Graphilla.com :: Преглед на тема - Професионалон мнение за лого.

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Професионалон мнение за лого.

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
altravista

МнениеПуснато на: Пон Фев 28, 2005 1:21 am    Заглавие: Професионалон мнение за лого. Отговорете с цитат

Здравейте на всички, шапка ви свалям.
Търся професионално мнение за това лого. То няма претенции за издържаност, правено е от мен за собствената ми фирма преди доста време. Изобщо съм загубил критерий за него. Вече ми е омръзнало и обмислям идеята за нещо радикално ново. Но клиентите ми са свикнали с него и се чудя какво да правя, та тъй, ще са от полза всякакви впечатления.
Фирмата се занимава с архитектура.
Altravista на италяно означава друг поглед.

Извинете ме за лошото качество на jpg-ците, не ми се ще да товаря форума, та са малко недъгави. Със здраве.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TIFF

МнениеПуснато на: Пон Фев 28, 2005 1:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ами ако го беше пуснал тук като някакъв проект, предодполагам, че реакцията на повечето профове тук щеше да бъде "не става" или "наново"...

не знам с какво се занимава фирмата, и трудно забелязвам какво изобразява логото, но ще повлека крак с най-очебийните дефекти:

1) тея черти (координати?!?) къде свършват?
2) забелязваш ли, че някои от елементите в цветния вариант просто липсват в черно-белия

логото определени тряба да се освежи (най-малкото)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
altravista

МнениеПуснато на: Пон Фев 28, 2005 1:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъй де, ние архитектите все гледаме да набутаме някаква координатна система във всичко ... и да й се чете началото, па за края ....
Значи ако решим, че това са осите х и у, те не свършват. На картинката свършват там, където е резнато jpg-то, трябваше да оставя малко бяло наоколо, но не знам защо реших, че фонът във форума е бял.
Ако има смисъл, ще си поиграя повече.
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2005 1:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма нужда от толкова елементи, не ползвай оутлайн тайпо, подбери правилен цвят, непремено ли трябва да има графичен символ?... непрофесионалното ми мнение е че можеш да започнеш наново! професионалното ми мнение е че това не е лого!
altravista

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2005 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок, благодаря :)
Ще ми се да има графичен елемент, иначе трябва да е авторски шрифт, а дотам не съм дорасъл. И в никакъв случай да не е капител ...
Ще покопая на почивки.
Върнете се в началото
jona

Местожителство: pazardjik/sofia

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2005 8:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма нужда от толкова елементи, не ползвай оутлайн тайпо, подбери правилен цвят, непремено ли трябва да има графичен символ?... непрофесионалното ми мнение е че можеш да започнеш наново! професионалното ми мнение е че това не е лого!
[/quote]
слушай implant много може да ти помогне
от мене- забрави за gradient
и до три елемента
ше стане
altravista

МнениеПуснато на: Вто Мар 01, 2005 9:33 pm    Заглавие: Хрумки Отговорете с цитат

Три хрумки:

Второто е заиграване с Модулор.
Третото си е лигня с Модулор :p
Eто ref:
Върнете се в началото
ivkata

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2005 1:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

abe vse si mislia,che arhitektite triabva vse poveche i poveche da nabliagat na "izchistenite" tvorenia ;)
prof. Joltovski : "Prekrasnoto e vinagi prosto.Obache da se stroi (a i spored men ne samo da se stroi..) prosto i krasivo e mn trudno..."
arh. Vesnin : "Idealnoto e arhitekturnata tvorba da bqde traina,prosta,ikonomichna i krasiva....."
I v tozi red na misli i logoto predstaviashto takava firma triabva da e takova...
A 3-toto naistina ne mi haresva.... Lio Korbusie dobre go e izmislil.....ama neshto ne se vrqzva sqs srednite stoinoste na visochinata na choveka v Evropa............. :(
ne se vrqzva toia Modulor s koncepciata na "Altravista" spored men.......

Citati vzeti ot "Osnovi na Arh. Proektirane" - Popov
Ne sqm prof,a studentka po arhitektura,koiato e napravila 2 loga prez jivota si....... ;P
Moite uvajenia,kato kqm bqdesht kolega
USPEH!
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2005 2:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

edin savet... prosto namerete chovek deto rabutata mu e da se zanimava s logotype i mu platete za da vi napravi logo.

Vse pak se ochakva az ako tragna da stroia ia kashta i vanshen nujnik da ne si go proektiram sam... nali taka...
altravista

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2005 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Vse pak se ochakva az ako tragna da stroia ia kashta i vanshen nujnik da ne si go proektiram sam... nali taka...

Естествено и най-вероятно ще се обърна към професионалист. Това обаче не означава, че ако темата архитектура ви е интересна не може да направите стъпки в изучаването на нейната азбука. А сигурно на всеки понякога му се повръща от собствената му професия.
Целта на тези постинги е не да добия някакви права тук, не да изискам от някого да ми помогне да си направя лого, а да добия представа за А и Б на логотипа. Четенето и самообучението не отпада, но трябва да се подкрепи с практика.
И така, тези неща ги нарекох хрумки, не опит за лого, не ги считам за сериозни. Постнах тук, за да чуя нещо конкретно като коментар, без да го очаквам задължително. На който не му е интересно няма да чете темата или пише по нея...
Ако с нещо нарушавам някакви писани или неписани правила на форума, моля да ме предупредите.

Цитат:
ne se vrqzva toia Modulor s koncepciata na "Altravista" spored men.......

Модулор на Корбюзие е знак в архитектурата, защото е емблематичен. Същото е и логото.
Огделен е въпросът, че това си беше чист майтап.[/quote]
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2005 4:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

spoko de , nema problemi... tona mi v gornia post ne e nito nazidatelen, nito agresiven.. prosto konstativen...
ivkata

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2005 11:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Kogato satanistite obrqshtat krqsta naopaki,znachi che huliat boga..........a kakvo znachi kogato obqrnesh znameto na edna dqrjava?
Hme ...........a kakvo li znachi obrqshtaneto na emblematikata?
Ne mi se karai,uvajavam truda ti......
Znam che si se izgabarkal s Modulora,ti sam go kaza,az vse oshte moga da cheta............
Върнете се в началото
altravista

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2005 3:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
a kakvo li znachi obrqshtaneto na emblematikata?

Друг поглед ... виждаш всичко с краката нагоре.
Върнете се в началото
altravista

МнениеПуснато на: Съб Мар 05, 2005 8:25 pm    Заглавие: Ъъъъ ... такова Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети