Graphilla.com :: Преглед на тема - колаж

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

колаж

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Сря Яну 19, 2005 9:20 pm    Заглавие: колаж Отговорете с цитат

Това е един сайт, който завършвам в момента. Интересното обаче е колажа на първа страница. Ще се радвам на всякакви коментари, съвети, оплювания и похвали, които биха ми помогнали да се доближа на някой и друг милиметър до съвършенството :)) до вторник, когато трябва да предам проекта. Моделите си ги беше заснел клента, куклата му я заснех аз на един перваз, а всички останали джунджурии са stock images.

Така това е самият колаж със интерфеиса наоколо:

това е оригиналната снимка на момичетата:

това е снимката на стол, от който направих дивана:

ето я и куклата:
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
KAG

МнениеПуснато на: Сря Яну 19, 2005 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

zdr mnogo iako.
dai ni i referensa na staiata.Ti li si go sglobiavala v ps ili e snimka kakto drugite?Na mackite svetlosenkite moje6 da pipne6 o6te i hvarlenite senki ot divana
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pipi

МнениеПуснато на: Сря Яну 19, 2005 10:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

малък ъпдеит, сложих хвърлени сенки на момичетата и дивана

а от тази снимка е направена стаята:
Върнете се в началото
papa irry

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 12:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

kakto kazvat rusnacite - a бобры добры :)
evala !
pipi

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 12:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

е този лаф не го знаех, чесно...........а сам рускиня наполовина.
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 12:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

на мен ми харесва :))) ако много се загледаш си личи че е колаж... по скоро седи като реалистична рисунка, в което няма нищо лошо- като цяло кефи като гама, композиция и елементи- бравос с една дума :)))
the jester

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 12:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много е готино, пипи, но момичетата все още стоят/лежат малко над дивана. Трябва малко да са в самия диван, ако ме разбираш. Той е мек и те трябва малко да са потънали.
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pipi, имаш проблем с котраста на обектите
момичетата имат различен контрст от дивана, а стената има пък трета степен на контраст
изравнги
отделно когато монтираш обекти е хубаво да размиеш краищата на обектите за да се премахнат резките граници
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 2:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе целата на пипи според мен не е ПерфектнаГонещаТоталенРеализъм фотоснимка, а просто готина картинка, пълнеща сайта.... не виждам някой клиент да седне да му прави разбор и да открие "лъжата", че това е фото колаж..... кусури могат да се търсят нон-стоп , важното е, че като цяло седи добре и е приятно за окото....
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 2:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

.... иначе и valbо и jester-a са прави :))))
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 3:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Прав си напълно
Аз в бързината освен да поправя правописните грешки, забравих и да кажа че ми харесва.
Но все пак тука сме и за да се учим, а тия неща са важни според мен.
Аз имам един принцип в ретуша - един ден след като омажа снимката я отварям и я оглеждам пак - ако не забележа къде е мацано, значи е добре, но ако видя - поправям.
Add

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 4:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тези момиченца не можеха ли просто да седят и да разглеждат енциклопедия Британика примерно, вместо подозрително да се натискат....притесняват ме...
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Add написа:
тези момиченца не можеха ли просто да седят и да разглеждат енциклопедия Британика примерно, вместо подозрително да се натискат....притесняват ме...

....то сега така е мУдерно.... не си ли гледала биг бардър ??? ;)))
pipi

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 5:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

the jester написа:
много е готино, пипи, но момичетата все още стоят/лежат малко над дивана. Трябва малко да са в самия диван, ако ме разбираш. Той е мек и те трябва малко да са потънали.

значи, точно този момент доста ме тормози, от една страна дивана хич не е мек, първо е доста тънък, второ и кожата е силно опъната. от друга страна линията на хоризонта е такава че ние би трябвало да виждаме момичетата леко отгоре и тогава те няма да потънат много много. от трета страна обаче линията на хоризонта си е Е*****-та защотото в оригинал девойките лежат на земята а тук са на нивото на очите. Но ще опитам да ги вкарам малко в дивана, ако седи по-убедително ще го оставя така.

Цитат:

pipi, имаш проблем с котраста на обектите
момичетата имат различен контрст от дивана, а стената има пък трета степен на контраст
изравнги
отделно когато монтираш обекти е хубаво да размиеш краищата на обектите за да се премахнат резките граници

така, стената е много назад и нарочно няма контраст, тя трябваше да потъне максимално, всъщност тя дори седи декоративно и нереалистично до голяма степен. за дивана съм съгласна че е по-мътничък, но нямаше време чесно си признавам да го доизкусуря съвсем и без това го сглобявах сумати време. това за контура ще го пробвам.

Цитат:
абе целата на пипи според мен не е ПерфектнаГонещаТоталенРеализъм фотоснимка, а просто готина картинка, пълнеща сайта.... не виждам някой клиент да седне да му прави разбор и да открие "лъжата", че това е фото колаж..... кусури могат да се търсят нон-стоп , важното е, че като цяло седи добре и е приятно за окото....

да-това е идеята, но още имам малко време да пипна за последно нещата. пределно ясно е че това е колаж, въпроса беше наистина нищо да не дразни и да седи добре. мисля си в по-нататашните си колажи дори да подчертавам факта че са сглобени от различни снимки, да вкарам векторни обекти, силуети и контури........ не мисля че фотореализма е постижим (като време и заплащане ) или необходим за подобни уеб-проекти.

А иначе много благодаря на всички.
Върнете се в началото
SIMPLI

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 6:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

принципно ми харесва, но това което смущава окото (освен всичко казано по-горе) е:
- съвсем ясно се вижда, че ако едната девойка седне на дивана коленцата й ще опират в брадичката ... направи крака на дивана малко по-дълъг и самият диван по-дебел
- снимката на момичетата (конкретно лицата) преди твоята намеса е по-добра ... има повече полутонове
- празната рамка на картина нещо ме озадачава
- това растерче под името не е необходимо

успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pipi

МнениеПуснато на: Чет Яну 20, 2005 6:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

SIMPLI написа:
принципно ми харесва, но това което смущава окото (освен всичко казано по-горе) е:
- съвсем ясно се вижда, че ако едната девойка седне на дивана коленцата й ще опират в брадичката ... направи крака на дивана малко по-дълъг и самият диван по-дебел
- снимката на момичетата (конкретно лицата) преди твоята намеса е по-добра ... има повече полутонове
- празната рамка на картина нещо ме озадачава
- това растерче под името не е необходимо

успех

има ужасно много ниски дивани на този свят, удължаването на краката ще предизвика много сериозни проблеми с перспективата на стаята.
лицата ми харесват така, многото полутонове само ги разбиват
това че рамката озадачава е добре, сайта трябва да озадачава и шокира умеренно
харесвам си растера чесно казано......
Върнете се в началото
the jester

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2005 11:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега като гледам пак, проблемът дори не е толковя, че не са потънали девойките (не че съм съгласен с теб относно дивана, щото НЕМА такъв диван, който, колкото и твърд да е, да не поддаде поне малко като седнеш/легнеш на него :) )

Проблемът е по-скоро в тифеца на момичетата. Най-много се забелязва под ръката и крака на легналото момиче, има едно сияние, една светлинка, която просто няма как да я има там.
the jester

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2005 11:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо такова трябва да е, според мен:

Извинявам се за двойния пост и за това, че ти пипах картинката без да те питам, pipi. Надявам се да не се сърдиш.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети