Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dEmON
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:26 am Заглавие: WAR is HERE! |
|
|
Абе, днеска се замислих над въпроса "аджеба, ние нали живеем в един 'мирен и развит' свят, защо има толкова много войни, колко са точно и къде са"... Разрових се насам-натам и реших да направя нещо като карта на конфликтите разни... поукрасих я, но в общи линии идеята е да се види къде и каква е сериозността им и да се разсее всяко съмнение за мирния и развит свят, в който си мислим, че живеем, и в който като коне с капаци си пасем.
Ето я и въпросната карта: http://datacommunity.hit.bg/war.jpg
Малко грънджа долу-вдясно трябва да го понамаля, че се набива на очи и да вкарам още текст и може би снимки с ужасите на войната, които сега ви спестих, но имам ясна представа къде да ги разположа и как.
Надявам се моята глупава на пръв поглед идея да има някакъв смисъл и за вас.
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 10:43 am Заглавие: |
|
|
Виж сега, мога да ти обясня причините за всичко това, но е много дълго и комплексно (около 20 машинописни страници) а много ме мързи от една страна, а от друга нямам време.
И все пак обърни внимание че в цивилизованите страни няма конфликти. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:08 pm Заглавие: |
|
|
az rekah 4e she e realna karta s granici i primerno gradacia ot toplo-julto kum 4erveno da kaem.... i otdolu legenda cvyat = stotin hilyadi izbiti...
tai celoto e nekak si tvurde kat party flayer...malko hard party..... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:15 pm Заглавие: |
|
|
панагонов , мисля че трябва да преразгледаш дефиницията за цивилизовани страни _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:34 pm Заглавие: |
|
|
ConcreteDonkey написа: | панагонов , мисля че трябва да преразгледаш дефиницията за цивилизовани страни |
И това е много дълга тема. Но е пряко свързана с първата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:46 pm Заглавие: |
|
|
ок , тогава да преразгледаме самата карта , тя е леко грешна :)
или можеби леко неточна - формално войната на корейския полуостров не е свършила , но реално там бойни действия не се водят , и не мисля че е коректно да се маркира като такава зона. _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 1:55 pm Заглавие: |
|
|
на фона на изтъркания фон и заглавие малко пригледно и изчистено ми стоят надписите WAR във континентите. може да дистортнеш зоните около конфликтните точки и да добавиш някакви картографски елементи - изобари, координатна система, туй-онуй - за шум отгоре..
после седиш, чакаш и като се появи подходяща тема тук постваш |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dEmON
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 8:41 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ви много за вниманието...
Целта на картата беше да прикове вниманието, не да е съвсем точна, не да е реалистична, като карта, а да ти отвори очите и да си кажеш - "брех, бедни ми Македонски..."
TIFF - Благодаря за идеята за дисторта... ще се опитам да поразвижа в тая насока нещата.
ConcreteDonkey - Да, прав си - военни действия наистина не се водят, но всичката армия на Северна и Южна Корея е струпана къде? На границата. Въоръжаването е държавен приоритет. Армиите съответно на Северна и Южна Корея са на 5 и 6 място в света по големина!
Цитат: | 1) Китай
2) САШ
3) Русия
4) Индия
5) Северна Корея
6) Южна Корея
7) Пакистан
8) Виетнам
9) Турция
10) Тайван |
minimiro - да, наистина - би изглеждало по-реалистично, но целта както споменах по-горе не е да е реалистично, а привличащо внимание, да... можете да го приемете и като плакат или нещо такова...
panagonov - там където няма червени точици, значи че съответната страна е ИНИЦИАТОР на конфликт някъде... :$ Русия, САЩ, Китай...
Благодаря ви отново...
dEmON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 8:44 pm Заглавие: |
|
|
Искам само да спомена че ВСВ формално още не е свършила - Япония и Русия не са подписали мирен договор.
;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dEmON
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 8:47 pm Заглавие: |
|
|
Imperial написа: | Искам само да спомена че ВСВ формално още не е свършила - Япония и Русия не са подписали мирен договор.
;) | :) факт... напрежение обаче няма в момента (дано и да няма никога повече де, въпреки че японците много са си патили във военно отношение от руснаците и имат страх от тях) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 10:46 pm Заглавие: |
|
|
dEmON написа: |
Цитат: | 1) Китай
2) САШ
3) Русия
4) Индия
5) Северна Корея
6) Южна Корея
7) Пакистан
8) Виетнам
9) Турция
10) Тайван |
dEmON |
Каква е тази статистика? Хора в армията или военна мощ?... ако не се лъжа Турця едно време /преди няколко години :)/ имаше най-голямата пехота в света..? :/
Смешничко би било в 21ви век да се определя силата на една армия по това колко човека са в нея...
... а, и между другото САЩ харчат повече пари за армията си от Русия и Китай взети заедно..... _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dEmON
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 11:36 pm Заглавие: |
|
|
Бройка... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 11:25 am Заглавие: |
|
|
аз от военности не разбирам, но...
това нещо хич не ми седи плакатно, има толкова много надребошлъчени детайли, особено във фона, че червените кръгчета и дори надписите по сушата се губят
такъв род плакати трябва да са много изчистени и ясни, да ти "треснат гранатата между очите" и... да не преличат на флаер за рейв или някакво там ел. парти _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|