Graphilla.com :: Преглед на тема - render farms?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

render farms?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Чет Май 05, 2005 4:47 am    Заглавие: render farms? Отговорете с цитат

Тези от вас, които работят в по-сериозни фирми, как си рендвате нещата, имате ли / ползвате ли някаква форма на render farm? колко/какви машини ползвате? напоследък ми е доста интересна темата, особено възможността да си направи човек домашна ферма с 2-4 (и повече ако е заможен) минимални компа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Чет Май 05, 2005 10:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Nito edno seriozno (puk i neseriozno) studio ne moje da mine bez render ferma. Kolichestvoto i kachestvoto na compovete zavisi ot firmata.

Mnogo chesto sreshtano iavlenie e firmite da skladirat po-starite PCta za render serveri.

Drugi slagat tez mashini + zakupuvat specialno oriazani compove za tazi cel (s vgradeni videokari, nikvi extri po dunoto i t.n.).

Kolkoto e pogoliamo studioto - tolkova pogoliam smisal ima da polzva RF. Poradi mnogo prichini, samo edna ot koito e che imat mnogo rabota i ne smogvat sas srokovete.

Absoliutno nikva filosofia niamash da si napravish sam render ferma. Samo mreja i saotvetnia soft ti trebe.

Taka ili inache kaji kakvo te valnuva pokonrektno, che taka tvarde obshto mi zvuchi vaprosa i ne sum siguren kakvo tochno da ti pisha, che da e smisleno ;)
TheViolator

Местожителство: Beverly Hills, CA

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 6:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Pesho se izkaza kompetentno (kakto vinagi) po vuprosa :-)))))

Samo moga da dobavja v slu4eja 4e ima razni firmi4ki deto si predlagat uslugite kato "rendering service" (RednderCore)... zaviseiki ot budget-a na proekta ponjakoga e po eftino (ili ne) da se izpolzvat takuv vid uslugi...

Software** Muster, Smedge, Spider... sushto taka i mnogo proprietary pisani ot po golemi te firmi.
Imperial

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 8:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

всъщност ми е интересно в Б-я как работят фирмите, защото (предполагам) трябва да се справят със сравнително доста по-малко ресурси, отколкото насам примерно.

или греша?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 4:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Neka togava horata da si kajat koj ko polzva...

znam 2-3-4-5-6 firmi det bachkat i vsichkite polzvat render farms. za distributed rendering per frame sashto(demek vsichki praseta iadat single frame deto e baven inache). Pomalkite sutdijca ne polzvat che imat po 1-2 compa samo.
Alex

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2005 12:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Dori za BG ne e problem da se zemat 10-20 mashini. Primerno po 500 $ parcheto ne e big deal. Drug e vaprosa sas software varhu teh, trebe windows (problemacia), inache maxa i vraya za renders N.P.
Alex

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2005 1:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

govora za max of course, iasno mi e za MR, RM etc. standalones deto se portvat dori na elka.
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2005 4:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
iasno mi e za MR, RM etc. standalones deto se portvat dori na elka.

nqkoi moje li da opishe kak to4no se podkarva Mental Ray naprimer...
a i samata procedura za max7/vray/Brasil ili po princip 4ist max.. shtoto az imam tuka 3-4 komputara si sedqt ei taka... ako moga da gi navyrja sha e strahotno...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Imperial

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2005 4:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за чист мах просто трябва да ги вържеш в мрежа, да инсталираш програмта на всеки комп, и после да прочетеш в помощните файлове как да пуснеш backburner manager на един и servers на останалите. правиш на единия комп share-ната директория където ще отива всичко и където ще са ти сцените и също така на всеки комп трябва да има един и същ юзър, който да има права да пише в тая директория (това всъщност май само ако пускаш като background service тия процеси). В помощта на мах са описани нещата, доста е лесно всъщност. после като пускаш да се рендва просто избираш net render и си избираш кой комп какво да прави. За мен лично досега беше доста удобна цялата работа.

само едно нещо - като рендваш, запазваш като bmp (или там tga или който формат ти е удобен). иначе директно видео файл не може.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети