Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Io_the_STEALTH

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 3:36 pm Заглавие: Въпрос: Визуализация на 3(4)D масив от числа? |
|
|
Имам числен масив от числа подредени в някакъв ред (съответния може да бъде променен - получен е от друг софтуер) представляващи стоиности на точки от равнина x,y и z, които се изменят с течение на времето t. Интересува ме как да export-а фаила (масива) за да мога после автоматично да го inport-на в програма която да го разчете и коя програма би могла да го направи. Съответния може да се ограничи и до 3D масив и в последствие да се насложат кадрите (t).
Съответната работа ръчно неможе да се свърши или поне не за достатъчно кратко време :) - масива е с размери 1000х1000х1000 с толеранс на стоиностите от 0-10 000 и е около 100-тина фрема ...
Ако някои има идеи моля да сподели.
П.С. Рендер времето и хардуера не е от 1-востепенна важност. _________________ "Винаги когато хората ме хвалят много се притеснява, че когато свършат да го правят ще са пропуснали нещо" - Жул Верн
_________________ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 3:57 pm Заглавие: |
|
|
Samo Vertex Clod li imash? _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 3:58 pm Заглавие: |
|
|
*Cloud iskah da kazha :)) _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Io_the_STEALTH

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 7:03 pm Заглавие: |
|
|
Масива е получен чрез програма за смятане (нещо от сотра на MatLab) - имам само разположение на точките - единствено Z параметрите се менят във времето, няма включени криви и заобляния. _________________ "Винаги когато хората ме хвалят много се притеснява, че когато свършат да го правят ще са пропуснали нещо" - Жул Верн
_________________ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 7:29 pm Заглавие: |
|
|
Mozhe bi shte ti e ot pomosht towa:
http://netghost.narod.ru/gff/vendspec/waveobj/obj_spec.txt
.OBJ e edin ot nai-populyarnite ASCII file formati. Ima wariant da exportnesh wseki frame kato otdelen geometry file, koito sled towa da budat importnati wuw sequence.
Wuprosut e, che pri polozhenie, che imash samo edin oblak, nyama da imash faces, koito da se renderirat. Da razchitash na 3D software da ti wuzstanowi geometria ot oblak (i to ot promenyashta se s wremeto geometrya) e malko riskowano :) _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Io_the_STEALTH

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 7:40 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря,
Тези дни ще тестваме да изкараме или променим масива с тези показатели и се надявам да стане, в последствие може би ще бъде поредактирано ...
По-добре рисковано, но възможно от колкото сигурно, но непосилно ...
Другия вариант които тествахме бе, съответния масив да се пресметне през пълния пакет на MatLab-а и от там да изкара изборажението, но за съжаление съответното не е задоволително като качество, а и за всеки кадър пресмята наново цялата формула - губи около 2-3 пъти повече време ...
П.С. Ако номерираме всяка от точките, мисля, че в последствие ще може да се свържат автоматично, за да се получат повърхнини ... _________________ "Винаги когато хората ме хвалят много се притеснява, че когато свършат да го правят ще са пропуснали нещо" - Жул Верн
_________________ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|