auslander
|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 5:57 pm Заглавие: молба към фотографите за съвет... |
|
|
...извинявам се, предполагам, че има доста инфо в нета, но аз като лаик в областта просто не съм в състояние да формулирам и търсенето си с правилните термини... :(
въпросът е следният - търси се вариант за сдобиване с Canon EOS 300D или друг цифров Canon, чиито обективи да са съвместими с тези на аналоговата EOS серия... ако някой ме насочи кои са такива, а още по-добре - ако ме ориентира и къде е по-изгодно да се купи (в чужбина или в Бг), ще заслужи вечната ми признателност
благодаря! _________________ ...sleepwalking... |
|
n1x0n
|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 8:50 pm Заглавие: Re: молба към фотографите за съвет... |
|
|
Значи всички обективи на Канон, които стават за филмови тела, стават и на цифровите. Има обратното разминаване, произвеждат се няколко обектива, които са предназначени за цифрови тела с по-малък сензор /10D, 20D, 300D, 350D/ и не стават за филмовите тела. Тяхното обозначение е EF-S.
Ако решиш да купуваш Sigma обектив - задължително тествай преди да купиш, зашото има проблеми със съвместимостта понякога.
Пазаруването от чужбина както винаги е по-евтино :-), но има един компромисен вариант etronicsbg.com който може да ти свърши работа.
300D не знам още има ли го нов, по-добре гледай за 350Д е моя съвет. _________________ Veritas † Aequitas |
|