Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mim

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 12:37 pm Заглавие: няколко от последните ми снимки |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aD

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 2:23 pm Заглавие: |
|
|
Добри са, въпреки че композициите от 1 и 3 съм ги виждал и преди . 2 най ми хваща окото ама тия зацапвания и инвертването (нарочно ли са правени?) на тялото разсейват наприятно от важното в композицията т.е. ръката и извивката на тялото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 2:29 pm Заглавие: |
|
|
тия зацапвания на тялото във втората всъщност е силует на фотоапарат
признавам, автопортрет е
никак не ми се щеше да го махам, защото без него ми седи празно, а и ми допада ефекта на щампа
инвертването е нарочно и аз лично много си го харесвам
1 и 3 са ми от 1 серия с 1 колежка, тия са най-сполучливите и интересни кадри, мисля да направя пак някоя серия с нея, тъкмо ще й свикна още и тя ще свикне да я снимам и повечко ще се остави да я "моделирам" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aD

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 3:09 pm Заглавие: |
|
|
Aвтопортрет??? Поздравления ... не знам само как си нагласила светлината и камерата сама... истинско геройство.
Колкото за зацапването .. видях наистина че е фотоапарат ама все още не съм убеден че трябва да е там.
Иначе модела вече е бил "моделиран" достатъчно като гледам 1 .. за да те остави да фокусираш добре при дълбочина на фокуса от половин сантиметър. Аз имам подобни екперименти с приятелката ми ама седи ли диването и 5 сек. неподвижно че да я снимаш като хората.. утре ще сканирам и поустна да видиш все пак резултата. ;-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 3:25 pm Заглавие: |
|
|
пускай
та за автопортрета:
зад мен има 1 малка нощна лампа, която сочи директно към мен, но цялата е скрита отзад
от моето ляво има слаба улична светлина от прозорец, точно пред мен е фотоапарата на статив, гледащ към огледало
т.е. аз снимам образа в огледалото
обективът е 135мм на около 6м фокусиран при бленда 16 или 8 не си спомням щото и в двата варианта снимах, филмът е фуджи супериа 200
сканирано от негатива и обработено в шопа. Тъмно вишневочервен леър върху основната снимка и Exclusion ефект върху него, с допълнителна обработка с бърн тул, додж, спонг, стамп, и бръш за да се подсили контраста на червеното и фона със зеленикав оттенък |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aD

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 3:54 pm Заглавие: |
|
|
Добра техника. При бленда 16 и фуджи 200 не ти ли беше много бавна скороста.. аз очаквам 4-6 сек при тази светлина.
Бтв как се държат тия суперии на фуджи в по-лоши условия като мъгла, сняг или мрачен ден. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 3:54 pm Заглавие: |
|
|
N1 nice :))) za drugite moje i oshte ...siguren sum _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 5:50 pm Заглавие: |
|
|
aD написа: | При бленда 16 и фуджи 200 не ти ли беше много бавна скороста.. аз очаквам 4-6 сек при тази светлина.
Бтв как се държат тия суперии на фуджи в по-лоши условия като мъгла, сняг или мрачен ден. |
Чудех се какво съм забравила, а то скоростта
на 1 секунда е снимано
трябваше ми само светлото петно по ръката и контура
а и от прозореца влизаше доста светлина, даже мислех, че ще е много
имаше и някои кадри на по 1/4 сек и незнам дали не е от тях
фуджито се държи перфектно във всякакви ситуации стига да се експонира правилно, доста често си мъкна статива със себе си
по принцип в мъгла и сняг е доста по светло при същата осветеност без мъглата и снега, а за мрачен ден просто си трябва статив, тогава май е по-добре за ЧБ филм, а не фуджи или десатурейшън, но е различно от това да се снима на ЧБ филм
хубаво е в мрачен ден за портрети заради меката светлина, или да не се снима небе изобщо, защото става бяло преекспонирано, а земя, дървета, къщи и т.н. стават тъмни |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aD

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 6:58 pm Заглавие: |
|
|
Скоро една Кодак Голд ми прецака цяла серия от добри фотографии в Родопите. Горката изобщо не можа да разбере защо е толкова светло наоколо... не можа да изкара добър контраст и в последсвие и цветовете се десатурейтнаха .. и за мене останаха мъките по оправянето им във фотошопа. Имам снимки underexpose-ирани със 2 стъпки, на които съм намалявал брайтнеса със 20% за да го вкарам в някви приемливи граници.
Имам една теория и за фалшивите ленти и аматиорите във студията ама можеш ли да кажеш какво точно е със сигурност. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2003 8:40 pm Заглавие: |
|
|
нямам добри впечатления от Кодак голд, май само 1 снимка съм извадила свястна с тоя филм и то при идеална осветеност и сняг (максимална бленда и скорост)
Агфа вади много кафеви цветове, а Коника - студени синьо-зелени
за експозиция - кажи с какъв апарат снимаш
при мен всички настройки са ръчни - снимам с Практика МТЛ3 и всичко е според светломера и с корекции спрямо това, което искам
трябваше си време да свикна
все още имам недоекспонирани или преекспонирани кадри, но е нормално мисля
филмите след снимането само ги проявявам и сканирам, снимки не копирам, защото колкото и да е добър кописта се губи много само заради по-слабата чувствителност на хартията, а ако кописта е калпав - става мазало
ако искам нещо на хартия печатам на принтерна фотохартия и мастиленоструен принтер, вади як детайл в тъмните и светлите части
за това скенер и корекции в шопа
пробвах да копирам от обработен файл в цифрово фото, но се губят детайли точно заради чувствителността на хартията, все пак там не се работи с мастила
примерно от снимките 1 и 3 са с много малко корекции в шопа, само са чистени прашинки от сканирането и кадриране в 1
да не говорим че дам ли си филма за копиране и после ми го връщат надран и с отпечатъци от пръсти и ми отварят двойна работа при сканиране
ако можех сама да си проявявам цветните филми сигурно и това щях да правя
за цифрови фотоапарати не ми се мисли още, доста хляб имат да ядат, не че не е възможно, но цена-качество мен не ме задоволяват, нищо че е по-удобно |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aD

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2003 6:48 pm Заглавие: |
|
|
Ай както ти бях обещал поуствам 2 сходни композиции.
Фотоапарат: Sigma SA7, леща Sigma 27-80
Първата снимка .. филм:Fudji Sensia, дневна светлина и светкавица
Втората ... филм Ilford XP2 black&white,yellow filter и дневна светлина
Модела е приятелката ми. Сканирани са от снимки и оправяни във Photoshop.

Последната промяна е направена от aD на Пон Мар 10, 2003 3:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2003 3:12 pm Заглавие: |
|
|
втората нещо не се вижда
първата ми допада и като обработка, с 1 изключение
мръдваш фокусираното око на дясно и влиза и другото малко повече в кадър, така и това, което ти е на фокус няма да е заковано точно в центъра и ще има повече въздух пред него |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aD

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2003 4:16 pm Заглавие: |
|
|
Моя грешка .. вече и втората се вижда.
Съгласен съм за композицията на първата ... бях изкушен да включа малко коса на преден план и съответно и окото отиде по в средата.
Ама то и мойто стои ли мирно .. какво ли не и пречи от шума ма минаващи автомобили до прелитащи наблизо мушици и малко претупана стана работата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2003 4:22 pm Заглавие: |
|
|
ех, че капризен модел си имаш :))
втората и тя ми харесва, ма може и там да вкараш въздух пред погледа |
|