Graphilla.com :: Преглед на тема - Minilabs RGB Profiles

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Minilabs RGB Profiles

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
borkin

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 11, 2005 11:04 am    Заглавие: Minilabs RGB Profiles Отговорете с цитат

Niakoi da ima ideia za RGB profil na mashinite za snimki po fotostudiata.
Ima li niakude profili za konkretni mashini?
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 11, 2005 11:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами зависи от машината, за всяка една профила си е различен, дори при една и съща машина и 2 различни хартии профила може да е различен.
Има тук-таме в нета по нещо за сваляне, но единствения профил който ми върши работа е един за Fuji Frontier+Fuji Crystal хартия. Ако печаташ в някое Fuji фото ше ти го пратя.

п.п.
Като цяло не са на почит тези профили у нас. Дори фото-ателиета, които принципно работят сериозно и те не ги ползват.
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 3:25 pm    Заглавие: Re: Minilabs RGB Profiles Отговорете с цитат

borkin написа:
Niakoi da ima ideia za RGB profil na mashinite za snimki po fotostudiata.
Ima li niakude profili za konkretni mashini?

Ami vij, malko se obezmisliat profilite ot slednia fakt - na cifrovite mashini ima nastroika na hartiata, pravi se prez izvesten interval ot kopia - puksat se kopie s gama na nego, chaka se , slaga se na skenera kum mashinata i posle komputera pravi izvodi i ti dava procentno otkloneniata , takava nastroika se puska dokato se priblijat do idealnotyo neshtata, poniakoga moje i 5-6-7 posledovatelni nastroiki da se naloji da se puskat, zavisi ot dosta neshta - tova e obiasnenie v mnogo prost vid i ne pretendira za izcherpatelnost, ta cialata tazi rabota otnema vreme, za 10x15 v mnogo malko atelieta biha si igrali, a za A4 - ami kak da ti kaja, zavisi na kakav kopist shte popadnesh, kolko rabota ima i dali tashta mu ne e na gosti... az otivam vav vreme v koeto niama rabota, puska se nastroika predi da pochna sled 5-6 kopia A4 pak se puska da se vidi dokade sme i posle pak 5-6 kopia i taka, no e zashtot imam izvestni otnoshenia s firmata, a i sa mi priateli, puk i ne sam v sofia v mometna, ne znam dali imash shansa kato moia niakade v sofia, dano, no lichno mnienie - dobrata nastroika + opitnia gramoten kopist v povecheto sluchai shte ti svarshat po-dobra rabota ot cvetnia profil na mashinata, pone tuk...

P.S. Izviniavaite za dalgia postin na latinica, misleh da pisha dva reda :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети