Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 4:47 am Заглавие: render farms? |
|
|
Тези от вас, които работят в по-сериозни фирми, как си рендвате нещата, имате ли / ползвате ли някаква форма на render farm? колко/какви машини ползвате? напоследък ми е доста интересна темата, особено възможността да си направи човек домашна ферма с 2-4 (и повече ако е заможен) минимални компа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 10:17 am Заглавие: |
|
|
Nito edno seriozno (puk i neseriozno) studio ne moje da mine bez render ferma. Kolichestvoto i kachestvoto na compovete zavisi ot firmata.
Mnogo chesto sreshtano iavlenie e firmite da skladirat po-starite PCta za render serveri.
Drugi slagat tez mashini + zakupuvat specialno oriazani compove za tazi cel (s vgradeni videokari, nikvi extri po dunoto i t.n.).
Kolkoto e pogoliamo studioto - tolkova pogoliam smisal ima da polzva RF. Poradi mnogo prichini, samo edna ot koito e che imat mnogo rabota i ne smogvat sas srokovete.
Absoliutno nikva filosofia niamash da si napravish sam render ferma. Samo mreja i saotvetnia soft ti trebe.
Taka ili inache kaji kakvo te valnuva pokonrektno, che taka tvarde obshto mi zvuchi vaprosa i ne sum siguren kakvo tochno da ti pisha, che da e smisleno ;) _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 6:30 am Заглавие: |
|
|
Pesho se izkaza kompetentno (kakto vinagi) po vuprosa :-)))))
Samo moga da dobavja v slu4eja 4e ima razni firmi4ki deto si predlagat uslugite kato "rendering service" (RednderCore)... zaviseiki ot budget-a na proekta ponjakoga e po eftino (ili ne) da se izpolzvat takuv vid uslugi...
Software** Muster, Smedge, Spider... sushto taka i mnogo proprietary pisani ot po golemi te firmi. _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 8:12 am Заглавие: |
|
|
всъщност ми е интересно в Б-я как работят фирмите, защото (предполагам) трябва да се справят със сравнително доста по-малко ресурси, отколкото насам примерно.
или греша? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 4:44 pm Заглавие: |
|
|
Neka togava horata da si kajat koj ko polzva...
znam 2-3-4-5-6 firmi det bachkat i vsichkite polzvat render farms. za distributed rendering per frame sashto(demek vsichki praseta iadat single frame deto e baven inache). Pomalkite sutdijca ne polzvat che imat po 1-2 compa samo. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 12:58 am Заглавие: |
|
|
Dori za BG ne e problem da se zemat 10-20 mashini. Primerno po 500 $ parcheto ne e big deal. Drug e vaprosa sas software varhu teh, trebe windows (problemacia), inache maxa i vraya za renders N.P. _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 1:01 am Заглавие: |
|
|
govora za max of course, iasno mi e za MR, RM etc. standalones deto se portvat dori na elka. _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 4:08 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | iasno mi e za MR, RM etc. standalones deto se portvat dori na elka. |
nqkoi moje li da opishe kak to4no se podkarva Mental Ray naprimer...
a i samata procedura za max7/vray/Brasil ili po princip 4ist max.. shtoto az imam tuka 3-4 komputara si sedqt ei taka... ako moga da gi navyrja sha e strahotno... _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 4:14 pm Заглавие: |
|
|
за чист мах просто трябва да ги вържеш в мрежа, да инсталираш програмта на всеки комп, и после да прочетеш в помощните файлове как да пуснеш backburner manager на един и servers на останалите. правиш на единия комп share-ната директория където ще отива всичко и където ще са ти сцените и също така на всеки комп трябва да има един и същ юзър, който да има права да пише в тая директория (това всъщност май само ако пускаш като background service тия процеси). В помощта на мах са описани нещата, доста е лесно всъщност. после като пускаш да се рендва просто избираш net render и си избираш кой комп какво да прави. За мен лично досега беше доста удобна цялата работа.
само едно нещо - като рендваш, запазваш като bmp (или там tga или който формат ти е удобен). иначе директно видео файл не може. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|