Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
R_E_X

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 4:17 pm Заглавие: AutoCAD питание... |
|
|
Не знам дали ми е за тук темата, ам тръгнал съм, ще питам :)
Проблема е следния, разчертавам си един ..."профил" мисля е думата, на Rhinocerus, след което го експортирам за AutoCAD. Там го импортирам, тръгвам да го принта да вида как са размерите и виждам, че на един(само един) от обектите му е сменен диаметъра. Което е странно, ако имаше разлика в мерната единица, примерно инчове, сантиметри и т.н. щеше на всичките да е различен.
Та след дълги мъки реших да го направя на CorelDraw, всичко точно, пак го импорирах в AutoCAD, принтирах го и взе, че всичко беше точно. Да ама реших да пропроменя профила, върнах се в CorelDraw, промених го, пратих го на AutoCAD, притирах го и ...пак същия проблем като с Rhinocerus.
Не ми е грешен чертежа, защото като го изкарам през CorelDraw, всичко е точно.
Ще питате ..."що се мъчиш с други приложения, а не го начертаеш в AutoCAD", и ще ви кажа, че по объркана програма няма :)) Блъсках си главата 1 час и така и не намерих драг тула, примерно.
Тоя "профил" ми трябва за лазерно рязане и се иска в AutoCAD формат и за това там го пращам.
...ба колко много мрънкане изписах. Та въпроса ми ...защо така прави AutoCAD?! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Сря Апр 27, 2005 12:09 am Заглавие: |
|
|
през какъв формат минаваш? какво имаш предвид под драг тул? защо принтираш за да си измериш обектите? според мене ако си работил коректно вероятността да ти се промени радиуса на един обект е нулева :)... _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R_E_X

|
Пуснато на: Сря Апр 27, 2005 12:35 am Заглавие: |
|
|
Минах през двата възможни за експорт DXF и ...DWG мисля. При експорт от CorelDraw му задавам да го експортира в милиметри! Тва за туловете няма значение, проблема си е в мен :) А реших да го принтирам за да вида нагледно какъв е резултата, и се притесних като го принирах през AutoCAD, че дава разлики.
Ето и нагледно какво става:
http://rexworks.hit.bg/AutoCADsux3.jpg
наистина не виждам логиката :> Варянтите според мен които са възможни са два: разлика в мерната единица и ограниченото поле са принт, ама знам ли, AutoCAD пипнах за пръв път в живота си вчера :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Сря Апр 27, 2005 12:46 am Заглавие: |
|
|
виж мойто момче , меренето на ръка е вредно за здравето , мери си в акад , имаш си dist тул имаш си отгоре цяло огрооомнооо меню dimension където можеш да си мериш каквото си поискаш , с каквато си поискаш точност и в каквито си поискаш мерни единици :).
сериозно ме мъчи съмнението
1 че си в неподходящия форум
2 че не осъзнаваш че не е важно и в какъв продукт мериш а ОТКЪДЕ до КЪДЕ мериш :) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R_E_X

|
Пуснато на: Сря Апр 27, 2005 12:15 pm Заглавие: |
|
|
И аз предполагах често, че проблема е в мен. Но при принтене на един и същи файл в CorelDraw i AutoCAD, да ми дава разлика, не го очаквах. А до меренето ...имам си реална форма, под която слагам изпринтеното за да вида за отклонения и там виждам разлика.
Но стига съм ви занимавал с глупостите ми, явно не е точното място. Сам ще си се оправям, мерси все пак за отзива! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Сря Апр 27, 2005 6:58 pm Заглавие: мдам |
|
|
уоу... Autocad объркана програма... уоу... да, не е за всеки свикнал с Корела, но да е объркана, след като на нея работят официално над един милион души... не мисля. По-скоро си подходил грешно в обучението. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2005 3:37 pm Заглавие: |
|
|
За КАДА да твърдиш, че е объркана, това не сме го ЧУЛИ....
Вероятен проблем #2....
Чертежът е коректен, НО НЕКОРЕКТНО сетъпване на ПЛОТ-а...
За това замислял ли си се... ???? _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R_E_X

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2005 9:49 pm Заглавие: |
|
|
Определено е проблема в мен, и аз мен е доста объркана програма(не съм свикнал в програма освен да знаеш математиката на 6, но и да можеш да програмираш;), програмата си е за архитекти, инженери и пр., но не и за мен.
Това и търсех, предложения от какво може да е. Предполагам, че наистина е от настройките на плотера. Както и да е, направих по друг начин нещата и вече отиде при фирмата за рязане. Ако има интерес по натам може да покажа за какво иде реч... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2005 10:45 pm Заглавие: |
|
|
стига бе програмиране... аххх недей така.... че е за хора с по-инженерно мислене така си е... а къде набърка математиката? относителните координати ли те шашкат ?? _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R_E_X

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|