Graphilla.com :: Преглед на тема - Въпрос за Mapping координати в Мауа

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за Mapping координати в Мауа

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 11:01 am    Заглавие: Въпрос за Mapping координати в Мауа Отговорете с цитат

ммм... такаа. Основното питане ми е: Когато два различни обекта имат приложен един или няколко общи материали на подниво (полигони), възможно ли е Mapping координатите за текстурите на тези материали да бъдат заключени и да се променят заедно?

Не знам дали ме разбирате, но ще поясня. Имам няколко обекта, които имат няколко страни (примерно различни части от фасади на сграда). Искам да сложа текстура, която да се разпростре върху всички тези части, и затова ми трябва да имам общи Mapping координати на всичките. Слагам такива, но в момента в които искам малко да ги мръдна, излиза че за всеки обект трябва да го правя поотделно.

В 3ds Макса при UVW Map има едно нещо точно за тази цел - Acquire, с опции Relative / Absolete.

Някой.... ?
bloop

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 12:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

apply texture "as projection"....v Hypershade taka ste si osigurish kontrol koito ne zavisi ot UV coordinatite .....sled tova izbirash "projection type"
TriPlanar ili Cubic i gotovo(za nesta rabati pod 90 gradusa:)) ......"place3dTexture" ti e kontrolnia node..i t.n.

Uspeh!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Nixon

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 12:47 pm    Заглавие: ммм Отговорете с цитат

bloop написа:
apply texture "as projection"....v Hypershade taka ste si osigurish kontrol koito ne zavisi ot UV coordinatite .....sled tova izbirash "projection type"
TriPlanar ili Cubic i gotovo(za nesta rabati pod 90 gradusa:)) ......"place3dTexture" ti e kontrolnia node..i t.n.

Uspeh!!!

уфф... това го пробвах и преди, но чак сега се усетих, че Projection-a требе да влезне в материала, а не текстурата. Много тъпо се чувствам, но какво да се прави :(

Мерси за помощта все пак ;)
ovendelon

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 4:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

prosto dai combine na 2ta obketa, no ne merge-vai verteksite im. napravi si uv-tata i posle mojesh da gi seperate-nesh..
Nixon

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 6:15 pm    Заглавие: ммм Отговорете с цитат

ovendelon написа:
prosto dai combine na 2ta obketa, no ne merge-vai verteksite im. napravi si uv-tata i posle mojesh da gi seperate-nesh..

уф... пробвах го това, предложиха ми го и други хора, но много сложно... имам много обекти и ще е тъпо напред-назад за всичко. То не че е от голямо значение да не са в един обект, но все пак... ще видя най-накрая какво ще се получи.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети