Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nixon

|
Пуснато на: Нед Апр 17, 2005 4:44 pm Заглавие: Миша болест |
|
|
ммм... става въпрос за един синдром, който още миналото десетилетие е установен да се случва на хора, които прекаляват с работата с компютърни мишки.
http://www.ninds.nih.gov/disorders/carpal_tunnel/detail_carpal_tunnel.htm
Някой да знае подобни операции да се правят в БГ, и дали има лекари, които да са наясно с подобно лечение? Както пише горе, това била една от най-честите операции в САЩ, а тука имаме смятам добри хирурзи, дали не могат да помогнат и в този случай? _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Нед Апр 17, 2005 6:04 pm Заглавие: |
|
|
i tova kakuv procent ot horata go poluchavat znae li se.. sigurno pod 10% ..
pa i vinagi mojesh da se fanesh na stroej .. tam nai mnogo da se izsipesh ot skeleto .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 12:06 pm Заглавие: |
|
|
Преди година и повече ми оперираха показалеца на дясната ръка.
Хирургът не ми спомена за никава "миша болест",
вероятно щото не я е чувал :)))
но съм 100% сигурна, че има връзка с употребата на мишка.
Не мисля, че в България има специализирани хирурзи или каквито и да е било специалисти по тази болест.
Ако се налага оперативна намеса всеки хирург ще ти свърши работа, не мисля че е сложна операция.
Колкото за лечние...това вече едва ли има тук :(
Мога да споделя, че е доста неприятна история и до сега при пренатоварване започва да ме боли ръката доста неприятно. _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 12:12 pm Заглавие: |
|
|
На мен преди 4 години ми оперираха китката. Имаше някакво натрупване което се получавало точно от подобни неща. Често повтарящи се движения. Може и от мишката да е било. Болеше ме ръката, все едно е счупена. трудно работех, но пък бързо мина след операцията, което продължи около 30 минутки. от тогава това нещо не ми се е появявало повторно, въпреки че ми казаха че има вероятност да напомни за себе си. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 1:38 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | На мен преди 4 години ми оперираха китката. Имаше някакво натрупване което се получавало точно от подобни неща. Често повтарящи се движения. Може и от мишката да е било. Болеше ме ръката, все едно е счупена. трудно работех, но пък бързо мина след операцията, което продължи около 30 минутки. от тогава това нещо не ми се е появявало повторно, въпреки че ми казаха че има вероятност да напомни за себе си. |
не беше ли това тъй нареченият тендовагенит ..
бтв и аз имах период в който китката ме боля ужасно .. ходих с ластичен бинт сума време .. после затихна .. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 2:42 pm Заглавие: |
|
|
Ето всичките ви заболявания;), а тук - oбяснението
 _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mozak

Регистриран на: 06 Юли 2003 Мнения: 362 Местожителство: Carbon City
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 12:33 am Заглавие: |
|
|
Братовчетка ми работи в телефонна компания в америка и седи по цял ден на компютър, докато един ден не я заболял врата и отишла на лекар които и казал че е от мишката!!! От мишката е възможно да ти се схване не само врата а и китката и рамота... това са думи не лекар!
За това аз си зех мишка за 80лв.
В америка в момента се продават "медицински" мишки които са с различни размери за различните раце и са с специална форма талка че да не изморяват раката! Струват по 100$
това е което знам :)
Дано сам ти помогнал Nixon _________________ Мозъчни проблеми |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demetrii

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 2:56 pm Заглавие: |
|
|
И мен ме боли китката. Много явно си личи как е подута. Някакво натрупване или не знам какво е. За това си купих таблет и забравих за случката. :) _________________ Photo group Naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 4:04 pm Заглавие: |
|
|
Demetrii написа: | И мен ме боли китката. Много явно си личи как е подута. Някакво натрупване или не знам какво е. За това си купих таблет и забравих за случката. :) |
TRUE:) viva Wacom:) _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 9:19 am Заглавие: |
|
|
Ako po4iwate ot wreme na wreme i sportuwate poniakoga shte imate po-malko problemi. Zna4itelno po-dobar variant ot towa da hodite da wi rejat. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|