Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 12:06 am Заглавие: wip на дипломна работа |
|
|
ще бъде анимация базирана на предишен мой проект който на практика си беше експеримент и нищо повече и в никакъв случай не бих го показал ;)
историята е простичка, два мотора се гонят из магистралите на ретрофутуристичен метрополис, в момента градя архитектурата и се оформя вече прилично.
Няма GI, почти няма текстури (крайния ми срок е след два месеца), ползвам някои филтри за да симулирам мъгла и нереалния ефект, въобще не целя реализъм, а атмосфера. Ако някой има идеи, ще се радвам да ги чуя.
(тук големите сгради са ръчнати безразборно просто за превю)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 12:19 am Заглавие: |
|
|
метрополис?:) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 12:20 am Заглавие: |
|
|
въпрос ли беше това и ако да, поясни :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 12:38 am Заглавие: |
|
|
констатация :).... добре си се насочил като стил , но те чака адски много работа... , трябва д асе пипне осветлението... също така може да минеш и без текстури но не е лошо поне някакви базови материали с дирт мапове да сложш.... много атмосфера прибавят... _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 12:46 am Заглавие: |
|
|
за дирт маповете мислих, ще пробвам по някое време, макар че от друга страна 'антисептичния' изглед е характерен за сай-фай от 50те и 60те. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 12:47 am Заглавие: |
|
|
забравих да питам за осветлението конкретни предложения имаш ли |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 12:51 am Заглавие: |
|
|
с какъв рендер си? _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 12:54 am Заглавие: |
|
|
scanline |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 12:59 am Заглавие: |
|
|
фотометрични светлини? с добра експонация (само логаритмичната ти остава като избор , останалите не стават за анимация...) може да се получи интересно.... пробвай skylight-а но без lighttracer-а , доста е бавен... _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 1:00 am Заглавие: |
|
|
ConcreteDonkey написа: | фотометрични светлини? с добра експонация (само логаритмичната ти остава като избор , останалите не стават за анимация...) може да се получи интересно.... пробвай skylight-а но без lighttracer-а , доста е бавен... |
ама и глупости говоря :( забравил съм дали изобщо работеше без lighttracer :( _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 1:01 am Заглавие: |
|
|
ами именно понеже като съм си играл преди са ми били доста бавни тия светлини и ги избягвам. Сцената е осветена с една директна и няколко омнита...
ако ми остане време може да пробвам, но засега бързам да свърша архитектурата... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
abbadon

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 2:18 am Заглавие: |
|
|
Kato se ima v predvid che animaciata shte e gonka s motori moite saveti sa:
-napravi si mnogo detailen storyboard i pravi vsichko shot za shot (niama smisal da se machish da pravish cial grad ot do), izpolzvai crupni planove v nachaloto samo za da orientirash zritelia i nablegni na po blizki sled tova tai kato te sazdavat po goliamo useshtane za skorost, a i FOV-a e po malak=po malko detaili za pravene+poveche mblur ->
-MOTIONBLUR e nai dobria ti priatel :), preceni dobre kolko detail ima smisal da vlojish v vsiaka scena spored mblur-a
- rendvai na pasove ili vij pixelblur filtrite za DF i AEfx _________________ ..the pieces of the puzzel are waiting... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 3:06 am Заглавие: |
|
|
DinYa: мерси. Филма Метрополис (оригинала 1927, както и анимето от 2000 което също има хубави идеи) си го имам и си го връткам, как иначе ;)
abbadon: мерси за съветите. Сториборд има (без картинки, но шот за шот план съм си записал и продължителност и как го виждам), за началото точно така смятам да почне, с общи планове, като по-навътре пак ще има може би още 10с като се смени средата (в по-ниско индустриално ниво). Сгради не правя цели а по-скоро фасади, които обграждат магистралата. За детайла си прав, май се поувличам...
Виж, нямам опит с рендването на пасове и смесването после, ако може някой да обясни с две думи за какво ще ми свършат работа... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 4:47 am Заглавие: |
|
|
Тъй и тъй съм пуснал темата, да задам няколко питания.
1) Първия път всичките ми мпс-та се движеха по path-ове като просто кривях сплайна вкл. при резки завои и тн. Има ли по-добър начин за анимиране на мпс?
1.1) Реактора има някакво toy car или нещо от сорта, дето уж помагало?
1.2) Кой модификатор се ползва за анимиране на връзката на камион с ремарке? (Особено ако същият трябва да катастрофира...)
2) Хрумна ми, че за бързи кадри мога вместо пълната геометрия на фасадите на фона просто да ползвам големи кубове с текстури = рендове на фасадите в преден план.
(включете проклетия едит за постовете!!!)
щях да питам още нещо и забравих. Като се сетя ще постна ако ще и 5 поста да станат един след друг. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
loshia3d

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 1:12 pm Заглавие: |
|
|
ConcreteDonkey написа: | ConcreteDonkey написа: | фотометрични светлини? с добра експонация (само логаритмичната ти остава като избор , останалите не стават за анимация...) може да се получи интересно.... пробвай skylight-а но без lighttracer-а , доста е бавен... |
ама и глупости говоря :( забравил съм дали изобщо работеше без lighttracer :( |
prav si neraboti taka raboti no stava seedno si sloshil edn prosta svetlina...
Imperial Friedrich mnogo dobre e stanal grada ;)
trqbvashe da probvash vav konkursa za grad vav edni ryski saita ama tyi go ostavi sega...
zashto ne zemesh vray kashi na koi max rabotish ko nego namersih sh ati dam samo sa obadi... i nanego e hiper lesno slagash edna (target direct...) light i davash shadow (on,vrayshadow) i ve4e si naglasqsh mutipler nakolkoto iskash da ti e silna svetlinata sled tyi ima edni nastroiki na rendera no ko iskash sha ti gi napravq na edna snimka i sha ti gi dam
;) mislq 4e sas vray e barzi4ko neznam s drygi renderi kak e no sas skylight e shivo obiistvo 4akam go po 15 minuti dami rendira nqkva tapa scena...
pak hubav e stanal...
yspeh... _________________ (: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 1:12 pm Заглавие: |
|
|
Imperial Friedrich написа: | 2) Хрумна ми, че за бързи кадри мога вместо пълната геометрия на фасадите на фона просто да ползвам големи кубове с текстури = рендове на фасадите в преден план.
|
Това добра идея, така ще можеш да впържиш и някакво gi или дърт маповете,
а и защо не пробваш нещо с cartoon shader-а, пр. реалистични текстури с outline...
Детайла е множко наистина и много еднороден, разнообрази големината и формата
на джамовете според мен, интересно е например големи кубове с няколко малки прозорчета тук там..
За камерите, дългофокусни обективи (малък fov) ще компресират пространството и ще
оставят по-малко фон в кадъра - при реалните камери на такива обективи съответства по-дълбок
dof и разстоянието между камерата и обекта се увеличава...
пример: снимаш от високо и далеч, бавно въртиш камерата, следиш мотора, тук да се избегне перфектното
движение (да не закачиш мушката на камерата за предната гума:) мпс-то да плава в кадъра напред назад...
...изведнъж се скрива зад някаква сграда /задържаш половин секунда/ - следващ кадър...
Може да изглежда маловажно, но със сигурност това ще създаде атмосфера и напрежение.
Помисли за преливките между кадрите и монтажа като цяло, неща като това как се редуват кадри и с
каква крупност, са от особено значение...
през деня ли ще бъде състезанието и такива ли ще са цветовете?
а и ако сферите не изпълняват специфична функция, смени ги с улични лампи :)
успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
loshia3d

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 1:15 pm Заглавие: |
|
|
a i 6te pysnesh li edna mresha interesno mi e kak si go skalapil tolkova dobre... mersi predvaritelno ... _________________ (: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 5:36 pm Заглавие: |
|
|
4isto arxitekturno
Dtrupni tia prozorci po na dolu da ne se udriat v tavana tam znaesh si za kade govoria ostavi im pone 1/3 ta ot visu4inata na prozoreca nad tiax predi plo4ata
inak zapo4nato e obeshtavashto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 7:28 pm Заглавие: |
|
|
Imperial Friedrich написа: | Тъй и тъй съм пуснал темата, да задам няколко питания.
1) Първия път всичките ми мпс-та се движеха по path-ове като просто кривях сплайна вкл. при резки завои и тн. Има ли по-добър начин за анимиране на мпс?
1.1) Реактора има някакво toy car или нещо от сорта, дето уж помагало?
1.2) Кой модификатор се ползва за анимиране на връзката на камион с ремарке? (Особено ако същият трябва да катастрофира...)
2) Хрумна ми, че за бързи кадри мога вместо пълната геометрия на фасадите на фона просто да ползвам големи кубове с текстури = рендове на фасадите в преден план.
(включете проклетия едит за постовете!!!)
щях да питам още нещо и забравих. Като се сетя ще постна ако ще и 5 поста да станат един след друг. |
Vehicle simulator, mislq che tova e tvoito reshenie
http://www.newplugins.com/Products/VS1_5/CarAndTruck/Download.cfm _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|