Graphilla.com :: Преглед на тема - Рекламите на Sprite!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Рекламите на Sprite!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 10:46 am    Заглавие: Рекламите на Sprite! Отговорете с цитат

Дразнят ме супер яко рекламите на Sprite последно време! Тъпи, без идея /освен насилието/, гадно изпълнени... кво им стана на тия бре?! Аз до преди година се кълнях в техните реклами - сега бълват гадост след гадост!
NOX

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 10:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

a moje bi tova e reklamnoto poslanie? vypreki, 4e reklamite sa ni typi i zle izpylneni Sprite si e Sprite:)
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 11:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

koi reklami... teia s ovcete li?
Tuchi

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 2:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Aaaaaa! Ужасни са! С месеци съм си блъскал главата да се сетя за някакво послание в тях. И не съм единствен. Тъпата, зелена овца обръсва кучето-пазач, след като е пила спрайт. Някак си не я хващам аналогията. И 3д-то не ме кефи.

На Биг Градус, ха, е още по-хубава. На всичко отгоре е открадната изцяло от реклама за руска водка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
LuPi

Местожителство: eastern hemisphere

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 3:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ааааа гадната фца:(

Трябва да взимат пример от Domestos:))))

Милиони микроби ще умрат!! Аааахахахаха, Мууууаааааагагага:D

А микроба е толкоз слаааадак:)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
n1x0n

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 4:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно за тези с овцете говоря... на едната вълка или кучето-пазач /за това не се бях сетил като възможност/ кара овцете да правят нещо насила и зеления овен го пребива след като се е нагълтал със Спрайт.
На другата - за да няма нищо общо с първата, /освен кошмарната анимация/... о чудо на мисълта - вълка кара овцете да правят нещо насила и зеления овен го пребива след като се е нагълтал със Спрайт.

Сигурно някой голяяям рекламистски мозък е заложил в клипа послание към "новото, бунтарско поколение, отхвърлящо оковите на общественото мнение и защитаващо смело своите виждания за живота"... или нещо още по-дълбоко което аз и да се напъвам не мога да докарам.
Факта обаче е, че рекламите са тъпи, безидейни, с мъгляво рекламно послание, но с директни подкани за насилие, реализирани напълно в очарователните традиции на свежия швабски хумор!

Изобщо не бих реагирал така ако това бяха реклами на Coca-Cola, там наследството е тежко... ама да са точно на Sprite - трудно го понасям!

п.п.
3D-то няма да го коментирам, защото там най-вроятно нещата са били поставени на принципа "не ме интересува какво можете, интересува ме аз какво поръчвам".
Boteff

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 4:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mai sa ugarski ovchata seriq.. obache ot kade go znam tova ne pomnq ..
moje i da sum sanuval :) .. aa i da.. ujasno grozni sa .. :)
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 6:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

be az ne sym gi gledal, ama taka kakto gi opisvate - ovce, zelen oven, ku4e paza4 - mi mqza bash na Sven Osten XXL - moje za tva d anamekvat pyk.. znae li 4ovek ;)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
TchudO

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 10:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Abe poslanieto e kato "VSEKO STADO SI IMA CHERNA OVCA" (v sluchaia tia e zelena), koeto te kara da se pochustvash razlichen kato izbirash Sprite. A tipajite na ovcete sa prosto che te sa tapi vsichki sled edna ili neshto takova. Ta zelenata se otkroiava. Zaigravkata KUCHE-OVCA e prosto nachin da pridadat vesel otenak na cialata reklama. Pseto-vodach pree.. ot tapata ovca. Ima si poslanie.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vrabchev

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 3:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да обаче нямаше да е зле да се съобразят с това че в крайна сметка сме малко след 2000 г. и 3D анимацията в днешни дни изглежда леееко по-различно, което в пълна сила би трябвало да важи за компании като спрайт.
От друга страна обаче, това си е компания, която сама си решава какво и как иска, така че явно големите мозъци там са решили че точно това е тяхната визия и след като в момента ние ги обсъждаме (което си е отново вид реклама) то тя си е свършила работата.
Тук като се змисля, май твърдението "красотата ще спаси света" не е много вярно..... поне според Спрайт
Върнете се в началото
dreamer

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 3:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
...и след като в момента ние ги обсъждаме (което си е отново вид реклама) то тя си е свършила работата...

Абе от известно време си мисля..... това че ние говорим за Спрайт не е целта на фирмата. Що всеки го повтаря, не разбирам....

Това е продукт, целта му е да се продава, а не да се обсъжда... Аз си я обсъждам с приятели, критикуваме си я, ама от това на Кока Кола Къмпани оборота няма да се качи и стотинка......

Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vrabchev

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 3:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аааааа, недей така. колата си е неизменно до мен:) и ако ще и с бембяни свине да се рекламират пак ще си пия кола:)
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 3:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
големите мозъци там са решили че точно това е тяхната визия и след като в момента ние ги обсъждаме (което си е отново вид реклама) то тя си е свършила работата.

Мен не ме интересува дали тези реклами работят в маркетингов план, аз коментирам това че са тъпи, грозни и без грам идея в тях - което е факт.
Интересуват ме чисто естетическия и идейния план на нещата.
Елементарна истина е, че с парите и ресурсите с които разполагат са могли да направят нещо в пъти по-добро от това. За това ме е яд.

А това че във форум като Графила ги обсъждаме и то с лошо, не е нито нещо което би трябало да ги радва, нито реклама.

п.п.
А това с колата и свинете е поредното потвърждение на истината че с каквото и да ни заливат големите корпорации - то ще върши работа, заради обема - не заради качеството.
dreamer

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 3:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
аааааа, недей така. колата си е неизменно до мен:) и ако ще и с бембяни свине да се рекламират пак ще си пия кола:)

Зависи :)) Мен пък точно готините реклами на Кока Кола са ми голяма част от кефа :)

Само че много задълбаваш, прочети ми пак поста само че вместо Кока Кола Къмпани чети "производителя". Нещата са принципни :)

А Спрайт маааалко прекалиха и това, че се обсъждат рекламите не критерий за свършена работа :) Поне за мен

Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vrabchev

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 4:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Прави сте. Аз ни най-малко не ги защитавам. Още повече, че той излезе точно месец след като таргет групата не одобри един наш клип : http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=9560 заради това че бил много агресивен за БГ зрителите а са одобрили клипа на спрайт. Така че аз всеки път като го видя ми става ужасно тъпо и поради тези причини. А за естетиката изобщо не може да се коментира.... под всякаква критика. Но тук със сигурност не са парите причината да изглежда така. А и не вярвам че в унгария или където и да било там не могат да направят един клип като хората. Явно това са искали от тях
Върнете се в началото
TchudO

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 4:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Abe agresiata ne e pokazana bukvalno, vsichko e v maitapa(vica).
A togava pri Tom i Jeri , Begacha-Koiota kvo e :)
A kolkoto za 3D - spored men (razglejdaiki go kato cialo, a ne tehnicheski) tipajite sa nedodialani i tova gi pravi simpatichni, ne vinagi vsichko triabva da e perfektno naprave, za da si e svarshilo rabota.
Върнете се в началото
Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 6:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
A kolkoto za 3D - spored men (razglejdaiki go kato cialo, a ne tehnicheski) tipajite sa nedodialani i tova gi pravi simpatichni, ne vinagi vsichko triabva da e perfektno naprave, za da si e svarshilo rabota.

Dobre kazano.
Boteff

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 6:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

TchudO написа:

az puk mislq che dori i edin ''nedodqlan'' character trqbva da e napraven dobre.. a tiq v blizkite planove mi se struvaha ujasno posukani .. vse edno nqkoi beshe polzval ''lubimata'' mi funkciq v MAX-a weight .. i to nekadurno ..
iDesign-er

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъкмо е станало дума да попитам и аз, понеже тук има хора работещи в тази област - защо винаги, когато се рекламира нещо, чиито таргет са младите хора, се ползва идеята "бъди различен", "ти определяй правилата", "пикай срещу вятъра"? :) На мен лично ми става смешно да гледам как някакъв пънкар си прави каквото му скимне, само защото е ял чипс, пил Спрайт и прочие. Така де, ако рекламата казва ТИ бъди различен, то тогава поне няколко милиона хора ще станат "различни" и тогава отново става тъпо. Аз примерно като пия Кока Кола ставам ли по-отворен или много по-различен от половината хора на земята?

Накратко - ако рекламата е за млади хора, то те трябва да купуват нещото, защото са нагли, нахакани, извън правилата... Малко плоско ми се вижда.

П.С. На MTel пак им свалям шапка. :) Като цъфне онзи пукал на екрана си усилвам звука нарочно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TIFF

МнениеПуснато на: Чет Апр 28, 2005 10:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мда де.. рекламата ти комуникира различност. това, че различността се случва и на други хора няма значение (щото ти си си ти, нали)..

а за рекламата на Мтел.. арргх.. първо е леко открадната.. второ мълчанието отново демострира не нещо друго, а надменноста на Мтел.. (ей сега Годжи тука се пули и имитира)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети