Graphilla.com :: Преглед на тема - питанка за очила :)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

питанка за очила :)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
PERO!

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 25, 2005 8:27 pm    Заглавие: питанка за очила :) Отговорете с цитат

имам аз една питанка...

предлагат ми предпазни очила за ПиСето за 50 кинта и аз се чуда да зимам ли въобще или не. Щото и с диопър шял да ми ги направи ако искам. Та да питам какво мислите въобще за такива очила?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Juana

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 25, 2005 8:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Радиацията от мониторите не е ли вече отживелица?
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пет Фев 25, 2005 11:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Juana написа:
Радиацията от мониторите не е ли вече отживелица?

НЕ Е
Само е силно намалена.
Ние обаче работим на ниски класове монитори и те си излъчват макар и малко.

По въпроса за очилата - аз лично съм пробвал - ами няма разлика
като се преумориш от работа - пак те болят очите от умора;-)
По скоро от време на време поглеждай настрани. Ако имаш хубава колеж с големи.... очи - гледай по често нататък - много помага;-)
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2005 10:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Излъчването си го има, но за мен в последните години основния проблем с който се сблъскваме е друг. Много по-сериозни са последиците породени от постоянното фокусиране на близко разстояние, както и факта че докато сме втренчени в мониторите не мигаме често. Умората, зачервяването и усещането че са ти сипали пясък в очите дължим именно на тези два фактора.
loshia3d

Местожителство: ROUSSE

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2005 1:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

але направи си херците на монитора колкото се моше пове4е
ина4е много дразни пробвай само да ги намалиш и гледай 10 минути
сеедно си седял с 4асове а за о4илата незнам дали помагат носил сам оба4е много тъмно става със тях то подобре да си намаля яркоста
и сще стане сащото или греша...
PERO!

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2005 3:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да и аз забелязвам това с фокусирането на близо
а за очилата вчера взех някакви без диоптър само да вида как е и...
безмислена работа са тия очила
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2005 5:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А нас ни уведомиха, че е отпаднало това с правото на 15 минути почивка. То не, че някой го използва, но поне знаехме, че ни е право... :(
RiN

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2005 8:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

absolutno ne sym saglasen. ne sa bezmislqna rabota. az sym govoril s doktor po tozi vupros - nemec koito se zanimava s ergonomiq v germania. da ochudvashto no tam s taq rabota se zanimavat doktori :) ta obqsnenieto e mnogo prosto. dori radiaciqta da e svedena do minimum elektromagnitnite poleta pred monitora uskorqvat chasticite prah vyv vuzduha. ako si bez ochela te se nabivat v okoto i taka go umorqvat poveche. obqsnenieto struva mi se e dosta logochno i suchetano s nemiganeto e qsno do kakvo vodi. az lichno sym s ochela (koito mi doidiha baq skupi zaradi makrata staklo poneje iskad da e "istinsko" i naistina da vurshi rabota) i ot 1 godina sym mnogo dovolen. razbira se umorata ne izchezna suvsem i nqma kak, no znachitelno namalqha drazneniqta. tova e.
za tezi stuka za koito govorish po 50 kinta ste ti svurshat rabota, no ima po dobri koito imat filtri vutre koito namalqvat i izluchvaniqta koito stigat do ochite. pitai nqkoi ochen doktor za savet, i v nikakuv sluchai v optika, zashtoto ste ti nabutat tova koeto imat s obqsnenieto che e nai dobroto, a to veroqtno shte e syhtoto za tezi 50 kinta samo s drug etiket.
Candelero

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2005 9:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вземай ги, не му мисли....!

Аз работя с компютри от 20 години.... и да балгодаря на ГОСПОД,
съм си опазил някакси очите....

От 3 години ползвам - ANTI-Reflex-ни очила и съм страшно доволен...!
В началото (преди 3 години) работех на 3 монитора (ПеЦета) едновременно и ми се Е**ШЕ Майката докато ми свърше работното време.
След това си направих очилата и проблемът ми значително намаля...
Разбира се ако стоиш по 12 часа, пак ще имаш проблеми...няма как!

Наскоро ми се счупи едната рамка и ги бях дал на ремонт...
За два дни докато ги чаках, на 5-тия час вече ме боляха зверски
очите....

Така, че моят съвет е : Монитори БОЛ - очи само 2 за цял живот...!
loshia3d

Местожителство: ROUSSE

МнениеПуснато на: Съб Фев 26, 2005 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да прав си 4е помагат о4илата оба4е това 4е са те заболяли о4ите
е защтото си свикнал да ги носиш и като си ги махнал изведнаш и са запо4нали да те болят но със един монитор от тез новите танките няма никакво обла4ванe
това е по ефикасно от о4илата :)))))))))
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2005 12:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

taj. az ot... hmm ... 15tina godini bicha nonstop pred monitorite. I sum zabeliazal che problemite se svejdat do niakolko, a ne edin. Ot kadeto idvat i razlichnite reshenia. V razlichni kombinacii - se iskat razlichni reshenia...

Problem No. 1: Razfokusiran tup gaden i eftin monitor
Reshenie: Niama. Smeniash monitora. Kvito i ochila da slagash (ne mislia che se pishe OCHELA) - niama spasenie.

Problem No. 2: Rabota pred OK monitor s niski hertzi - chasove nared nonstop. Gadna ostra bolka v slepoochiata i zadnata chast kam vrata.
Reshenie - Pak niama takova. Vdigash chestotata. Nishto ne moje da pomogne drugo togava - s ili bez ochila. Glavobolieto nastupva pri men sled okolo 3-4 chasa i to zverski dokat ne legna i ne si zatvoria ochite za 1-2 chasa...

Problem No. 3: Rabota pred CRT monitor s visoki hertzi 12 chasa nonstop. Svetovarteji i tupa bolka, presusheni ochi...
Reshenie: Pochivki periodichni. Ochilata tuka pomagat mnogo. Anti-blabla- sas super-blabla i t.n. - pomagat dosta. Kojto obache bachka po 12-16 chasa na den - i tva ne pomaga.

Vsiako natrupvane na krivene v cvetovete, vav fokusa, v miganeto i t.n. - izbiva v problemi deto sa nerazreshimi osven sas smiana na monitora.

Tova s fokusiraneto na blizki razstoiania e mnogo viarno, no reshimo ( pri hora kato men) mnogo lesno - ne fokusirash tova koeto pravish. Az prosto ZNAM kakvo pisha i pravia i ne e nujno nonstop da go gledam na fokus. Tova e edna pochivka edin vid za ochite.

Istinskoto reshenie za men se slcuhi predi 3 godini niakade kogato minah na TFT/LCD. Ne e reklama i ne e preuvelichenie... Rabotia 8-24 chasa na denonoshtie ot dalgi godini. I kogato minah na LCD razbrah che IMA reshenie... Glavobolieto - spria. Pulsiraneto v slepoochiata - spria. Problemat s miganeto, razlichnite fokusi i razmazvane v razlichnite chasti na monitora - go niama. Prosto izvednaj razbrah, che rabotata po 24 chasa na den - ne e nikuv problem. Ne i za ochite.

Conclusion. Spored men e NAJ dobre da saberesh pari za edno chitavo LCD, otkolkoto da pravish 60 vida pokritia na staklata an ochilata i da postignesh 1/10 ot tova, koeto edno chitavo LCD shte ti dade.

Tujto...
ValBo

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2005 1:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Candelero написа:

Аз работя с компютри от 20 години.... и да балгодаря на ГОСПОД,
съм си опазил някакси очите....

Монитори от преди 20 години - ех спомени спомени
то тогава само монохромни(зелено или оранжево - черни имаше) след 5-6 часа "работа" (що каратека съм изиграл) снега ми се струваше розов;-)
Отделно го има и фактора свикване - преди години имах повече проблеми след преработване. Сега дали мониторите станаха по качествени, дали свикнах вече - не съм се оплаквал от болки скоро.
А определно прекарвам пред копмпа повече от 12 часа на ден
На някой може да му помагат очилата, на мен ми пречат
едно че променят цветовете, отделно и да ги държа на лицето си през цялото време ме дразни
Истината е някъде по средата
Bio

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2005 1:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

прав е лошия, има едно решение и то не е в очилата. По-скъпо е - TFT.
abbadon

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2005 1:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

CRT monitorite izlachvat EMF i VLF radiacia koiato ne moje da bade spriana ot kakvito i da e ochila! Ochilata edinstveno namliavat umorata na ochite chrez "specialni" stakla koito namaliavat usilieto na okoto da se fokusira i eliminirat chast ot otrazenat svetlina (ako ima problem s takava znachi monitora ne e postaven an pravilnoto miasto). Tezi dva problema gi ima i pri LCD monitorite taka che moje i da svarshat rabota. Reshenieto taka ili inache e da se praviat chesti pochivki i da ne se prekaliava, koeto v nashata rabota mai e nevazmojno.

Цитат:
ta obqsnenieto e mnogo prosto. dori radiaciqta da e svedena do minimum elektromagnitnite poleta pred monitora uskorqvat chasticite prah vyv vuzduha. ako si bez ochela te se nabivat v okoto i taka go umorqvat poveche. obqsnenieto struva mi se e dosta logochno

tozi doktor ili neshto ne si go razbaral ili toi se e opitval da ti probuta ochila ;)
ValBo

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2005 2:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
прав е лошия, има едно решение и то не е в очилата. По-скъпо е - TFT.

За веб и 3д- стават
за препрес:-(
рано е още
Candelero

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2005 2:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Valbo wrote:
Цитат:
след 5-6 часа "работа" (що каратека съм изиграл) снега ми се струваше розов;-)

БРО, не знам за теб, ама аз съм повръщал от DM (Diamоnd MINE), Conan, LR, SnakeByte, .... и тука списъкът може да стане че да стигна до 5-та страница....

@ The Magician....
Това за TFT / LCD си абсолютно прав.... всички го знаем... особено ако
цената на такова нещо е близо до 1000лв. или над нея....
имам предвид, че има и такива - дето уж бъркаш (255,255,255) а то излиза нещо като блудкаво МЛЯКО С КАКАО.... обикновено това са монитори за по 400$..... 'щото за нащата работа - имам предвид
GRAPHILLA като цяло, където всичко е насочено към вид графика, било то ФОТО, ПредП, 3Д, ПостПР, и пр. и пр. - нормално е да знаеш,
че това което виждаш на екрана е поне 90% близо до това, което ще излезе на хартиен носитен.... иначе .... :((
А и пробелмът на тези евтините мониторчета с черното и бялото е абсолютно видим....особено с черното...

И сега идва най-лошото.... Как аджеба половината хора да обяснят на
бездарните си ШЕФОВЕ, които не правят разлика между СКЕНЕР и ПРИНТЕР, че трябва да ти купи TFT SONY 19" за 1200-1500 лв.... като може да ти купи и една ПРЪЧКА - ама 21", която обаче е от '94 и поддържа 1024/768 на 72Hz.... на старо.... не казвам, че няма и изключения.... в никакъв случай.... но съм сигурен, че ако се пусне
анкета, което не е лоша идея..../даже май имаше такава тема....
и ALEX нещо обясняваше за НЕКВИ животни от 35"/, та ако разгледаме
тази тема... поне 80% от нея - всичко е CRT.... и навярно доста време
ше е така ОЩЕ....
АМИН...!

[/b]
Bio

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2005 9:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и добри шефове :) в студиото сме с 21" и 23.3" wide TFT-та, перфектно е и като се върна от работа очите ми не са с цвят на професионален алкохолик. Да живеят добрите шефове !
Candelero

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2005 2:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Има и добри шефове :)

TRUE TRUE..../copywright ALEX/
RiN

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2005 8:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

abbadon: dobliji si rakata do ekran na televzor i vij kakvo shte se sluchi s kosmite ti. pri monitorite (osobenno novite) e po nezabelejimo no syshtestvuva.
na choveka mu plashtat za da pravi inspekcii i to ne malko imenno po takiva vuprosi, taka che mu vqrvam.
a i da: ne ne mi porodavashe nishto, priqteli sme ot dosta godini i iskashe da mi pomogne :)
PERO!

МнениеПуснато на: Пон Фев 28, 2005 11:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

това с драйфането и мен ми се е случвало ама преди 10тина години а тогава както валбо каза VGA беше някъв лукс, поне за мен.

Мерсъ за разгавора хора :)

все пак ше се пробвам с очилата
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети