Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
kalvera

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 2:44 pm Заглавие: WEB - referendum.bg |
|
|
Ами, всякакви мнения са добре дошли.
 _________________ "Imagination is more important then knowledge" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RoT

Регистриран на: 02 Окт 2004 Мнения: 1360 Местожителство: София / Разлог
|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 2:59 pm Заглавие: |
|
|
На мен като цяло ми идва празничко. Доста растояние има между всичко и по този начин се е бая 'разводнило'. Мисля, че ще е по-добре ако сложиш border и shadow на main box и Вести в горния ляв ъгъл (както е) и в долния десен, по точи начин повече ще личи, че това са boxes :)
Малко това а аквариумчетата не го схванах какво общо има с референдума.....
И reflection-а на навигацията... създаваш впечатление все едно е поставено на някаква повърхност, но до него другата кутия си продължатва надоло (незнам дали схващаш какво се опитвам да кажа).
Това за сега :) Успех :)
П.С. Дръпни последната dotted line на Вести малко надясно, че е кривичка ;-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mozak

Регистриран на: 06 Юли 2003 Мнения: 362 Местожителство: Carbon City
|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 4:34 pm Заглавие: |
|
|
Първото което ме подразни е шрифта на заглавията на новините (или квото са там). По добре да е болд а? Като тфа "ВЕСТИ". Поне така ми се вижда... и на менюто може също _________________ Мозъчни проблеми |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 5:35 pm Заглавие: |
|
|
Отгоре надолу какво ми направи впечатление:
1. Логото е твърде малко. Така се губи много, а текста под него го засенчва още повече.
2. Елементите в хедъра ми се струват доста разхвърляни. Пробвах набързо една идея, може да ти е от полза. Извинете за хит.бг, но с другите хостове имам проблем за момента. http://www.idesign.hit.bg/private/header.jpg
3. На аквариумите отражението е твърде чисто. Пробвай да намалиш opacity-то и да сложиш малко Gaussian Blur.
4. Отражението на навигацията нещо ме притеснява, защото хем има сянка в ръба на панела с бутоните, хем отдолу има отражение. Не знам как да го кажа по-точно. Просто ми се струва, че е по-добре, ако има отражение, обекта да НЕ хвърля никакви сенки назад, защото така личи колко е дълбок фона. Ако фонът е много плитък, тогагава не стои добре такова отражение. В случая тази сянка издава, че панела е много близо до фона. Не искам да те подведа, че сега е грешно, а просто ти казвам аз как си го тълкувам. :)
5. Текстовете са много разхвърляни и доста често излизат извън определените рамки. При основния текст някои думи изхвърчат много по-близо до новините, отколкото лявата част на панела е до навигацията. Добре е да има еднакво разстояние от двете страни. Също така, когато имаш дадена линия, била тя въображаема, не е добре нищо да излиза извън нея. За пример виж новините. Точките и заглавието свършват вдясно на една линия, а някои букви излизат извън тях.
6. Дай малко място над датите в новините и им намали размера.
7. ВЕСТИ е твърде навън. Премести го наляво.
8. Пак тази двойна навигация. :( Няма лошо картата и начало да се изнесат навън, но контакт е също толкова важно като за нас. Тогава защо е изнесено горе? Аз едва го забелязах.
Приемам поправки. Това са моите две стотинки. :) Извинете, ако има грешки или повтарям колегите, но много бързах. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 7:13 pm Заглавие: |
|
|
kakto si gi podredil neshtata ostavat dupki nad liavoto menu, ot diasno na akvariuma i pod kontenta (predpolagam che kontenta shti e poveche ta sloji oshte text).
Ne e losho da pomislish kak da razshirish kontenta i da go radalechish vizualno ot novinite, a i da napravish novinite po kompaktni. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 12:27 pm Заглавие: |
|
|
Изписването на Българско Гражданско Общество с тези три надписа е ужасно, един е достатъчен. Асоциацията на която навежда снимката е елементарна и според мен неподходяща. Не може всичко да е толкова разхвърляно по екрана. Очератй си боксовете целите с контур. Според мен можеш да махнеш бакграунда под навигацията. Хедъра на Вести нито е центриран, нито е подравнен в ляво. Основното, което ти липсва е ред. А арта- според мен е в повече. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jd

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 11:16 pm Заглавие: |
|
|
харесва ми като цяло, въпреки че наистина както RoT е малко празничко.
бтв - имаш ли закупени права за тази снимка с рибките? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 2:07 am Заглавие: |
|
|
jd написа: | харесва ми като цяло, въпреки че наистина както RoT е малко празничко.
бтв - имаш ли закупени права за тази снимка с рибките? |
защото ако нямаш.... нали знаеш |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kalvera

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 10:33 am Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за коментарите, съгласен съм с повечето, и наистина са ми много полезни. Като се замисля нещата отиват към „НА НОВО”.
Цитат: | Доста растояние има между всичко |
Целта беше да има повече въздух, не исках нещата да са сбити.
Цитат: | По добре да е болд а? |
И защо да е болд?
Напълно съгласен с iDesign-er и ico.
Цитат: | Асоциацията на която навежда снимката е елементарна |
Какво като е елементарна?
По лошото е, че е „неподходяща”(в началото ми изглеждаше уместна, но като се замислих не е ). И освен това няма права. _________________ "Imagination is more important then knowledge" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 11:16 am Заглавие: |
|
|
da ti kaja i na men ne mi e iasno kak vurzvash ribkata izkochila ot tupkania akvarium s "Допитване до народа, който с гласуване трябва да изрази отношението си или да определи начина за решаване на проблем с общонационална значимост." :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kalvera

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 11:37 am Заглавие: |
|
|
Ами значи това е фондация, чийто цели са:
Развитие на гражданското общество чрез предоставянето на информация.
Развитие на общественото съзнание на българските граждани и...
Създаване на предпоставки за стимулирането на добрите обществени практики, които съществуват...
...
...
Тоест:
Развитие, промяна, прогрес, изразяване на лично мнение
Това, че референдум означава това, което казваш е така, но целта на хората, който са учредели фондацията е по-различна.
Млади, високо образовани хора, който са се заели с амбициозната цел - да променят статуквото.
Първото впечатление трябва да бъде за инициатива, която е започната от млади хора, но която е достатъчно важна и значима.
Не, че с тия риби съм успял да го постигна. Просто опит за нещо по различно. _________________ "Imagination is more important then knowledge" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 12:02 pm Заглавие: |
|
|
off
В този смисъл можеш да пробваш с шаранче, което се поглежда и открива, че е акула. :)
/off
Наистина сложна мисия и може би ще е по-подходящо нещо по-агресивно. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|