Graphilla.com :: Преглед на тема - Ето и от мен едно фото

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ето и от мен едно фото

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Rostislav

Местожителство: PLOVDIV

МнениеПуснато на: Пет Мар 04, 2005 11:56 pm    Заглавие: Ето и от мен едно фото Отговорете с цитат

Искам само да знаете че това са ми първите снимки, кажете какво и каде съм объркал

Rostislav

МнениеПуснато на: Съб Мар 05, 2005 12:04 am    Заглавие: Ето и още едни Отговорете с цитат

Rostislav

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2005 7:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Kam temata nqma interes, taka 4e molq moderatorite da q iztriqt
ironhacker

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 12:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо бе..на мене ми харесват :) Само, че ме е яд, защото на първата айше оод трябваше да е в центъра ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2005 11:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

още работа те чака
FotoGraff

Местожителство: 2nd Floor

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2005 1:34 pm    Заглавие: Re: Ето и от мен едно фото Отговорете с цитат

Rostislav написа:
Искам само да знаете че това са ми първите снимки, кажете какво и къде съм объркал

Втората снимка (F1000037) бива според мен. Има настроение - тъжно, тягостно може би... но е малко безлична като визия... идеята трябва да е ясна определена... ако искаш да е тягостно подтискащо настроението от тези жици, стълбове, релси , заводи... вкарай черно, дай сиво в сивото и сиво в бялото:

а ако и върха отзад се вижда по-добре... той се противопоставя, като така уравновесява и завършва композицията, която при теб е само вертикална (горе небе - по средата сгради - долу релси) и я прави диагонална. АКО НЕ искаш да е тягостно - не е ясно какво искаш въобше да покажеш...
А за другите снимки... не знам какво трябва да показва. Може би за хора като мен, които в даден момент от живота си (хубави моменти !!)са живели е ПЛОВДИВ - носят няква романтика... но това е заслуга на местата, който си снимал, а не на теб или на фотографията, която показваш и тогава това са само едни снимки за спомен и отиват за семеен албум или за е-майл до приятел в чужбина... но нищо повече...

'баси поста дет са получи

П.П. Ама хубави черни рамчици си им сложил и хубави малки буквички! Бравос ! ЕРАЛЛА : да не вземе някой да краде снимките. Или пък да се зачуди кой ли е аФтора на тез ТВОРБИ!!! АВЕ ХОРА какви да тези ПОЛОВИН МЕГАБАИТОВИ СНИМКИ ами че то и от 150-250МБ (мах) се види достатъчно... А и малко компресия да сложиш (на монитор не се забелязва, а ако някой поиска да разпечата творбата ти - ше трябва да те потърси, да те попита, да заплати :) не е страшно.... http://roscko.hit.bg/Photography/Untitled-1.JPG например от 532КВ може да се побере и на 240МВ без никой да разбере....
ХОРА пестете трафика на другите ако не искате да ви заобикалят темите и постовете !!
ben

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2005 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
...от 532КВ може да се побере и на 240МВ без никой да разбере

и то колко пъти, ехехеееей ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
FotoGraff

Местожителство: 2nd Floor

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2005 2:38 pm    Заглавие: ГРЕШКА!!! Отговорете с цитат

ХЕ-ХЕ верно ще се събере към 480 пъти... :)

ама печатна грешка МВ -> КВ...
печатна-печатна ама ... като не може да се поправи ... ставаш за майтап....
Та някой знае ли, защо не могат да се редактират собствените постове в този форум...? За първи път виждам такова нещо ?!?! Чудно ми е ??
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2005 2:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

след малко ща зарадвам с ЛС
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2005 4:14 pm    Заглавие: Re: ГРЕШКА!!! Отговорете с цитат

FotoGraff написа:
Та някой знае ли, защо не могат да се редактират собствените постове в този форум...? За първи път виждам такова нещо ?!?! Чудно ми е ??

Твоите коментари триябва да стоят недокоснати! Бисер след бисер...
kompot

МнениеПуснато на: Чет Мар 17, 2005 12:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
малко безлична като визия... идеята трябва да е ясна определена... ако искаш да е тягостно подтискащо настроението от тези жици, стълбове, релси , заводи... вкарай черно, дай сиво в сивото и сиво в бялото:

а ако и върха отзад се вижда по-добре... той се противопоставя, като така уравновесява и завършва композицията, която при теб е само вертикална (горе небе - по средата сгради - долу релси) и я прави диагонална. АКО НЕ искаш да е тягостно - не е ясно какво искаш въобше да покажеш...

az kat edin laik w foto profesiata wi mola da mi obiasnite kak 4oweka trea
wkara siwo w siwoto. a i tuka niastu s kompoziciata mi sa zawi swiat. Pomognete pls.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rostislav

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 6:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Eto o6te edna

Rostislav

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 11:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе вчера си взех апарат и сега радвам..ето още една

mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 12:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

фотографията иска мислене, не само снимане на каквото ти падне пред обектива
а после и селекциониране от камарата за да извадиш 1-2 Кадъра
поснимай повечко и ни покажи това, което смяташ за най-добро, но извадено не 2 от 3, а 2 от 200
SoulSeller

Местожителство: Марс

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 4:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

фотографията иска мислене, не само снимане на каквото ти падне пред обектива ...

С позволение на мим :?)

Аз бих искал да допълня нещичко.
Фотографията е, като изобразителносто изкуство. МацЪ*ш с четката, това което мислиш, това което чувстваш, това което виждаш. Стремиш се това, което си надраскал да е макс. точно, с това което ти е в главата. Показваш форми, действия, случки. Всичко това с помоща на четката и няколко тубички боя. И При фотографията го има всичко това, но ги няма боичките. Затова хората казват, че Тя (фотографията) е изкуство на работа със светлината. Това което мислиш, това което чувстваш и това което виждаш. Е много различно от това, което вижда и мисли филма или диг. матраца. Трябват ти доста технически познания. Трябват ти доста изхабени ленти и диг. карти. Много часове мислене.. 'защо така стана' 'ама то така беше, а стана иначе' Това е процес, който си зависи само от теб, от твоето желание и време, което си готов да отделиш. Ако всичко това е на лице (бе заедно ли се пише това) То след няколко месеца, снимките ще са ти коренно различни, от тези които показваш сега.

Много успех и наслука с новият ти апарат. И следващия път да ни/се зарадваш с по-добри творби.

Поздрави!

Изгубен в празен кадър влизам. Престорено се усмихвам. Грозни цветове в красиви рамки. Празни светове в очите жадни
Престорено смисъл виждам. Къде се намирам? Заспивам или лудостта откривам?

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
SoulSeller

Местожителство: Марс

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 4:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

изобразителносто -> изобразителното

какво пиша и аз... Къде ми е главата :-/

Изгубен в празен кадър влизам. Престорено се усмихвам. Грозни цветове в красиви рамки. Празни светове в очите жадни
Престорено смисъл виждам. Къде се намирам? Заспивам или лудостта откривам?

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Rostislav

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 8:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Da naistina e taka trqbva da pomislq pove4e predi da snimam, 4esno da vi kaja, edinstvenoto ne6to za koeto mislq predi da natisna spusyka e kak
6te izglejda snimkata i dali 6te predade 4uvstvoto koeto az iskam, a tov 4uvstvo ponqkoga e trudno da se obqsni. Razglejdam snimki na dobri fotografi, pone po mneniqta na horata, imame dobra kompoziciq i cqlostna viziq no ne vinagi shva6tam zamisyla, edinstvenoto ne6to koeto moga da napravq togava e da se zamislq kakvo me kara da 4uvstvam tazi snimka, ako e ni6to veroqtno snimkata e napravena bez mnogo mnogo mislene.A snimkite ne gi otbiram 2 ot 3 , no qvno takova vpe4atlenie se e syzdalo 6te se staraq.
Blagodarq za pomo6ta:)
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети