Graphilla.com :: Преглед на тема - Дайте съвети и мнения за NEC MultiSync 1250+

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дайте съвети и мнения за NEC MultiSync 1250+

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iDesign-er

МнениеПуснато на: Сря Апр 20, 2005 8:47 pm    Заглавие: Дайте съвети и мнения за NEC MultiSync 1250+ Отговорете с цитат

Здравейте, хора. :)

Имайки предвид главоломното увеличение на нуждата ми от екранна площ, реших да търся по-голям монитор от сегашния ми 17 инчов. Мислех за 19 инча, но все си мисля, че рано или късно ще ми стане малък и той, затова е най-добре да взема нещо по-голямо и да се кротна за дълго време. :) И така, спрях се на 22 инчов монитор. Като се имат предвид високите им цени на ново, избрах компромисен вариант - втора ръка.

Намери се следната оферта:

NEC MultiSync FE1250+
Малко технически данни.
Поддерживаемые разрешения
800x600 @ 160 Гц; 1024x768 @ 136 Гц; 1280x1024 @ 102 Гц; 1600x1280 @ 85 Гц (рекоменд); 1920x1440 @ 73 Гц
Trinitron Flat
Черен - не че е много важно. :)

Външно не е в лошо състояние и му искат 300 лева. Остава да го изпробвам как работи, но ми се иска да кажете дали си струва и за какво да внимавам при тестовете.

Основно ще бъде ползван за уеб, все пак съм уебаджия. :) Вече за принт е по-малко вероятно, но е добре да се има и това предвид. За точни цветове, контраст и прочие не знам какви биха могли да бъдат изискванията ми. В момента на моя 17 инчов Samsung SyncMaster 753DFX съм сложил Contrast на max, а Brightness е на 0. Така цветовете са добри, не ми уморява окото пък и никой клиент не се е оплакал от лоши цветове на сайта си. :)

Май това е всичката информация. Ако съм пропуснал нещо, питайте. Споделете мнения и опит. Дори и да нямате точно този модел може да кажете и нещо за NEC като марка.

Благодарности in advance. :)

П.С. На него пише NEC MultiSync 1250+, а навсякъде слагат едно FE отпред. Не мога да кажа защо е така, но може и да е от значение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Сря Апр 20, 2005 9:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pusni mu nokia test-a za RGB-to - da vidish dali nqma razfokusirane po kraishtata, vij v nastroikite bi trqbvalo da ima vyzmojnost zakorekci za moare vkl.. i go zimai - hubav e ;)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
54ka

Местожителство: space

МнениеПуснато на: Сря Апр 20, 2005 10:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ediniqt mi monitor v ofisa e takyv no 17"
i moga da kazja che raboti perfektno !!! :)
Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Сря Апр 20, 2005 11:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ako cvetovete sa ok to mi se struva 4e ofertata e 6. I izglezda dobre. Edvali 6te nameri6 po dobur.
LuPi

Местожителство: eastern hemisphere

МнениеПуснато на: Чет Апр 21, 2005 12:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери го добре и взимай докато е топъл!
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 21, 2005 11:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж дали има "резерв" от яркост и контраст при нормална картина. Задължително при тестването смени desktop background с бял и следи за посивяване по ъглите.
DinYa

МнениеПуснато на: Чет Апр 21, 2005 7:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

програма за тестове
http://crash-bg.com/NTEST.EXE
Върнете се в началото
iDesign-er

МнениеПуснато на: Пет Апр 22, 2005 5:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много благодаря на всички за съветите, наистина са ми от полза. :)

Само дето този монитор точно ме съмнява. Пробвах го, но PC-то, където го пуснаха, беше с доста стара видеокарта. Въпреки това, на 1280х1024 го пуснах и имаше възможност до 90 херца да се вдигне, въпреки че пише 100 в сайта. На 75 върви, но на 85 херца като се пусне става черен екрана и на сиви линии. Просто не може да покаже повече. Мисля, че ще е от монитора това. :( Също така забелязах леко разфокусиране по ръбовете. Иначе за цветовете нямам оплаквания, има си отделен баланс на R, G и B. Тоест, засега отпада като вариант. :(

Ако някой има данни за фирми, където се намират монитори 21 инча и нагоре, нека каже. Стари, нови - всякакви. Добре е да е от Пловдив магазина. Или ако някой има за продажба такъв?

Също така дочух нещо за CRT-та, които са 24 инчови. Май за Sony ставаше дума и е леко wide screen. Някой да знае в БГ дали се намират и колко пари ще са?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети