Graphilla.com :: Преглед на тема - Миша болест

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Миша болест

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 17, 2005 4:44 pm    Заглавие: Миша болест Отговорете с цитат

ммм... става въпрос за един синдром, който още миналото десетилетие е установен да се случва на хора, които прекаляват с работата с компютърни мишки.

http://www.ninds.nih.gov/disorders/carpal_tunnel/detail_carpal_tunnel.htm

Някой да знае подобни операции да се правят в БГ, и дали има лекари, които да са наясно с подобно лечение? Както пише горе, това била една от най-честите операции в САЩ, а тука имаме смятам добри хирурзи, дали не могат да помогнат и в този случай?
Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Апр 17, 2005 6:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

i tova kakuv procent ot horata go poluchavat znae li se.. sigurno pod 10% ..

pa i vinagi mojesh da se fanesh na stroej .. tam nai mnogo da se izsipesh ot skeleto ..
piks

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 12:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди година и повече ми оперираха показалеца на дясната ръка.
Хирургът не ми спомена за никава "миша болест",
вероятно щото не я е чувал :)))
но съм 100% сигурна, че има връзка с употребата на мишка.

Не мисля, че в България има специализирани хирурзи или каквито и да е било специалисти по тази болест.
Ако се налага оперативна намеса всеки хирург ще ти свърши работа, не мисля че е сложна операция.
Колкото за лечние...това вече едва ли има тук :(

Мога да споделя, че е доста неприятна история и до сега при пренатоварване започва да ме боли ръката доста неприятно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vrabchev

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 12:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен преди 4 години ми оперираха китката. Имаше някакво натрупване което се получавало точно от подобни неща. Често повтарящи се движения. Може и от мишката да е било. Болеше ме ръката, все едно е счупена. трудно работех, но пък бързо мина след операцията, което продължи около 30 минутки. от тогава това нещо не ми се е появявало повторно, въпреки че ми казаха че има вероятност да напомни за себе си.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
На мен преди 4 години ми оперираха китката. Имаше някакво натрупване което се получавало точно от подобни неща. Често повтарящи се движения. Може и от мишката да е било. Болеше ме ръката, все едно е счупена. трудно работех, но пък бързо мина след операцията, което продължи около 30 минутки. от тогава това нещо не ми се е появявало повторно, въпреки че ми казаха че има вероятност да напомни за себе си.

не беше ли това тъй нареченият тендовагенит ..

бтв и аз имах период в който китката ме боля ужасно .. ходих с ластичен бинт сума време .. после затихна ..
Add

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 2:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето всичките ви заболявания;), а тук - oбяснението

mozak

Местожителство: Carbon City

МнениеПуснато на: Сря Апр 20, 2005 12:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Братовчетка ми работи в телефонна компания в америка и седи по цял ден на компютър, докато един ден не я заболял врата и отишла на лекар които и казал че е от мишката!!! От мишката е възможно да ти се схване не само врата а и китката и рамота... това са думи не лекар!
За това аз си зех мишка за 80лв.

В америка в момента се продават "медицински" мишки които са с различни размери за различните раце и са с специална форма талка че да не изморяват раката! Струват по 100$

това е което знам :)
Дано сам ти помогнал Nixon
Demetrii

МнениеПуснато на: Чет Апр 21, 2005 2:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И мен ме боли китката. Много явно си личи как е подута. Някакво натрупване или не знам какво е. За това си купих таблет и забравих за случката. :)
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Чет Апр 21, 2005 4:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Demetrii написа:
И мен ме боли китката. Много явно си личи как е подута. Някакво натрупване или не знам какво е. За това си купих таблет и забравих за случката. :)

TRUE:) viva Wacom:)
Mutra

Местожителство: sofia-bourgas

МнениеПуснато на: Пет Апр 22, 2005 9:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ako po4iwate ot wreme na wreme i sportuwate poniakoga shte imate po-malko problemi. Zna4itelno po-dobar variant ot towa da hodite da wi rejat.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети