfgang von Geothe |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|