Graphilla.com :: Преглед на тема - Predlojenie za 3D|Compositing

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Predlojenie za 3D|Compositing
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Zoo

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 4:00 pm    Заглавие: Predlojenie za 3D|Compositing Отговорете с цитат

Naposleduk vijdam postove s dosta amatiorski izpulnenia ia niakoi da zeme i da rezne malko pravata che tuka stana po zle i ot v "Predstaviane"
Taka kakto se razdavat tia prava skoro samo boxove i sferi rendnati s GI she gledame. Blagodaria za razbiraneto ako ima takova. :))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
requiem

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 4:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лелееее, много си лош бе човек. Ама и си прав.
Но щом сега 3D | Compositing форума е мъртвило, представи ако по-малко хора имаха достъп какво щеше да е.
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 5:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

приемате ли един съвет от аматьор? :)
requiem

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 5:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ConcreteDonkey написа:
приемате ли един съвет от аматьор? :)

Давай, ама като ти гледам работата с робота, не си много аматьор.
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 5:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мъртвило е наистина , но проблема не е толкова в хиперактивните аматьори , колкото в супер неактивните неаматьори...

хубаво , няма време за странични прокети , така е , баси тук и аз съм виновен на трета степен , като се върна в къщи нищо почти не мога да свърша... но къде е проблема да се водят по-активни технически дискусии? Например ти ,requiem , знам че имаш поне някакъв по-сериозен опит със стъкло , аз от друга страна в момента се боря с такова в темата си , можеше да драснеш един коемтнар , да дадеш малко примери ... тнт...

А да се гонят потребители просто защото не те кефят обикновенно има трайни последствия - после защо форума имал лошо име...
друг въпрос е да ги изгониш по някакъв конкретен повод...

И на последно място аз се надявам че тук все пак си има модове и те знаят какво да правят... :)

П.С. и съм убеден че не са слепи
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 5:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ConcreteDonkey написа:
... коемтнар ...

коментар , пардон
requiem

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 6:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ConcreteDonkey написа:
мъртвило е наистина , но проблема не е толкова в хиперактивните аматьори , колкото в супер неактивните неаматьори...

хубаво , няма време за странични прокети , така е , баси тук и аз съм виновен на трета степен , като се върна в къщи нищо почти не мога да свърша... но къде е проблема да се водят по-активни технически дискусии? Например ти ,requiem , знам че имаш поне някакъв по-сериозен опит със стъкло , аз от друга страна в момента се боря с такова в темата си , можеше да драснеш един коемтнар , да дадеш малко примери ... тнт...

А да се гонят потребители просто защото не те кефят обикновенно има трайни последствия - после защо форума имал лошо име...
друг въпрос е да ги изгониш по някакъв конкретен повод...

И на последно място аз се надявам че тук все пак си има модове и те знаят какво да правят... :)

П.С. и съм убеден че не са слепи

Прав си, малко акъл се дава в този форум. И аз като тебе съм искал обяснение за нещо което ми е харесало но хората си траят. Тяхна си работа.

Само не ми е ясно как разбра, че имам опит със стъклото, като не съм показвал нищо с което да ме определи като добър в това.

Ето един съвет от мен за стъкло - "Немога да ти дам съвет". Това е нещо което се прави според конкретната сцена, според осветлението и т.н. Няма такова нещо като, готов хубав материал, който да си използваш всеки път. (спорет мен е така)
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 6:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

малко се отклонихне със стъклото... както и да е ,

основната ми идея че тук модовете леко се дразнят когато им се дават съвети а съм абслютно сигурен че сегашното положение не са го проспали и е временно....
Bio

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 6:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ConcreteDonkey написа:
основната ми идея че тук модовете леко се дразнят когато им се дават съвети а съм абслютно сигурен че сегашното положение не са го проспали и е временно....

Ти си този дето е наясно с модовете, ние сме уплашените ;)
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 6:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:)) ха , господин Сокеров , аз изобщо не съм наясно с каквото и да е , аз съм просто ламмер ,

просто се надявам :)
Laokon

Местожителство: У НАС

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 8:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи първо както казва Кузмич на това мястото му е в жалби и оплаквания,второ прави сте аз се отказвам от членство в името на това свято дело.

От сега на татък ше си поствам тапотиите само в общите секции.

Ама аре покажете кво се прави по принцип в България,че освен да пишете кефи ме или не.......тоя ред мисли,за работите на новаците като мене,еми дайте някаква насока за стремеж,че съм яко демотивиран и искам вдъхновение и тн.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Laokon

Местожителство: У НАС

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 8:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Апропо едни от най добрите във форума не съм ги чувал от отдавна и се чувствам виновен,хора като Herter, имам предвид айде всичко най убаво.
Върнете се в началото
bat Konnan

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 9:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

i az naposledak ne sam pisal v pochti nikoi forum i osobeno tuka. Mnenieto mi e che niama nishto losho v amatiorskite izpalnenia problema e che nikoi ne dava nito savet nito nishto nito puk tut, pisna mi da gledam mnenia ot roda na mnogo iako ili puk tuk malko mu bleska neshto ili puk neshto mu kuca v ustata ili v ushite bez niakoi da se obosnove, hora koito davat saveti za pravilna topologia bez da znaiat za kakvo stava vupros i tn.Suzaliavam za riazkoto i pesimistichno mnenie, no za mene tova e obobshtenieto na bg 3d obshtestvoto.molia da me izvinite ako niakoi se chustva zasegnat
Върнете се в началото
Nixon

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 10:52 pm    Заглавие: е да де Отговорете с цитат

bat Konnan написа:
Suzaliavam za riazkoto i pesimistichno mnenie, no za mene tova e obobshtenieto na bg 3d obshtestvoto.molia da me izvinite ako niakoi se chustva zasegnat

мм... като човек, който се опитва да критикува само нещата, които си заслужават (поне така мисля) ми се иска да ти кажа едно: Хората в БГ, и специално в тази индустрия не са много "напред с материала". Не искам да кажа, че не са способни, талантливи или работливи. Те не са финансово осигурени. Няма такива, които могат да си позволят примерно да не работят повече от 6 месеца. Това са си чистите факти. Никой в този бизнес не е богат, или е на път да стане такъв. Най-малкото не познавам хора, които да се разхождат с джипове, или най-малкото с нови и поддържани коли.

От този ред на мисли идва и следния извод. Времето на тези хора е много скъпо, просто защото не могат да си позволят да го изразходват в празни приказки и обеснения на факти и хватки, които "начинаещите" просто не са се постарали да научат. Да не говорим, че има хора, които започват да се нервят и псуват, ако не получат отговор няколко часа след като са запитали нещо.

Проблема не е само в индустрията, която тепърва има да се развива, а и в обществото. Една важна част в момента почти липсва и това са хората, които да преподават. Преподавател в България е почти синоним на нереализиран, неспособен човек и честно казано не знам дали това скоро ще се промени, просто защото негативен имидж трудно се променя. По света, много по-ценени са хората, които не само са способни, но могат и да научат нещо хората около себе, просто защото така целия екип дръпва напред.

Сега да ти кажа за уроците и съветите. Не знам дали някога си си давал сметка колко време трябва, за да се напише урок. Всяка нормална А4 страница се пише за около 20 мин. Ако има две-три картинки ще се съкрати текста, но пък трябва да бъдат направени и обработени картинките - средно 2 мин на всяка. Така че за един урок от 5-6 страници (печатни) отиват едни хубави 3-4 часа. За да направиш нещо добро - разбираемо и практично според мен трябва поне два пъти повече време. Това време кой го плаща? А работата кой ще я върши?

Когато нещо показано е хубаво, то е хубаво и в повечето случаи се подкрепя, просто за да има някакъв стимул за човека/екипа, който го е правил, най-вероятно за чест и слава. Когато има някакви малки проблеми, те се споменават (и аз се опитвам да го правя), просто защото в повечето случаи когато правиш нещо с дни и седмици в един момент притъпяваш качествения си контрол и ти трябва някой друг, които да ти го даде.

За съжаление, възможностите на този тип форуми за маркиране на добрите теми са минимални. Това е и един от основните проблеми - в CG Talk имаш хиляди пъти повече постове, но четеш само тези в темите със повече звезди.
bat Konnan

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2005 8:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

prav si nixon no ako vsicko opira do smeshnoto zaplastane na toia tip rabota i do lipsata na vreme sori kakto kazvaha vav filma toplo ma triabva po princip da ima i lichen primer izainteresovanost i tova neshto triabva da se spodelia
Върнете се в началото
atmos

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2005 1:28 pm    Заглавие: Re: Predlojenie za 3D|Compositing Отговорете с цитат

Zoo написа:
... ia niakoi da zeme i da rezne malko pravata

Е то така 90% от юсерите в форума ще си заминат !?
Nixon

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2005 2:35 pm    Заглавие: hmm Отговорете с цитат

bat Konnan написа:
prav si nixon no ako vsicko opira do smeshnoto zaplastane na toia tip rabota i do lipsata na vreme sori kakto kazvaha vav filma toplo ma triabva po princip da ima i lichen primer izainteresovanost i tova neshto triabva da se spodelia

пич, не си ме разбрал правилно, ама никак. не се замисляш дори за момент от гледната точка на човек, който прави тези неща. Помисли си за "нормалния" му работен ден, за почивката, за проблемите и т.н. и се опитай да си представиш как точно сред всичко това ще тръгне да съветва и обучава. Не става
Bethoven

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2005 3:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Егати глупостите... Никсън прощавай... не си прав. По твоята логика, хората дето вжадеят 3д-то толкова заети, че нямат време да постват... ...следователно... след като ти имаш време да постваш такива обширни мнения - си ламер...

А пък според мен, се тегли напред като се прави нещо... филмчета...

А иначе за разните предложения... имаси модове... те си решават.
Nixon

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2005 8:56 pm    Заглавие: не Отговорете с цитат

Bethoven написа:
Егати глупостите... Никсън прощавай... не си прав. По твоята логика, хората дето вжадеят 3д-то толкова заети, че нямат време да постват... ...следователно... след като ти имаш време да постваш такива обширни мнения - си ламер...

А пък според мен, се тегли напред като се прави нещо... филмчета...

А иначе за разните предложения... имаси модове... те си решават.

аз имам време да поствам... на моменти, когато не съм в "продукция" както се казва. Когато нямам време, нямам време. С всички е така до известна степен. Аз лично съм си заложил за себе си, че работата не е най-важното нещо, а обръщам внимание и на училището. Просто защото смятам, че като съм почнал нещо, отделил време и пари - трябва да го завърша. Когато работя, правя го на спокойствие и самостоятелно, понякога късно посред нощите. След като завърша обаче работата ще стане номер 1, т.е. няма да се занимавам със странични неща, защото ще трябва наистина да се изкарват пари.

Когато си в екип и работиш, сам си даваш ограничения да не пишеш толкова по форуми, просто защото не ти е съвестно другите да работят докато ти си плямпаш. Още повече е така, когато сроковете са изтънени до минимум. Още повече е така, когато имаш жена и деца, за които да мислиш. За това говоря... не се поставяте в позициите на наистина ангажираните хора, аз съм си просто една волна птичка.
String

МнениеПуснато на: Пет Фев 25, 2005 11:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

otkoga stana zadaljitelno neshtata koito da se postvat da imat ovacii otdolo , prosto horata pokazvat ko sa si napravili seki bahti tam i zaslujava da mu se kaje kakvo e postignal ako e reshil da go spodeli razbira se .Mi to tva e cqlata idea na foruma.
kat ne shtesh da gledash amatorski izpalnenia otivai na
www.3dmasterGazari.MiddleFinger.sux
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети