Graphilla.com :: Преглед на тема - WAR is HERE!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

WAR is HERE!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dEmON

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:26 am    Заглавие: WAR is HERE! Отговорете с цитат

Абе, днеска се замислих над въпроса "аджеба, ние нали живеем в един 'мирен и развит' свят, защо има толкова много войни, колко са точно и къде са"... Разрових се насам-натам и реших да направя нещо като карта на конфликтите разни... поукрасих я, но в общи линии идеята е да се види къде и каква е сериозността им и да се разсее всяко съмнение за мирния и развит свят, в който си мислим, че живеем, и в който като коне с капаци си пасем.

Ето я и въпросната карта: http://datacommunity.hit.bg/war.jpg

Малко грънджа долу-вдясно трябва да го понамаля, че се набива на очи и да вкарам още текст и може би снимки с ужасите на войната, които сега ви спестих, но имам ясна представа къде да ги разположа и как.

Надявам се моята глупава на пръв поглед идея да има някакъв смисъл и за вас.

Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 10:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж сега, мога да ти обясня причините за всичко това, но е много дълго и комплексно (около 20 машинописни страници) а много ме мързи от една страна, а от друга нямам време.
И все пак обърни внимание че в цивилизованите страни няма конфликти.
Върнете се в началото
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

az rekah 4e she e realna karta s granici i primerno gradacia ot toplo-julto kum 4erveno da kaem.... i otdolu legenda cvyat = stotin hilyadi izbiti...

tai celoto e nekak si tvurde kat party flayer...malko hard party.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

панагонов , мисля че трябва да преразгледаш дефиницията за цивилизовани страни
panagonov

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ConcreteDonkey написа:
панагонов , мисля че трябва да преразгледаш дефиницията за цивилизовани страни

И това е много дълга тема. Но е пряко свързана с първата.
Върнете се в началото
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 12:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ок , тогава да преразгледаме самата карта , тя е леко грешна :)
или можеби леко неточна - формално войната на корейския полуостров не е свършила , но реално там бойни действия не се водят , и не мисля че е коректно да се маркира като такава зона.
TIFF

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 1:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

на фона на изтъркания фон и заглавие малко пригледно и изчистено ми стоят надписите WAR във континентите. може да дистортнеш зоните около конфликтните точки и да добавиш някакви картографски елементи - изобари, координатна система, туй-онуй - за шум отгоре..

после седиш, чакаш и като се появи подходяща тема тук постваш
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dEmON

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 8:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви много за вниманието...

Целта на картата беше да прикове вниманието, не да е съвсем точна, не да е реалистична, като карта, а да ти отвори очите и да си кажеш - "брех, бедни ми Македонски..."

TIFF - Благодаря за идеята за дисторта... ще се опитам да поразвижа в тая насока нещата.

ConcreteDonkey - Да, прав си - военни действия наистина не се водят, но всичката армия на Северна и Южна Корея е струпана къде? На границата. Въоръжаването е държавен приоритет. Армиите съответно на Северна и Южна Корея са на 5 и 6 място в света по големина!
Цитат:
1) Китай
2) САШ
3) Русия
4) Индия
5) Северна Корея
6) Южна Корея
7) Пакистан
8) Виетнам
9) Турция
10) Тайван

minimiro - да, наистина - би изглеждало по-реалистично, но целта както споменах по-горе не е да е реалистично, а привличащо внимание, да... можете да го приемете и като плакат или нещо такова...

panagonov - там където няма червени точици, значи че съответната страна е ИНИЦИАТОР на конфликт някъде... :$ Русия, САЩ, Китай...

Благодаря ви отново...
dEmON
Върнете се в началото
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 8:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам само да спомена че ВСВ формално още не е свършила - Япония и Русия не са подписали мирен договор.

;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dEmON

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 8:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Imperial написа:
Искам само да спомена че ВСВ формално още не е свършила - Япония и Русия не са подписали мирен договор.

;)
:) факт... напрежение обаче няма в момента (дано и да няма никога повече де, въпреки че японците много са си патили във военно отношение от руснаците и имат страх от тях)
Върнете се в началото
Дими

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 10:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dEmON написа:

Цитат:
1) Китай
2) САШ
3) Русия
4) Индия
5) Северна Корея
6) Южна Корея
7) Пакистан
8) Виетнам
9) Турция
10) Тайван

dEmON

Каква е тази статистика? Хора в армията или военна мощ?... ако не се лъжа Турця едно време /преди няколко години :)/ имаше най-голямата пехота в света..? :/
Смешничко би било в 21ви век да се определя силата на една армия по това колко човека са в нея...
... а, и между другото САЩ харчат повече пари за армията си от Русия и Китай взети заедно.....
dEmON

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 11:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бройка...
Върнете се в началото
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Мар 15, 2005 11:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз от военности не разбирам, но...

това нещо хич не ми седи плакатно, има толкова много надребошлъчени детайли, особено във фона, че червените кръгчета и дори надписите по сушата се губят

такъв род плакати трябва да са много изчистени и ясни, да ти "треснат гранатата между очите" и... да не преличат на флаер за рейв или някакво там ел. парти
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети