Graphilla.com :: Преглед на тема - Коса + Motion Blur във VRay ?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Коса + Motion Blur във VRay ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Съб Мар 19, 2005 11:07 pm    Заглавие: Коса + Motion Blur във VRay ? Отговорете с цитат

условието :

Motion Blur на коса ( не геометрична ) в комбинация с VRay.

Пробвах:

mblur от /effects
image mblur

Vray mblur - няма смисъл даже...

Multipass Effect на камерата - работи но е нечовешки бавно... интересува ме практично решение за рендер на анимация в голяма резолюция.
Великото напредване на технологиите май още не се е случило. Ако някой ме опровергае специално за този проблем, ще съм много благодарен.
10x
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 2:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ще прощавате за ламЕрския въпрос - по-скоро предположение....
не може ли да се изренди на отделен пас косата и после в пост-а да се обработи и добави отгоре...най-грубо казано...рендваш един път косата дет си е сцената...после отделен пас за косата със алфа..в поста: на отделената коса много грубо казано :) яко блър дирекционен примерно :Р и се слага отгоре в/у нормалния кадър ... може аз нещо да не съм разбрал де..сори предварително ако(много вероятно) тъпото предложение :)
Bio

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 12:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

няма как да стане тогава със сенките от косата в/у лицето. с дирекционния блър също ще е тегаво при по-активна анимация, ще трябва почти на всеки фрейм да се сетва посока и сила.

Blur Студио си правят анимациите също с MAX. Не може да няма начин, може би номера е че рендват с Brasil r/s. Ще трябва да проверя как стоят нещата там май.
Coldblooded

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 12:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хм..сенките защо да са проблем..единствено няма да са блърнати...но..тогава рендваш на пас и сенките....
т.е. имаш нормален кадър с всичко, пас със косата и пас със сенките на косата....На нормалния кадър си имаш сичко - сенки коса и т.н. и после си добавяш отгоре двата паса за сенките и косата..ами ако сложиш на пас-а с косата image motion blur от пост-а?
като цяло си мисля че би трябвало да се разбие кадъра на пасове и после да се обработват.....но колко е вярно :/
успех!
Coldblooded

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 1:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

а и едно чисто техническо предположение..не съм го пробвал, но мисля би било възможно....
значи на АЕ..За да си ускориш работата с директа, мисля, че ако се използва Add expresion или Motion Math-a
т.е. тракваш косата(примерно за да е по лесно щото как се траква коса не ми се мисли...можеш да направиш отделен рендер на някакъв маркер...после тракваш движението на маркера и го задаваш да е за движението на някакъв леар..се тая(няма да се вижда), после за силата на дирекционни блър, като числото би трябвало да е нещо от сорта на колко е голямо изместването от кадър х до кадър х+1 на леара дето си му тракнал позицията...мисля че мога да успея да измисля и някаква формула, ма...:/ т.к. аз от програмиране не чаткам нищо, може да се окаже че си говоря на вятъра....макар че това е нещо като ръчно направен image motion blur.... може би нещо подобно може да се направи и за посоката, но пък ако искаш можеш да си оставиш свободна...
сори че така брутално пълня темата с някакви безсмислици в общи линии, ма обичам подобни челинджи :Р
Coldblooded

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 1:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

то формулата :Р много просто ..не се бях замислил..
d=sqrt[sqr(x1-x)+sqr(y1-y)]

където d е разстоянието изминато на тракнатия регион/леар
х1их са съответно координатите за позицията Х в сегашния кадъра и предхождашия го..същото е за у1 и у....
и примерно в зависимост от големината на кадъра d може да се раздели на квото си решиш...то е относително...
формулата е при условие че х1>х и у1>у...като се програмира трябва да се направи проверка.....
са ако има някой дето чатка повече от мен в програмирането за С да каже как са пише...аз мога за паскал..май :)) до колкото си спомнян нещата де...:Р
Coldblooded

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 1:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хаха..последно пиша...иначе мисля пак може да се фейкне и в псот-а просто като копираш леара с косата няколко пъти и секи го дръпнеш с кадър назад с по малка прозрачност...
аде стига съм писал...:)) сори..приемете го като наваксване за миналите дни
abbadon

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 2:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

s tova probva li?
http://www.revisionfx.com/mblur.htm
Bethoven

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 2:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Cold... от това дето го казваш... мноооого по лесно ще е косата просто да стане геометрия... :)

Био... предчуствам компромис номер 2 - без м.блур на косата ;)
Bio

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 2:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и realsmart съм пробвал, трябва да имаш косата на alpha канал щото иначе о,азва фона. и дори с алфа пак прецаква нещата при по-бързо движение, motion детектора почва да измисля неща дето ги няма. кофти.

......

"Био... предчуствам компромис номер 2 - без м.блур на косата ;)"

не става... ако има mblur на тялото и главата а на косата няма, просто изглежда отвратително. А ако не се ползва MBlur въобще, зверски стробира - неприятна гледка.

И Brazil пробвах.и там не става.

Ако някой има инфо как са правени технически филмите In the Rough и Gopher's broke да прати линк :))
abbadon

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 3:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Ако някой има инфо как са правени технически филмите In the Rough и Gopher's broke да прати линк :))

ami nai dobre da gi pitash ;)

CarlosA - nickname v CGTalk
Carlos Anguiano
Character TD Blur Stuidos

http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=201801&page=1&pp=15
Bio

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 6:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Получи се, сработи Gbufera ot effects menu , преди зверски ми забиваще на всеки рендер при генерация на Motion Vector-ите.
abbaddon - мерси човече, обадих се на Карлос и той каза че трябва да работи GBuffer-a което ме мотивира да попреинсталирам това онова и нещата тръгнаха. От това което той ми писа обаче останах с впечатлението че изобщо не използват HairFX в Blur. Най вероятно покрай SpluterFish си ползват Shave and Haircut.

Мерци на хората които се ангажираха с проблема :)
abbadon

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 3:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Kato zavarshite proekta ne zabraviai da kajesh da gledame po TV-to ;)
requiem

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 3:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе то май Bio по кината ще го пуска.
Bethoven

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 3:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:)))
evil_kornholio

Местожителство: earth-Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 11:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Az polzvam RealSmart Motion Blur na re:Vision v post i stava dosta dobre, za kosa mislja che ste e idealno, dobra ideja e da ti e na otdelen pas smjatana
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети