Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nixon

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2005 11:01 am Заглавие: Въпрос за Mapping координати в Мауа |
|
|
ммм... такаа. Основното питане ми е: Когато два различни обекта имат приложен един или няколко общи материали на подниво (полигони), възможно ли е Mapping координатите за текстурите на тези материали да бъдат заключени и да се променят заедно?
Не знам дали ме разбирате, но ще поясня. Имам няколко обекта, които имат няколко страни (примерно различни части от фасади на сграда). Искам да сложа текстура, която да се разпростре върху всички тези части, и затова ми трябва да имам общи Mapping координати на всичките. Слагам такива, но в момента в които искам малко да ги мръдна, излиза че за всеки обект трябва да го правя поотделно.
В 3ds Макса при UVW Map има едно нещо точно за тази цел - Acquire, с опции Relative / Absolete.
Някой.... ? _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bloop

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2005 12:05 pm Заглавие: |
|
|
apply texture "as projection"....v Hypershade taka ste si osigurish kontrol koito ne zavisi ot UV coordinatite .....sled tova izbirash "projection type"
TriPlanar ili Cubic i gotovo(za nesta rabati pod 90 gradusa:)) ......"place3dTexture" ti e kontrolnia node..i t.n.
Uspeh!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2005 12:47 pm Заглавие: ммм |
|
|
bloop написа: | apply texture "as projection"....v Hypershade taka ste si osigurish kontrol koito ne zavisi ot UV coordinatite .....sled tova izbirash "projection type"
TriPlanar ili Cubic i gotovo(za nesta rabati pod 90 gradusa:)) ......"place3dTexture" ti e kontrolnia node..i t.n.
Uspeh!!! |
уфф... това го пробвах и преди, но чак сега се усетих, че Projection-a требе да влезне в материала, а не текстурата. Много тъпо се чувствам, но какво да се прави :(
Мерси за помощта все пак ;) _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Пон Май 02, 2005 4:44 pm Заглавие: |
|
|
prosto dai combine na 2ta obketa, no ne merge-vai verteksite im. napravi si uv-tata i posle mojesh da gi seperate-nesh.. _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2005 6:15 pm Заглавие: ммм |
|
|
ovendelon написа: | prosto dai combine na 2ta obketa, no ne merge-vai verteksite im. napravi si uv-tata i posle mojesh da gi seperate-nesh.. |
уф... пробвах го това, предложиха ми го и други хора, но много сложно... имам много обекти и ще е тъпо напред-назад за всичко. То не че е от голямо значение да не са в един обект, но все пак... ще видя най-накрая какво ще се получи. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|